reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
No ja tez, pamietam jak pracowalam w pl to wrecz bylo wymagane na pan pani mowic do osob zaledwie starszych o 5lat, moze teraz to sie troche zmienilo, ale w uk wiecej luzu z tym zwracaniem sie do siebie.

Ja pracuje z roznymi narodowosciami i tylko z Polakami zdaza mi sie oberwac jak sie zapomne i powiem na “ty” do kogos w swoim wieku. A jak kiedys bedac w Pl poszlysmy z kolezankami do kanjpy i obslugiwala nas kelnerka w naszym wieku zwracajac sie milion razy przez “pani” to myslalam, ze mnie trafi.
Tu kelnerzy zawsze mowia na Ty. No chyba, ze idziesz do restauracji z gwiazdka Michelin, wtedy mozesz uslyszec “pani”...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale zleciało :) jeszcze trochę i bedziesz przytulać Żywke :)

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
Zleciało, zleciało, teraz mam więcej wypoczywać, bo szyjka trochę zmiękła.
Paskudny dzień dziś u nas, spałam od obiadu ze 3h i boje się, że znów nie usnę w nocy.

Zleciało, zleciało, teraz mam więcej wypoczywać, bo szyjka trochę zmiękła.
Paskudny dzień dziś u nas, spałam od obiadu ze 3h i boje się, że znów nie usnę w nocy.
Ale wychodzisz na spacery czy cały czas starasz się leżeć

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ale wychodzisz na spacery czy cały czas starasz się leżeć

Po domu się trochę krzątam. A to zmiotę (odkurzacz już mnie męczy, szczególnie, że mama ma taki, że najlepiej w ręce nosić), a to blat zmyje, a to pranie nastawię, a to złożę, takie proste rzeczy, ale po każdej w sumie odpoczywam. Póki pogoda była chodziłam na krótkie spacerki, ale teraz jakoś nie za ładnie u mnie.

A jak u Ciebie?? Ty chyba zaraz za mną idziesz, też grudzień z tym, że bliżej końca o ile pamiętam.

Po domu się trochę krzątam. A to zmiotę (odkurzacz już mnie męczy, szczególnie, że mama ma taki, że najlepiej w ręce nosić), a to blat zmyje, a to pranie nastawię, a to złożę, takie proste rzeczy, ale po każdej w sumie odpoczywam. Póki pogoda była chodziłam na krótkie spacerki, ale teraz jakoś nie za ładnie u mnie.

A jak u Ciebie?? Ty chyba zaraz za mną idziesz, też grudzień z tym, że bliżej końca o ile pamiętam.
Tak ja równo 2 tyg po Tobie u mnie skurcze się nasilają i ciekawe jak tam z szyjką. W piątek mam wizytę to zobaczymy co i jak. Zaczęłam kompletowac wyprawke bo boję się że zaraz mogą mnie położyć... Na razie dużo odpoczywam ale dziś byłam na u babci na obiedzie a tak to nie chodzę nigdzie w domu tylko obiad zrobię i sobie śniadanie a tak to staram się leżeć ale bardzo to nie pomaga bo skurcze są...

Tak ja równo 2 tyg po Tobie u mnie skurcze się nasilają i ciekawe jak tam z szyjką. W piątek mam wizytę to zobaczymy co i jak. Zaczęłam kompletowac wyprawke bo boję się że zaraz mogą mnie położyć... Na razie dużo odpoczywam ale dziś byłam na u babci na obiedzie a tak to nie chodzę nigdzie w domu tylko obiad zrobię i sobie śniadanie a tak to staram się leżeć ale bardzo to nie pomaga bo skurcze są...

Skurcze... skurczybyki :/ i skad sie wziely?? Eh. Jeszcze troche wytrzymacie :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Skurcze... skurczybyki :/ i skad sie wziely?? Eh. Jeszcze troche wytrzymacie :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No musimy!!! Wiesz to są chyba te b-h bo twardnieje mi brzuch i za jakiś czas puszcza nie są bolesne tylko taki dyskomfort... Szyjka ostatnio się skróciła zobaczymy jak będzie w piątek.
Dziś rozmawiałam w Gemini apteczne rzeczy typu octanosept emolium i linomag podklady itp.. Zamawialyscie dziewczyny coś z tej apteki bo zamówiłam niemal wszystko i zapłaciłam i zastanawiam się czy te produkty będą "prawdziwe" bo tak tu polecalyscie a ja nigdy aptecznych rzeczy z nieznanego mi źródła z netu nie zamawiałam i już mam schiz czy nie zaszkodza mojemu synkowi... Już głupieje!!! Ale muszę się streszczać bo obawiam się że od piątku mogę leżeć...

Do góry