reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tak, w lecie nie trzeba przykrywac, albo ewentualnie pieluszka. Ja zaczelam uzywac kocyka jak moja corcia miala jakies 6miesiecy, przykrywalam ja do pasa. Ochraniacze do lozeczka tez wtedy zalozylam, bo zaczela sie ruszac i “wedrowac” po lozeczku i nie chcialam zeby sie uderzyla o szczebelki. Jesli chodzi o maskotki to ma tylko szumisia, ktory wisi na lozeczku (o ile akurat go nie zdjela [emoji4])
A w wozku mialam pod glowka tylko pieluszke. Jesli masz na wozku taka jakby plandeke (na gondole) chroniaca przed wiatrem to bierz pod uwage, ze pod nia jest bardzo goraco, wiec jesli bedziesz ja zakladac to nie ubieraj maluszka za cieplo, zeby go nie przegrzac.
A jesli bez tej “plandeki” to jakis kocyk czy pieluszka jak najbardziej jest ok.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czytałam jeszcze coś takiego, że wskazane jest pod przednie nogi łóżeczka podłożyć np. książki. Dzięki temu główka maluszka jest trochę wyżej i zapobiega to zakrztuszeniu i ułatwia oddychanie. To prawda?

reklama
Czytałam jeszcze coś takiego, że wskazane jest pod przednie nogi łóżeczka podłożyć np. książki. Dzięki temu główka maluszka jest trochę wyżej i zapobiega to zakrztuszeniu i ułatwia oddychanie. To prawda?
Tez tak slyszalam. Ja mam.opcje w next2me zeby podniesc bardziej z jednej strony wiec pewno tak zrobie.

Jeszcze slyszalam ze w kazdym lizeczlu najlepiej dziecko ukladac w nogach a nie na srodku.

A z tymi rozkami to dobrze mowicie ze rzep moze sie rozpinac, nawet nie pomyslalam o tym. Wtedy jedynie zostaje zwiazac rozek wstazka

Są takie poduszki klin które sie podkłada pod materac

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

No też o tym czytałam, ale nie wiem jak to wypada w praktyce - czy zwiększa bezpieczeństwo taka poduszka czy niekoniecznie?

Zwiększa bo właśnie podnosi górę materaca. Działa na takiej samej zasadzie jak książki tylko lepiej to wyglada [emoji6]

A takie zabezpieczenie na kołderkę znalazłam, albo zawijać pod materac jak sie ktoś boi.

1515534926-9369aa3d18b6d782-aaaaaa.jpeg

reklama
Do góry