reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

No to tak jak ja masz mierzyć. Ja parę razy miałam koło 140 po posiłku ale wiem dlaczego [emoji12] Mi lekarka powiedziała że mam dążyć do wartości nie więcej niż 90 na czczo i nie więcej niż 140 po posiłku.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie na czczo nie mowila, b akurat tu jest ok, tylko po posiłkach najlepiej żeby było poniżej 130, max 140

reklama
Ja nigdy nie próbowałam z dwóch naraz. A Ta cała procedura kucia i tak mnie męczy i nawet o takim czymś nie myślałam.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
ja sprobowalam bo dziwny wynik mi się wydal 68 , poniżej normy nawet n czczo i dlatego kulam drugi palec

U mnie też wychodzą rożne wyniki ;) ja czasem mierzę 2 razy z tego samego palca żeby spr :) ale zdarzyło mi się raz przekroczyć normę po posiłku 140 tak po posiłkach 1h mam od ponad 90 do różnie 100-135 tak mam więc nie jest zle.U mnie wynik na czczo był gorszy a po wypiciu glukozy i 2h po byl ok.Stosuje dietkę już 5 tyg nie będę sciemniać pozwolę sobie na ciasto czy coś słodkiego i cukier jest w normie. Lekarz diabetlog powiedział że wyniki mam zadowalające i zamiast mierzyc 6 raz mam mierzyc 4 ale i tak mierze 6 ;).U mnie jeszcze doszło wynik tarczycy przekroczona nie dużo norma i dodatkowo doszły mi tabletki. W 1 trymestrze i USG miałm robione traczycy było ok teraz 3 trymestr wyszedł mi ten wynik;/.123 to dobry wynik po posiłku mi w szpitalu pielgniara na spotkaniu powiedziała że normy po posiłku to od 90-140. Jak trzymamy się tych norm to jest dobrze :) Pozdrawiam
tak, wiem ze dobry, tylko zastanawia mnie ta rozbieznosc , chwile wcześniej z innego palca był 68. według tego następnym razem mogę być blisko 140 na jednym palcu a na innym się okaze ze jest 190 :(. I tego się boje ze nieświadomie będę skodzic maluszkowi

tak, wiem ze dobry, tylko zastanawia mnie ta rozbieznosc , chwile wcześniej z innego palca był 68. według tego następnym razem mogę być blisko 140 na jednym palcu a na innym się okaze ze jest 190 :(. I tego się boje ze nieświadomie będę skodzic maluszkowi
Na pewno coś było nie tak albo z glukometrem albo za długie czekanie np tak jak napisałaś a prawidłowy wynik był własnie ten 123, ja raz miałam że zmierzyłam cukier po posiłku był ponad 100 za chwilę zmierzyłam jeszcze raz a tu już ponad 40 więc coś ew było zle.

Odliczamy i już tylko cztery dni zostały . M nie może się doczekać a Mnie ogarnął strach[emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nic się nie bój po zaczniesz wspaniałą przygodę życia coś czego nie da się opisać słowami.
Masz dobry szpital położna opłacona więc rachu ciachu i po strachu :).
Ciocia czeka na fotki

Ale tu cisza nastała dzisiaj. A ja z kolejnym pytaniem. Kiedy zaczęła u Was lecieć siara lub coś co przypomina mleko? Bo dzisiaj mój m zauważył, że na staniku mam małe plamki i zastanawiał się czy to mleko mi już nie leci. Ja tego wcześniej nie zauważyłam bo jakoś za wcześnie mi się wydaje na to (18+4). A jak było u Was?

Ale tu cisza nastała dzisiaj. A ja z kolejnym pytaniem. Kiedy zaczęła u Was lecieć siara? Bo dzisiaj mój m zauważył, że na staniku mam małe plamki i zastanawiał się czy to mleko mi już nie leci. Ja tego wcześniej nie zauważyłam bo jakoś za wcześnie mi się wydaje na to (18+4). A jak było u Was?

U mnie jakoś 35tc się pojawiło a teraz to bez wkładek nie mogę wyjść . Podobno u każdego to indywidualna sprawa. Ja sama nie wiem w końcu czy to ze mam już tą siarę to daje większe szanse na karmienie czy nie . W sumie za dwa dni się przekonam jak moja Sara będzie na świecie [emoji33]

Ale tu cisza nastała dzisiaj. A ja z kolejnym pytaniem. Kiedy zaczęła u Was lecieć siara lub coś co przypomina mleko? Bo dzisiaj mój m zauważył, że na staniku mam małe plamki i zastanawiał się czy to mleko mi już nie leci. Ja tego wcześniej nie zauważyłam bo jakoś za wcześnie mi się wydaje na to (18+4). A jak było u Was?

Mi wogole nie leciala.

reklama
U mnie jakoś 35tc się pojawiło a teraz to bez wkładek nie mogę wyjść . Podobno u każdego to indywidualna sprawa. Ja sama nie wiem w końcu czy to ze mam już tą siarę to daje większe szanse na karmienie czy nie . W sumie za dwa dni się przekonam jak moja Sara będzie na świecie [emoji33]

Stresujesz sie bardzo czy tylko troszke? [emoji16]

Do góry