reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dokladnie 37 i 6 [emoji6] No mówią,ze nisko [emoji51]

Cudownie, jeszcze raz gratulacje !!
Zwalniam Ci brzuchacza [emoji6]

Wiecie co..... Dalybyscie juz spokoj z tym niedotlenieniem... Chcecie cc wasza brocha ale to ciagle pisanie o komplikacjach SN jest juz moim zdaniem nie na miejscu.
Słyszy sie o tym bo złe historie świetnie sie sprzedaja i każdy o tym trąbi. Ale zdążają sie również powikłania po cc i to częstsze...
Pierwszy lepszy artykuł

Link do: Negatywne skutki cesarskiego cięcia: powikłania po cesarce - Strona: 1 - Poród - m.mjakmama.pl

Chcecie o tym cały czas na forum czytać? Bo mojej koleżanki kolezanka miala sepsę.... a kuzyna kolegi dziecko ma astmę i alergie.....

Ja sie nastawiam na SN, moim zdaniem jest to najlepsze dla dziecka- primo,a pózniej dla mnie.
Ja nie mam problemu czytac o komplikacjach po porodzie sn czy cc, lubie wiedziec co moze sie zdazyc w kazdej sytuacji ale jak sobie nie zyczycie o tym czytac to nie ma problemu :) Mi tez sie zbliza termin porodu i coraz bardziej sie denerwuje, tymbardziej, ze moj synek urodzil sie ciezko chory i zmarl. Nie wiem co teraz mnie czeka i denerwuje sie wszystkim po kolei. Nie robilam amniopunkcji i wszystko moze sie zdazyc, wiec mysle, ze cc to nie jest jakis moj wymysl. Rozumiem, ze Wy tez sie stresujecie porodem sn i wiecej o tym nie napisze.

reklama
No ja piję 3 l wody plus 2x dziennie po pół litra herbaty i mi się wydaje że mało latam albo mało oddaje podjade w jutro do rodzinnego po skierowanie i zrobię badanie moczu bo ogólnie zawsze miałam tendencje do tworzenia się piasku w nerkach
Limoncia nie wyszukuj na siłe[emoji6]

Hej kochane :D mam problem.. od rana mam kłucie w pochwie i teraz trochę odczuwam chyba pieczenie :/ brzucha nie mam twardego, Mała sie wierci .. może trochę mniej ale ma takie swoje dni ;)
Troszkę boli mnie brzuch ale nie jest to uciążliwe.. rano polecę i chyba zrobię mocz.. co myślicie?

Mocz na posiew na pewno nie zaszkodzi zrobić.

Zaczęłam swirowac, że szyjka się skraca ale myślę żeby ten mocz zrobić ogólny i posiew.. skurczy też żadnych nie mam u nas zaczelysmy 28tc :)

Na pewno wszystko jest w porządku. Jak czujesz pieczenie to lepiej zrobić, ale po to żeby uniknąć zapalenia pęcherza. Z szyjką na pewno jest ok - myśl pozytywnie :) ja tak się staram [emoji8]

Na pewno wszystko jest w porządku. Jak czujesz pieczenie to lepiej zrobić, ale po to żeby uniknąć zapalenia pęcherza. Z szyjką na pewno jest ok - myśl pozytywnie :) ja tak się staram [emoji8]
Myślałam o IP ale najpierw zrobię mocz i dopiero będę myśleć dalej :) Mała tancuje więc to mnie cieszy najbardziej :*

Doradza sie kapiel, bo jesli to fslszywy alarm to kapiel pomaga sie rozluznic i skurcze moga minac.
Nam na szkole rodzenia mowili, ze do szpitala dopiero jak skurcze sa regularne co 5min przez godzine, choc dla mnie to abstrakcja [emoji23] Do tego czasu zeszlabym na zawal ze stresu [emoji3]

Ja nie mam problemu czytac o komplikacjach po porodzie sn czy cc, lubie wiedziec co moze sie zdazyc w kazdej sytuacji ale jak sobie nie zyczycie o tym czytac to nie ma problemu :) Mi tez sie zbliza termin porodu i coraz bardziej sie denerwuje, tymbardziej, ze moj synek urodzil sie ciezko chory i zmarl. Nie wiem co teraz mnie czeka i denerwuje sie wszystkim po kolei. Nie robilam amniopunkcji i wszystko moze sie zdazyc, wiec mysle, ze cc to nie jest jakis moj wymysl. Rozumiem, ze Wy tez sie stresujecie porodem sn i wiecej o tym nie napisze.

Jeśli ktoś sie decyduje, na któryś ze sposób porodu z wyboru to doskonale wie jakie są zagrożenia i nie widzę sensu pisania o tym cały czas tutaj bo są od tego inne fora.
A mam wrażenie,ze tutaj modne stało sie demonizowanie sn...

Jeśli ktoś sie decyduje, na któryś ze sposób porodu z wyboru to doskonale wie jakie są zagrożenia i nie widzę sensu pisania o tym cały czas tutaj bo są od tego inne fora.
A mam wrażenie,ze tutaj modne stało sie demonizowanie sn...
Pixie, ale czemu cytujesz moj post? Ja pisalam o kapieli...

My po usg... Mały nie jest mały:D wg początkowych usg termin na 28.09 a teraz z wymiarów nóg glowki i brzuszka termin na 18.09... taki mały wielki człowiek;) ale od meza strony to sie tacy uodzili po 60 cm i 4 kg. wszystko ok wiec kamień z serca:)

reklama
Do góry