reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny karmiące mm od którego miesiąca rozszerzalyscie dietę? @niegatka, @anetka303, @katharina203, @Ilona 88 i inne o których zapomniałam

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Powoli i na spokojnie od 5 mca zaczelam zgodnie z zaleceniem lekarza. Na poczatku delikatna kaszkanposzla w ruch. Teraz warzywka. Wprowadzam wlasnie dynie, za nami marchewka, ziemniak i brokul. Ten ostatni chyba wywolal lekka alergie, na troche odstawilam i za jakis czas jeszcze raz sprobuje. Idzie nam sprawnie jak nie mamy rehabilitacji. Niestety poki co nie ma mowy o jedzeniu lyzeczka i chyba poki nie beda siedziec nam to nie pojdzie. Aktualnie lyzeczka sluzy do zabawy zeby sie oswoic

[emoji127] Oleńka i Piotruś 28.09.2017

Dziewczyny karmiące mm od którego miesiąca rozszerzalyscie dietę? @niegatka, @anetka303, @katharina203, @Ilona 88 i inne o których zapomniałam

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Po skonczonym 5tym miesiacu podalam warzywa. Po 2 tygodniach owoce, a jak skonczyla 6 miesiecy to mieso, jajko, gluten itp.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To ja już się boje ile moja Zosia będzie ważyła. Jutro mam wizytę. Fajnie już. Lekarz mówił, ze Henio za duży jest? Czy waga w normie??

WsYstko dobrze, mówi,ze teraz normalne,ze szybciej przybiera. Tylko mamusia znowu 2 kg w 3 tyg [emoji23][emoji17]

Ha! To podobnie jak u mnie :) Zaczynam się stresować, że moja jednak za duża...

No jak?dobrze jest, jesteś tydzień za mna i pamietajmy,ze te pomiary troszkę mogą sie różnic [emoji6]

WsYstko dobrze, mówi,ze teraz normalne,ze szybciej przybiera. Tylko mamusia znowu 2 kg w 3 tyg [emoji23][emoji17]

No jak?dobrze jest, jesteś tydzień za mna i pamietajmy,ze te pomiary troszkę mogą sie różnic [emoji6]

Oj tam, oj tam [emoji4] malutko. Teraz będziemy szybciej przybierać. Wszyscy mi mówią, ze od 7 miesiąca więcej i szybciej się przybiera [emoji4] miejmy nadzieje, ze nie za dużo tylko [emoji2]

Oj tam, oj tam [emoji4] malutko. Teraz będziemy szybciej przybierać. Wszyscy mi mówią, ze od 7 miesiąca więcej i szybciej się przybiera [emoji4] miejmy nadzieje, ze nie za dużo tylko [emoji2]

Ja terazxw 2 tygodnie 3 kg przytylam a to dopiero 5 miesiac. Mam nadzieje ze waga nie poleci tak strasznie szczegolnie ze raczej jem tak jak przed ciaza a nawet może mniej bo w pracy to sie byle różnym swinstwem człowiek jeszcze zapychal. Mam teraz straszna chcice na pomarancze:) wczoraj 2 reklamowy m mi kupil w biedrze:)

Dziewczyny proszę Was o interpretację biochemii krwi z badań prenatalnych... zupełnie nic nie rozumiem...
mianowicie:
FHR 157 ud/min - nie za mało? Badanie było robione w 12tc4doba
NT - 2,3 mm - czytałam że normy są mniejsze ale lekarz powiedział na badaniu ze OK.
Wolne ß-hCG - 48,0 IU/l Odpowiada 1,428 MoM
PAPP-A 3,160 IU/l Odpowiada 0,836 MoM
Uterine artery PI: 0,49 Odpowiada 0,310 MoM
Średnie ciśnienie tętnicze: 98,0 mmHg Odpowiada 1,160 MoM
Stan: ryzyko podstawowe ryzyko skorygowane
trisomia 21 1:811 1:16213
trisomia 18 1:1974 <1:20000
trisomia 13 1:1695 <1:20000
preeklampsja przed 34 tyg ciąży 1:2304
zachamowanie wzrastania płodu przed 37 tyg ciąży 1:474
samoistny poród przedwczesny przed 34 tyg ciąży 1:117

Bardzo proszę o pomoc, zwłaszcza te ostatnie linijki mnie przerażają... :(:(:(

7470s65gst36rajj.png
Barburko, niczym się nie martw bo na prawdę nie masz powodu! Wyniki masz WZOROWE! :) Samych wyników z krwi nie należy interpretować, ryzyko skorygowane masz godne pozazdroszczenia;)
Nie widzę nic co by mnie zaniepokoiło:) Ciesz się zdrowym maluchem!!!:)Gratuluję:)

Ja terazxw 2 tygodnie 3 kg przytylam a to dopiero 5 miesiac. Mam nadzieje ze waga nie poleci tak strasznie szczegolnie ze raczej jem tak jak przed ciaza a nawet może mniej bo w pracy to sie byle różnym swinstwem człowiek jeszcze zapychal. Mam teraz straszna chcice na pomarancze:) wczoraj 2 reklamowy m mi kupil w biedrze:)

Ja jak jestem teraz na jestem na tej diecie cukrzycowej to waga mi stanęła. Od początku do 7 miesiąca przytyłam 6 kg. Myśle, ze nie jest zle. Lekarz mi powiedział, ze fajnie by było gdybym nie przytyła więcej jak 12 kg przez cała ciąże. [emoji848] ja bym wolała do 10, ale kto wie.

reklama
O, pomarańcze to też bym mogła na kilogramy jeść i banany :)

Do góry