reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kurczę biedna jesteś naprawdę, a może za dużo właśnie tej insuliny? Nie znam się za bardzo... na pewno trzeba lekarzom drążyć dziurę w brzuchu ze tak zle się czujesz bo lekarze mam wrażenie to mają podejście ok ciąża to trzeba źle się czuc... nie martw się dzidzia to taki mały pasozyt i ona już sobie poradzi i zabierze wszystko co najlepsze[emoji13]

---29tc---

reklama
Hej, my po wizycie. Przepływy ok, wszystkie inne parametry też ok. Serduszko pyka idealnie :) Zdjęcia dostałam masę, ale ... nie ma nawet twarzyczki. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa :) Łożysko na tylnej ściance. No i na 100 % chłopak. 484 g, a jak wierzgał niezadowolony. Kopał mnie i chował się za rączkami, zapomniał zakryć najważniejszego hehe
Gratuluję super wieści [emoji7] [emoji11]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

W poniedziałek idę właśnie na badania. Dzwoniłam do lekarki wczoraj to zasugerowała szpital bo tam najszybciej dostanę się do dobrych specjalistów ale Ja nie chce bo ten szpital może i lekarzy ma dobrych ale jedzenie w ogóle nie jest dostosowane do cukrzyków i dopiero będę miała cyrki z wynikami a mój M nie da rady codziennie dowozić mi jedzenia ponad 70km . Czytam na forach ze dziewczyny tez chudną i nie ma tragedii ale Ja przez to nie mam sił na nic . Wczoraj przeszłam 1 km to czułam się jak po maratonie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale z drugiej strony może dokładnie by Cię przebadali w szpitalu. No ale idź do tego diabetologa w poniedziałek i zobaczymy co Ci powie. Trzymaj się i nie dawaj[emoji9] [emoji9]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Jadlam normalnie bez wiedzy diabetologa :)
Ale wiem ze na poczatku jak mialam sie zle czuc lub cukier mial mi skakac to mialam natychmiast do szpitala. Ja przed porodem tydzien wyladowalam w szpitalu i mialam diete i jedzenie dla cukrzykow...po porodzie tez...

Jadlam normalnie bez wiedzy diabetologa :)
Ale wiem ze na poczatku jak mialam sie zle czuc lub cukier mial mi skakac to mialam natychmiast do szpitala. Ja przed porodem tydzien wyladowalam w szpitalu i mialam diete i jedzenie dla cukrzykow...po porodzie tez...

U mnie jest problem na czczo i po śniadaniu . Nie mogę zejść poniżej 95 na czczo mimo ze zaczynałam z insulina 7 jednostek a teraz już 14 i dalej taki sam . Ona mówi do Mnie ze od 30 tc dopiero zaczynaja się duże wyrzuty glukozy i będą mi świrować cukry mimo diety bo dziecko szybciej rośnie i jego zapotrzebowanie się zwiększa co automatycznie spowoduje dołożenie insuliny . Przed chwila mi napisała ze powinno przejść za pare dni jak organizm się przyzwyczai do dawek insuliny a jak się będzie pogarszać to mam się zgłosić z tym skierowaniem co mi dała do szpitala .

No wlasnie dlatego ja jednak nie bede kupowac kolejnego fotelika maxicosi, bo faktycznie wsrod tych malych jest jednym z najlepszych, a potem to juz roznie.
@Ewunka szkoda, ze Marcelina nie poczeka do marca, bo wtedy bede fotelik pewnie zmieniac to sprzedalabym Ci baze za polowe ceny [emoji6]

Tyle chyba nie poczeka :laugh2:
Mam nadzieję że do stycznia poczeka że nie będę musiała w grudniu rodzić ....

Kochana nie wiem już sama co mi jest .Nie radzę sobie chyba z ta cukrzyca . Kontroluje jak nigdy to co jem nie pozwalam sobie na nic co mogłoby mi podnieść cukier a moje wyniki i tak świrują . Lekarka ciągle zwiększa mi dawkę insuliny . Ciagle chudnę , teraz wychodzi ze jestem prawie 27 tc a na plusie 3,8 kg i brzuch mi zmalał .Ogolnie jestem mega osłabiona a do tego mam okropne bóle brzucha które przychodzą w nocy i nie dają mi spać . Wizytę mam dopiero 9.11 , boje się o mała czy to jej nie szkodzi . Wyczytałam ze dziecko sobie poradzi i zabierze to co najlepsze ale płaczę po nocach bo i tak się martwię .

Biedula .
Trzymaj się zdrówka życzę

U mnie jest problem na czczo i po śniadaniu . Nie mogę zejść poniżej 95 na czczo mimo ze zaczynałam z insulina 7 jednostek a teraz już 14 i dalej taki sam . Ona mówi do Mnie ze od 30 tc dopiero zaczynaja się duże wyrzuty glukozy i będą mi świrować cukry mimo diety bo dziecko szybciej rośnie i jego zapotrzebowanie się zwiększa co automatycznie spowoduje dołożenie insuliny . Przed chwila mi napisała ze powinno przejść za pare dni jak organizm się przyzwyczai do dawek insuliny a jak się będzie pogarszać to mam się zgłosić z tym skierowaniem co mi dała do szpitala .

Mam nadzieje ze sie polepszy...

reklama
W poniedziałek idę właśnie na badania. Dzwoniłam do lekarki wczoraj to zasugerowała szpital bo tam najszybciej dostanę się do dobrych specjalistów ale Ja nie chce bo ten szpital może i lekarzy ma dobrych ale jedzenie w ogóle nie jest dostosowane do cukrzyków i dopiero będę miała cyrki z wynikami a mój M nie da rady codziennie dowozić mi jedzenia ponad 70km . Czytam na forach ze dziewczyny tez chudną i nie ma tragedii ale Ja przez to nie mam sił na nic . Wczoraj przeszłam 1 km to czułam się jak po maratonie .

Mozesz zamowic cathering do szpitala jakby co. Wydaje mi sie ze w wiekszych miastach maja

Do góry