reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Hej laski. Doszłam do siebie, a prawie był płacz. Najpierw ktg, bez niespodzianek. Aż dwa skurcze a siedziałam ponad godzinę. Potem ręczne badanie i załamka. Szyjka owszem gotowa, ale rozwarcie od grudnia całe pol centymetra. Po prostu masakra. I przyjemny masaż szyjki, ale nawet nie przeżywałam z nerwów. Usg ledwo dał radę zrobić. Waga wyszła 3590, wiec oszacował na 3200-3500. Dalsze wiadomości też mało ciekawe, we wtorek znowu ktg, dopiero skierowanie 15go na oddział. Tyle, że jak będzie w szpitalu to będzie ogarniał, żeby mnie wcisnąć już 12go, 13go. Powie we wtorek. I nie ukrywał, ze mogą nie chcieć w szpitalu wcześniej wywoływać. Mówił, ze jak nie damy rady wywołać to cc. Ogólnie lipa. Pojechaliśmy zjeść ostrą pizzę, chociaż nienawidzę pikantnego jedzenia. Ale powiem Wam, ze juz nie wierzę w te naturalne sposoby.

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"

Mały uparciuszek [emoji6] Jeszcze trochę kochana, moze jednak ten sex....[emoji12]

Dziewczyny wczoraj tyle myślałam nad tymi łóżeczkami, a dzisiaj wiem jeszcze mniej niż wczoraj :p Mąż mnie uświadomił, że tego łóżeczka chicco nie da się przypiąć do naszego łóżka. Chodzi mi o te pasy, a nasze łóżko nie jest standardowe z materacem. Czytałam, że to łóżeczko stabilne i wielu rodziców nie przypina, ale ja balabym się... I tak się teraz zastanawiam czy nie zdecydować się jedynie na to zwyczajne drewniane łóżeczko 60×120. Dzidziuś i tak będzie spał z nami w pokoju, więc nie wiem czy w takiej sytuacji nie darować sobie tego łóżeczka dostawnego. Jak myślicie?

Oj wiem co czujesz [emoji58] Ja chyba dam sobie spokoj na styczeń i od lutego sie do tego wezme z zapiskami i tabelkami w exelu, co do czego, za ile, plusy i minusy....

hejka używał ktoś takie cudeńko jak Snuza Hero MD i mógłby napisać swoją opinię o tym ??
pol_pl_Snuza-Hero-MD-przenosny-monitor-oddechu-dla-niemowlat-Wyrob-medyczny-8286_3.jpg

Były tu kiedyś kobietki co używały i sobie chwaliły, minus jest taki, ze jak dziecko zacznie sie przewracać to juz sie nie sprawdzi

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Mały uparciuszek [emoji6] Jeszcze trochę kochana, moze jednak ten sex....[emoji12]

Oj wiem co czujesz [emoji58] Ja chyba dam sobie spokoj na styczeń i od lutego sie do tego wezme z zapiskami i tabelkami w exelu, co do czego, za ile, plusy i minusy....

Były tu kiedyś kobietki co używały i sobie chwaliły, minus jest taki, ze jak dziecko zacznie sie przewracać to juz sie nie sprawdzi

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
a czemu by się nie sprawdziło jak zacznie się przewracać skoro to jest przyczepiane do pieluszki ?

@Bobisia skoro Dzidzia ma dość u Was w pokoju to kup normalne łóżeczko. Tak czy tak będzie przecież na najwyższym poziomie Dzidzia spać i nie będzie problemu z wyjmowaniem ;)

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

Hej laski. Doszłam do siebie, a prawie był płacz. Najpierw ktg, bez niespodzianek. Aż dwa skurcze a siedziałam ponad godzinę. Potem ręczne badanie i załamka. Szyjka owszem gotowa, ale rozwarcie od grudnia całe pol centymetra. Po prostu masakra. I przyjemny masaż szyjki, ale nawet nie przeżywałam z nerwów. Usg ledwo dał radę zrobić. Waga wyszła 3590, wiec oszacował na 3200-3500. Dalsze wiadomości też mało ciekawe, we wtorek znowu ktg, dopiero skierowanie 15go na oddział. Tyle, że jak będzie w szpitalu to będzie ogarniał, żeby mnie wcisnąć już 12go, 13go. Powie we wtorek. I nie ukrywał, ze mogą nie chcieć w szpitalu wcześniej wywoływać. Mówił, ze jak nie damy rady wywołać to cc. Ogólnie lipa. Pojechaliśmy zjeść ostrą pizzę, chociaż nienawidzę pikantnego jedzenia. Ale powiem Wam, ze juz nie wierzę w te naturalne sposoby.

Nie denerwuj się Kochana! Trzymam kciuki za ostrą pizzę aby pomogła,a może na jakiś szybki spacer spróbuj się w weekend wybrać?? Nie wiem,ja się nie bardzo znam na tym przyspieszaniu... :-(

Dreams, ja tez chcialam naturalnie i u mnie tez lipa, ale z powodu ulozenia. Bedzie dobrze, cc nie jest takie straszne. Oczywiście wg mnie naturalnie lepiej, ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. W naszym przypadku to sposob porodu to juz... drugorzedna sprawa.
Wierze w ciebie :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry