reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A takie zabezpieczenie na kołderkę znalazłam, albo zawijać pod materac jak sie ktoś boi.

1515534926-9369aa3d18b6d782-aaaaaa.jpeg

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Ooo nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest.
Chyba i tak najbezpieczniej rozek lub spiworek.

Moja Marcelina dostaje ataku płaczu w rożku... w śpiworku hmmmmm powiedzmy że czasem usnie Ale też nie bardzo lubi .
Śpi pod kołdrą która jest wcisnieta pod materac na dole i przykryta nią po szyję i śpi jak anioł. Pod głowę ma pieluszke flanelowa .
W wannie się nie kąpałam wogole pod prysznicem było mi słabo.... Pod koniec ciąży mąż stał i mnie pilnował.
received_10212888245674307.jpeg

Załączniki

• received_10212888245674307.jpeg
    received_10212888245674307.jpeg
    186,1 KB · Wyświetleń: 431
Ja przez pierwsze półtora miesiąca stosowałam rożek na rzep, dla mnie było to lepsze rozwiązanie niż wiązanie rożka. Jak Mała osiągnęła 4, 5 kg (takie ograniczenie było na spiworkach, które miałam) śpi w śpiworku na płasko. Na łóżeczku ma ochronkę na część szczebelkòw, bo od początku się przekręcała i waliła główką. Klina nie używałam, bo Zosia mocno nie ulewała. Ja sprawdzam czy jest jej ciepło dotykając karczku.

Dziewczyny jaki rożek lepszy - wiązany czy zapinany na rzep? I mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły - czym odkrywacie Wasze maluszki do snu? Używacie poduszki? Podobno najlepsza opcja to śpiworek i spanie na płasko bez poduszki, tylko jak jest w praktyce?
Rożek wiązany
Co do spania mój synek urodził się latem więc przykrywany był kocykiem dzianym lub pieluszką bambusową.
Teraz ma 6 miesięcy i przykrywam go kołderką minky i ma płaską poduszkę na 1 cm
Ale dla takiego malucha bez poduszki

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Czytałam jeszcze coś takiego, że wskazane jest pod przednie nogi łóżeczka podłożyć np. książki. Dzięki temu główka maluszka jest trochę wyżej i zapobiega to zakrztuszeniu i ułatwia oddychanie. To prawda?
To się sprawdza jak dziecko ulewa dużo.
Mojemu synowi nie udało się nigdy..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

@Bobisia najlepszy rożek wiązany. Miałam na rzep to u mnie się nie sprawdził. Ja rodziłam w grudniu, więc u mnie sprawdzil się śpiworek i jeszcze kocykiem przykrywalam. Później już kołderka. Pod główkę nic nie miałam tylko pieluszkę flanelowa

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas się rożki wogole nie sprawdziły. Po jednym. Dniu wystawilam na sprzedaż. W dzień lezaly zawiniete w kocyk a. Wieczorem po kołderka minky

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry