reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny karmiące mm od którego miesiąca rozszerzalyscie dietę? @niegatka, @anetka303, @katharina203, @Ilona 88 i inne o których zapomniałam

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Powoli i na spokojnie od 5 mca zaczelam zgodnie z zaleceniem lekarza. Na poczatku delikatna kaszkanposzla w ruch. Teraz warzywka. Wprowadzam wlasnie dynie, za nami marchewka, ziemniak i brokul. Ten ostatni chyba wywolal lekka alergie, na troche odstawilam i za jakis czas jeszcze raz sprobuje. Idzie nam sprawnie jak nie mamy rehabilitacji. Niestety poki co nie ma mowy o jedzeniu lyzeczka i chyba poki nie beda siedziec nam to nie pojdzie. Aktualnie lyzeczka sluzy do zabawy zeby sie oswoic

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017

Dziewczyny karmiące mm od którego miesiąca rozszerzalyscie dietę? @niegatka, @anetka303, @katharina203, @Ilona 88 i inne o których zapomniałam

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Po skonczonym 5tym miesiacu podalam warzywa. Po 2 tygodniach owoce, a jak skonczyla 6 miesiecy to mieso, jajko, gluten itp.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To ja już się boje ile moja Zosia będzie ważyła. Jutro mam wizytę. Fajnie już. Lekarz mówił, ze Henio za duży jest? Czy waga w normie??

WsYstko dobrze, mówi,ze teraz normalne,ze szybciej przybiera. Tylko mamusia znowu 2 kg w 3 tyg [emoji23][emoji17]

Ha! To podobnie jak u mnie :) Zaczynam się stresować, że moja jednak za duża...

No jak?dobrze jest, jesteś tydzień za mna i pamietajmy,ze te pomiary troszkę mogą sie różnic [emoji6]

WsYstko dobrze, mówi,ze teraz normalne,ze szybciej przybiera. Tylko mamusia znowu 2 kg w 3 tyg [emoji23][emoji17]

No jak?dobrze jest, jesteś tydzień za mna i pamietajmy,ze te pomiary troszkę mogą sie różnic [emoji6]

Oj tam, oj tam [emoji4] malutko. Teraz będziemy szybciej przybierać. Wszyscy mi mówią, ze od 7 miesiąca więcej i szybciej się przybiera [emoji4] miejmy nadzieje, ze nie za dużo tylko [emoji2]

Oj tam, oj tam [emoji4] malutko. Teraz będziemy szybciej przybierać. Wszyscy mi mówią, ze od 7 miesiąca więcej i szybciej się przybiera [emoji4] miejmy nadzieje, ze nie za dużo tylko [emoji2]

Ja terazxw 2 tygodnie 3 kg przytylam a to dopiero 5 miesiac. Mam nadzieje ze waga nie poleci tak strasznie szczegolnie ze raczej jem tak jak przed ciaza a nawet może mniej bo w pracy to sie byle różnym swinstwem człowiek jeszcze zapychal. Mam teraz straszna chcice na pomarancze:) wczoraj 2 reklamowy m mi kupil w biedrze:)

Dziewczyny proszę Was o interpretację biochemii krwi z badań prenatalnych... zupełnie nic nie rozumiem...
mianowicie:
FHR 157 ud/min - nie za mało? Badanie było robione w 12tc4doba
NT - 2,3 mm - czytałam że normy są mniejsze ale lekarz powiedział na badaniu ze OK.
Wolne ß-hCG - 48,0 IU/l Odpowiada 1,428 MoM
PAPP-A 3,160 IU/l Odpowiada 0,836 MoM
Uterine artery PI: 0,49 Odpowiada 0,310 MoM
Średnie ciśnienie tętnicze: 98,0 mmHg Odpowiada 1,160 MoM
Stan: ryzyko podstawowe ryzyko skorygowane
trisomia 21 1:811 1:16213
trisomia 18 1:1974 <1:20000
trisomia 13 1:1695 <1:20000
preeklampsja przed 34 tyg ciąży 1:2304
zachamowanie wzrastania płodu przed 37 tyg ciąży 1:474
samoistny poród przedwczesny przed 34 tyg ciąży 1:117

Bardzo proszę o pomoc, zwłaszcza te ostatnie linijki mnie przerażają... :(:(:(

7470s65gst36rajj.png
Barburko, niczym się nie martw bo na prawdę nie masz powodu! Wyniki masz WZOROWE! :) Samych wyników z krwi nie należy interpretować, ryzyko skorygowane masz godne pozazdroszczenia;)
Nie widzę nic co by mnie zaniepokoiło:) Ciesz się zdrowym maluchem!!!:)Gratuluję:)

Ja terazxw 2 tygodnie 3 kg przytylam a to dopiero 5 miesiac. Mam nadzieje ze waga nie poleci tak strasznie szczegolnie ze raczej jem tak jak przed ciaza a nawet może mniej bo w pracy to sie byle różnym swinstwem człowiek jeszcze zapychal. Mam teraz straszna chcice na pomarancze:) wczoraj 2 reklamowy m mi kupil w biedrze:)

Ja jak jestem teraz na jestem na tej diecie cukrzycowej to waga mi stanęła. Od początku do 7 miesiąca przytyłam 6 kg. Myśle, ze nie jest zle. Lekarz mi powiedział, ze fajnie by było gdybym nie przytyła więcej jak 12 kg przez cała ciąże. [emoji848] ja bym wolała do 10, ale kto wie.

reklama
O, pomarańcze to też bym mogła na kilogramy jeść i banany :)

Do góry