Nataliaa93
Fanka BB :)
Dziewczyny pomocy czy jak zamówię dzisiaj z H&M to dojdzie do świąt? Zgapilam się a chciałabym sukienkę dla małej na święta
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na to nie znajdziesz norm bo te dane lekarz wpisuje w odpowiedni program i razem z pomiarami z usg wychodzi ryzyko chorób. Nie masz się czym stresować bo pojedyncze wyniki o niczym nie świadczą.Dziękuję! a żaden z tych wyników nie jest nieprawidłowy? to wolne Bhcg i PAPP-A jest w porządku? nie mogę znaleźć żadnych norm w necie..
Wyniki podaje się do obliczeń ryzyka i oblicza wszystko system komputerowy. Sam wynik z krwi bez usg nie podlega żadnej analizie Nie nakręcaj się bo nie masz czym. Najważniejsze jest podsumowanie, które masz wg mnie idealneDziękuję! a żaden z tych wyników nie jest nieprawidłowy? to wolne Bhcg i PAPP-A jest w porządku? nie mogę znaleźć żadnych norm w necie..
Kochana pappa to tylko statystyka. Lekarz interpretuje wyniki na podstawie tego co widzi na usg. Nt niby ma byc ponizej 2 ale dzieci nie sa pod linijke. U mnie tez troszke przekroczona byla ta wartosc, u moich znajomych tez a dzieci zdrowe jak rybki. Ja sie nie przejmowalam nt bo mialam badania preimplantacyjne ale jesli lekarz mowi ze ok to tak wlasnie jest.Dziewczyny proszę Was o interpretację biochemii krwi z badań prenatalnych... zupełnie nic nie rozumiem...
mianowicie:
FHR 157 ud/min - nie za mało? Badanie było robione w 12tc4doba
NT - 2,3 mm - czytałam że normy są mniejsze ale lekarz powiedział na badaniu ze OK.
Wolne ß-hCG - 48,0 IU/l Odpowiada 1,428 MoM
PAPP-A 3,160 IU/l Odpowiada 0,836 MoM
Uterine artery PI: 0,49 Odpowiada 0,310 MoM
Średnie ciśnienie tętnicze: 98,0 mmHg Odpowiada 1,160 MoM
Stan: ryzyko podstawowe ryzyko skorygowane
trisomia 21 1:811 1:16213
trisomia 18 1:1974 <1:20000
trisomia 13 1:1695 <1:20000
preeklampsja przed 34 tyg ciąży 1:2304
zachamowanie wzrastania płodu przed 37 tyg ciąży 1:474
samoistny poród przedwczesny przed 34 tyg ciąży 1:117
Bardzo proszę o pomoc, zwłaszcza te ostatnie linijki mnie przerażają...
To pilecalabym jednak odstawic cytrusy bo to czysty cukier. Kolezanka po takim zapychaniu cyyrusami miala diete bo za szybko tylaJa terazxw 2 tygodnie 3 kg przytylam a to dopiero 5 miesiac. Mam nadzieje ze waga nie poleci tak strasznie szczegolnie ze raczej jem tak jak przed ciaza a nawet może mniej bo w pracy to sie byle różnym swinstwem człowiek jeszcze zapychal. Mam teraz straszna chcice na pomarancze wczoraj 2 reklamowy m mi kupil w biedrze
A ja mam dylemat bo niby robilam to pgs ale amniopunkcje tez zrobie.... ehhhKochana pappa to tylko statystyka. Lekarz interpretuje wyniki na podstawie tego co widzi na usg. Nt niby ma byc ponizej 2 ale dzieci nie sa pod linijke. U mnie tez troszke przekroczona byla ta wartosc, u moich znajomych tez a dzieci zdrowe jak rybki. Ja sie nie przejmowalam nt bo mialam badania preimplantacyjne ale jesli lekarz mowi ze ok to tak wlasnie jest.
[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017
A ja się z tym nie zgodzę. Oprócz cukrów (a nie jest ich aż tak dużo) pomarańcze mają sporo innych witamin i minerałów. Więc @misis188 na zdrowieTo pilecalabym jednak odstawic cytrusy bo to czysty cukier. Kolezanka po takim zapychaniu cyyrusami miala diete bo za szybko tyla
Masz wskazania? Na pewno wynik bedzie dobry, trzymam kciukiA ja mam dylemat bo niby robilam to pgs ale amniopunkcje tez zrobie.... ehhh
No i pięknie :-) super waga i ułożenie!:-)Pączuś ma 1600 g [emoji7] i ułożony główka w dół [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom