reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jestem w domu. @Ropuszka666 miałaś racje, szpital to porażka przy cukrzycy. trzeba było płakać przy lekarzy ze nie chce iść. diety żadnej , kazali mi jeść to co normalnie podaja w szpitalu, bez diety dla cukrzykow i tylko to co podaja, czyli tylko 3 posilki. cukier podwyzszony , no bo jak ma nie być skoro jadłem marmoladę z białym chlebem, i o 16 kolacja a śniadanie o 8 rano. diabetolog pojawiła się dzień przed wyjściem dopiero, zaskoczona ze lekarze zabronił mi jesc pomiędzy posiłkami szpitalnym. także dziewczyny nie życzę ale jak wam się przypaleta cukrzyca ciążowa nie zgadzacie sie na szpital bo to mija się z celem. teraz jestem w domu , gotuje i jem z glowa i jak na razie cukry w normie

reklama
Dokładnie 6 tyg będę jeszcze brała i już w sumie mam wszystkie wykupione. Mnie one cały czas bolą ‍♀️ w udo daje teraz insulinę ale po CC już mam odstawić to może faktycznie przeniosę się tam z kłuciem . Buziaki dla Marcelinki [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Już się pyta kiedy zobaczy Sare :D

Jestem w domu. @Ropuszka666 miałaś racje, szpital to porażka przy cukrzycy. trzeba było płakać przy lekarzy ze nie chce iść. diety żadnej , kazali mi jeść to co normalnie podaja w szpitalu, bez diety dla cukrzykow i tylko to co podaja, czyli tylko 3 posilki. cukier podwyzszony , no bo jak ma nie być skoro jadłem marmoladę z białym chlebem, i o 16 kolacja a śniadanie o 8 rano. diabetolog pojawiła się dzień przed wyjściem dopiero, zaskoczona ze lekarze zabronił mi jesc pomiędzy posiłkami szpitalnym. także dziewczyny nie życzę ale jak wam się przypaleta cukrzyca ciążowa nie zgadzacie sie na szpital bo to mija się z celem. teraz jestem w domu , gotuje i jem z glowa i jak na razie cukry w normie
Przykro mi ze trafilas na taki szpital. Ja dostawalam posilki dla diety cukrzycowej...

1515832814-4445c26f07d43c43-aaaaaa.jpeg
cioteczki dziś kończymy miesiąc [emoji173] [emoji7] piękny cudowny wspólny miesiąc [emoji173]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluję! Ale pięknie je wystroilas [emoji7]

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy pierwsze ruchy poczułyście w jakimś konkretnym miejscu?Bo obudziłam się dzisiaj w nocy i czułam takie bąbelki tak na wysokości pępka i zaraz pod skórą. Nie wiem czy to nie jelita, ale to trochę było za wysoko jak na nie.
To według mnie maluch [emoji7]

Współczuję, dlatego w ogóle nie trawie szpitali. A skąd wiesz że cukier w normie? Mierzysz cały czas glukometrem?

Mi wyszedł zły cukier na czczo 103 i mam teraz zabawę z glukometrem [emoji12] Według mnie spoko wyniki wychodzą zobaczymy co lekarz powie.

Dziewczyny, pytanie z innej bajki: co myślicie o pobraniu krwi pepowinowej podczas porodu?

Współczuję, dlatego w ogóle nie trawie szpitali. A skąd wiesz że cukier w normie? Mierzysz cały czas glukometrem?

Mi wyszedł zły cukier na czczo 103 i mam teraz zabawę z glukometrem [emoji12] Według mnie spoko wyniki wychodzą zobaczymy co lekarz powie.

Dziewczyny, pytanie z innej bajki: co myślicie o pobraniu krwi pepowinowej podczas porodu?

Ja bylam zdecydowana, wypelnilam formularz, bo chcialam ja oddac do banku krwi, ale niestety ktos to zaniedbal podczas porodu i nic z tego nie wyszlo. Jesli jeszcze kiedys bede rodzic to tez bede chciala oddac krew.
Co do pobrania dla wlasnych celow - z tego co czytalam mija sie to z celem, bo prawdopobienstwo, ze bedzie mozna jej uzyc dla wlasnego dziecka jest znikome...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam mierzyć na czczo i po każdym posiłku czyli 6-7 razy dziennie. jak na razie nie przekroczyłam 130. u mnie na czczo był w porządku , a po glukozie za dużo. szpitalu 140-170 po posilkach

Dziewczyny które mierzą cukier, mialyscie tak że z jednego palca byl inny cukier i z drugiego inny. mnie że srodkowego wyszedł 68, uznałam że to niemożliwe bo jadłam ziemniaki na obiad, indyk i surówka z kapusty kiszonej, wiec jeszcze raz sprawdziłam z serdecznego, a tam już 123.

reklama

Ja chciałam oddać do banku publicznego bo może uratować życie chorych dzieci na raka . Ale że miałam cc nie planowane nie zdążyłam podpisać papierów . Dla własnego dziecka trzymać to w prywatnym banku krwi nie ma sensu według mojego lekarza i mnie .

Do góry