Czytałam jeszcze coś takiego, że wskazane jest pod przednie nogi łóżeczka podłożyć np. książki. Dzięki temu główka maluszka jest trochę wyżej i zapobiega to zakrztuszeniu i ułatwia oddychanie. To prawda?Tak, w lecie nie trzeba przykrywac, albo ewentualnie pieluszka. Ja zaczelam uzywac kocyka jak moja corcia miala jakies 6miesiecy, przykrywalam ja do pasa. Ochraniacze do lozeczka tez wtedy zalozylam, bo zaczela sie ruszac i “wedrowac” po lozeczku i nie chcialam zeby sie uderzyla o szczebelki. Jesli chodzi o maskotki to ma tylko szumisia, ktory wisi na lozeczku (o ile akurat go nie zdjela [emoji4])
A w wozku mialam pod glowka tylko pieluszke. Jesli masz na wozku taka jakby plandeke (na gondole) chroniaca przed wiatrem to bierz pod uwage, ze pod nia jest bardzo goraco, wiec jesli bedziesz ja zakladac to nie ubieraj maluszka za cieplo, zeby go nie przegrzac.
A jesli bez tej “plandeki” to jakis kocyk czy pieluszka jak najbardziej jest ok.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
kredka82
Fanka BB :)
Tez tak slyszalam. Ja mam.opcje w next2me zeby podniesc bardziej z jednej strony wiec pewno tak zrobie.Czytałam jeszcze coś takiego, że wskazane jest pod przednie nogi łóżeczka podłożyć np. książki. Dzięki temu główka maluszka jest trochę wyżej i zapobiega to zakrztuszeniu i ułatwia oddychanie. To prawda?
Jeszcze slyszalam ze w kazdym lizeczlu najlepiej dziecko ukladac w nogach a nie na srodku.
A z tymi rozkami to dobrze mowicie ze rzep moze sie rozpinac, nawet nie pomyslalam o tym. Wtedy jedynie zostaje zwiazac rozek wstazka
Nie rozumiem tego zdania, co miałaś na myśli?Jeszcze slyszalam ze w kazdym lizeczlu najlepiej dziecko ukladac w nogach a nie na srodku.
Pixie_Dixie
Czytałam jeszcze coś takiego, że wskazane jest pod przednie nogi łóżeczka podłożyć np. książki. Dzięki temu główka maluszka jest trochę wyżej i zapobiega to zakrztuszeniu i ułatwia oddychanie. To prawda?
Są takie poduszki klin które sie podkłada pod materac
"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
kredka82
Ze dziecko jest polozone w dole lozeczka tak ze nozki ma blisko szczebelkow bo jak dobrze pamietam jezeli jest czyms nakryte to wtedy nie moze je pod to nakrycie zsunac.Nie rozumiem tego zdania, co miałaś na myśli?
No też o tym czytałam, ale nie wiem jak to wypada w praktyce - czy zwiększa bezpieczeństwo taka poduszka czy niekoniecznie?Są takie poduszki klin które sie podkłada pod materac
Pixie_Dixie
No też o tym czytałam, ale nie wiem jak to wypada w praktyce - czy zwiększa bezpieczeństwo taka poduszka czy niekoniecznie?
Zwiększa bo właśnie podnosi górę materaca. Działa na takiej samej zasadzie jak książki tylko lepiej to wyglada [emoji6]
Pixie_Dixie
A takie zabezpieczenie na kołderkę znalazłam, albo zawijać pod materac jak sie ktoś boi.
ludek
Jasani, ja długo nic nie czułam i dopiero po 20 tygodniu mogłam powiedzieć że czuję malucha także spokojnie [emoji4]No to ja się zaczynam martwić bo ja nic takiego nie czuję a jestem obecnie w 17+6.
Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Dziewczyny stosujecie taką poduszkę klin? Któraś ma?Zwiększa bo właśnie podnosi górę materaca. Działa na takiej samej zasadzie jak książki tylko lepiej to wyglada