reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jestem w domu. @Ropuszka666 miałaś racje, szpital to porażka przy cukrzycy. trzeba było płakać przy lekarzy ze nie chce iść. diety żadnej , kazali mi jeść to co normalnie podaja w szpitalu, bez diety dla cukrzykow i tylko to co podaja, czyli tylko 3 posilki. cukier podwyzszony , no bo jak ma nie być skoro jadłem marmoladę z białym chlebem, i o 16 kolacja a śniadanie o 8 rano. diabetolog pojawiła się dzień przed wyjściem dopiero, zaskoczona ze lekarze zabronił mi jesc pomiędzy posiłkami szpitalnym. także dziewczyny nie życzę ale jak wam się przypaleta cukrzyca ciążowa nie zgadzacie sie na szpital bo to mija się z celem. teraz jestem w domu , gotuje i jem z glowa i jak na razie cukry w normie

Szkoda miałam nadzieje ze u Ciebie będzie inaczej . Ale już będziesz mądrzejsza na przyszłość bo podobno przy drugiej ciąży cukrzyca gwarantowana [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny które mierzą cukier, mialyscie tak że z jednego palca byl inny cukier i z drugiego inny. mnie że srodkowego wyszedł 68, uznałam że to niemożliwe bo jadłam ziemniaki na obiad, indyk i surówka z kapusty kiszonej, wiec jeszcze raz sprawdziłam z serdecznego, a tam już 123.

Jaki masz glukometr ? Czasami może wyjść zakłamany wynik :
- nie umyte ręce przed
- ciśnięta krew bo Np nie chciała wycieknąć
-pobieranie z środka opuszka a nie z boku tak jak powinno się to robić
- wada glukometru.
68 to na bank błędny nie sugerowałaby
Się nim jeśli faktycznie jadłaś i badałas ponownie i się nie powtórzył .zapominamy i mierzymy dalej [emoji846]

contour
Jaki masz glukometr ? Czasami może wyjść zakłamany wynik :
- nie umyte ręce przed
- ciśnięta krew bo Np nie chciała wycieknąć
-pobieranie z środka opuszka a nie z boku tak jak powinno się to robić
- wada glukometru.
68 to na bank błędny nie sugerowałaby
Się nim jeśli faktycznie jadłaś i badałas ponownie i się nie powtórzył .zapominamy i mierzymy dalej [emoji846]

contur plus one, rece umyte ,ukłucie z boku, może dlatego ze dużej czekałam az kropelka krwi się uformwala, sprawdze po kolacji. dzieki

Mam mierzyć na czczo i po każdym posiłku czyli 6-7 razy dziennie. jak na razie nie przekroczyłam 130. u mnie na czczo był w porządku , a po glukozie za dużo. szpitalu 140-170 po posilkach
No to tak jak ja masz mierzyć. Ja parę razy miałam koło 140 po posiłku ale wiem dlaczego [emoji12] Mi lekarka powiedziała że mam dążyć do wartości nie więcej niż 90 na czczo i nie więcej niż 140 po posiłku.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny które mierzą cukier, mialyscie tak że z jednego palca byl inny cukier i z drugiego inny. mnie że srodkowego wyszedł 68, uznałam że to niemożliwe bo jadłam ziemniaki na obiad, indyk i surówka z kapusty kiszonej, wiec jeszcze raz sprawdziłam z serdecznego, a tam już 123.
Ja nigdy nie próbowałam z dwóch naraz. A Ta cała procedura kucia i tak mnie męczy i nawet o takim czymś nie myślałam.

Ja bylam zdecydowana, wypelnilam formularz, bo chcialam ja oddac do banku krwi, ale niestety ktos to zaniedbal podczas porodu i nic z tego nie wyszlo. Jesli jeszcze kiedys bede rodzic to tez bede chciala oddac krew.
Co do pobrania dla wlasnych celow - z tego co czytalam mija sie to z celem, bo prawdopobienstwo, ze bedzie mozna jej uzyc dla wlasnego dziecka jest znikome...

Tu się zgadzam w 100%. Też mi znajoma mówiła, że lepiej do banku oddac.

Dziewczyny czy pierwsze ruchy poczułyście w jakimś konkretnym miejscu?Bo obudziłam się dzisiaj w nocy i czułam takie bąbelki tak na wysokości pępka i zaraz pod skórą. Nie wiem czy to nie jelita, ale to trochę było za wysoko jak na nie.
Ja czułam odrazu takie jakby dotknięcie od środka albo kopniecie nie czułam nic w rodzaju babelkow czy przelewania. Tak od 18 tyg ale nie cały czas. A takie już ewidentnie ruchy to od 25 tyg

reklama
U mnie też wychodzą rożne wyniki ;) ja czasem mierzę 2 razy z tego samego palca żeby spr :) ale zdarzyło mi się raz przekroczyć normę po posiłku 140 tak po posiłkach 1h mam od ponad 90 do różnie 100-135 tak mam więc nie jest zle.U mnie wynik na czczo był gorszy a po wypiciu glukozy i 2h po byl ok.Stosuje dietkę już 5 tyg nie będę sciemniać pozwolę sobie na ciasto czy coś słodkiego i cukier jest w normie. Lekarz diabetlog powiedział że wyniki mam zadowalające i zamiast mierzyc 6 raz mam mierzyc 4 ale i tak mierze 6 ;).U mnie jeszcze doszło wynik tarczycy przekroczona nie dużo norma i dodatkowo doszły mi tabletki. W 1 trymestrze i USG miałm robione traczycy było ok teraz 3 trymestr wyszedł mi ten wynik;/.123 to dobry wynik po posiłku mi w szpitalu pielgniara na spotkaniu powiedziała że normy po posiłku to od 90-140. Jak trzymamy się tych norm to jest dobrze :) Pozdrawiam

Do góry