Ja kupilam za namowa położnej jeszcze nie wiem czy będę używaćDziewczyny stosujecie taką poduszkę klin? Któraś ma?
"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja kupilam za namowa położnej jeszcze nie wiem czy będę używaćDziewczyny stosujecie taką poduszkę klin? Któraś ma?
Ooo nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest.A takie zabezpieczenie na kołderkę znalazłam, albo zawijać pod materac jak sie ktoś boi.
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
Rożek wiązanyDziewczyny jaki rożek lepszy - wiązany czy zapinany na rzep? I mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły - czym odkrywacie Wasze maluszki do snu? Używacie poduszki? Podobno najlepsza opcja to śpiworek i spanie na płasko bez poduszki, tylko jak jest w praktyce?
To się sprawdza jak dziecko ulewa dużo.Czytałam jeszcze coś takiego, że wskazane jest pod przednie nogi łóżeczka podłożyć np. książki. Dzięki temu główka maluszka jest trochę wyżej i zapobiega to zakrztuszeniu i ułatwia oddychanie. To prawda?
Klin jest dobry gdy dziecko ma refluks lub dużo ulewa.Dziewczyny stosujecie taką poduszkę klin? Któraś ma?
Ja zawijalam kołderkę od materac to mój wykopywał [emoji23]A takie zabezpieczenie na kołderkę znalazłam, albo zawijać pod materac jak sie ktoś boi.
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"