reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

No to tak jak ja masz mierzyć. Ja parę razy miałam koło 140 po posiłku ale wiem dlaczego [emoji12] Mi lekarka powiedziała że mam dążyć do wartości nie więcej niż 90 na czczo i nie więcej niż 140 po posiłku.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
u mnie na czczo nie mowila, b akurat tu jest ok, tylko po posiłkach najlepiej żeby było poniżej 130, max 140

reklama
Ja nigdy nie próbowałam z dwóch naraz. A Ta cała procedura kucia i tak mnie męczy i nawet o takim czymś nie myślałam.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
ja sprobowalam bo dziwny wynik mi się wydal 68 , poniżej normy nawet n czczo i dlatego kulam drugi palec

U mnie też wychodzą rożne wyniki ;) ja czasem mierzę 2 razy z tego samego palca żeby spr :) ale zdarzyło mi się raz przekroczyć normę po posiłku 140 tak po posiłkach 1h mam od ponad 90 do różnie 100-135 tak mam więc nie jest zle.U mnie wynik na czczo był gorszy a po wypiciu glukozy i 2h po byl ok.Stosuje dietkę już 5 tyg nie będę sciemniać pozwolę sobie na ciasto czy coś słodkiego i cukier jest w normie. Lekarz diabetlog powiedział że wyniki mam zadowalające i zamiast mierzyc 6 raz mam mierzyc 4 ale i tak mierze 6 ;).U mnie jeszcze doszło wynik tarczycy przekroczona nie dużo norma i dodatkowo doszły mi tabletki. W 1 trymestrze i USG miałm robione traczycy było ok teraz 3 trymestr wyszedł mi ten wynik;/.123 to dobry wynik po posiłku mi w szpitalu pielgniara na spotkaniu powiedziała że normy po posiłku to od 90-140. Jak trzymamy się tych norm to jest dobrze :) Pozdrawiam
tak, wiem ze dobry, tylko zastanawia mnie ta rozbieznosc , chwile wcześniej z innego palca był 68. według tego następnym razem mogę być blisko 140 na jednym palcu a na innym się okaze ze jest 190 :(. I tego się boje ze nieświadomie będę skodzic maluszkowi

tak, wiem ze dobry, tylko zastanawia mnie ta rozbieznosc , chwile wcześniej z innego palca był 68. według tego następnym razem mogę być blisko 140 na jednym palcu a na innym się okaze ze jest 190 :(. I tego się boje ze nieświadomie będę skodzic maluszkowi
Na pewno coś było nie tak albo z glukometrem albo za długie czekanie np tak jak napisałaś a prawidłowy wynik był własnie ten 123, ja raz miałam że zmierzyłam cukier po posiłku był ponad 100 za chwilę zmierzyłam jeszcze raz a tu już ponad 40 więc coś ew było zle.

Odliczamy i już tylko cztery dni zostały . M nie może się doczekać a Mnie ogarnął strach[emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nic się nie bój po zaczniesz wspaniałą przygodę życia coś czego nie da się opisać słowami.
Masz dobry szpital położna opłacona więc rachu ciachu i po strachu :).
Ciocia czeka na fotki

Ale tu cisza nastała dzisiaj. A ja z kolejnym pytaniem. Kiedy zaczęła u Was lecieć siara lub coś co przypomina mleko? Bo dzisiaj mój m zauważył, że na staniku mam małe plamki i zastanawiał się czy to mleko mi już nie leci. Ja tego wcześniej nie zauważyłam bo jakoś za wcześnie mi się wydaje na to (18+4). A jak było u Was?

Ale tu cisza nastała dzisiaj. A ja z kolejnym pytaniem. Kiedy zaczęła u Was lecieć siara? Bo dzisiaj mój m zauważył, że na staniku mam małe plamki i zastanawiał się czy to mleko mi już nie leci. Ja tego wcześniej nie zauważyłam bo jakoś za wcześnie mi się wydaje na to (18+4). A jak było u Was?

U mnie jakoś 35tc się pojawiło a teraz to bez wkładek nie mogę wyjść . Podobno u każdego to indywidualna sprawa. Ja sama nie wiem w końcu czy to ze mam już tą siarę to daje większe szanse na karmienie czy nie . W sumie za dwa dni się przekonam jak moja Sara będzie na świecie [emoji33]

Ale tu cisza nastała dzisiaj. A ja z kolejnym pytaniem. Kiedy zaczęła u Was lecieć siara lub coś co przypomina mleko? Bo dzisiaj mój m zauważył, że na staniku mam małe plamki i zastanawiał się czy to mleko mi już nie leci. Ja tego wcześniej nie zauważyłam bo jakoś za wcześnie mi się wydaje na to (18+4). A jak było u Was?

Mi wogole nie leciala.

reklama
U mnie jakoś 35tc się pojawiło a teraz to bez wkładek nie mogę wyjść . Podobno u każdego to indywidualna sprawa. Ja sama nie wiem w końcu czy to ze mam już tą siarę to daje większe szanse na karmienie czy nie . W sumie za dwa dni się przekonam jak moja Sara będzie na świecie [emoji33]

Stresujesz sie bardzo czy tylko troszke? [emoji16]

Do góry