reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kurczę biedna jesteś naprawdę, a może za dużo właśnie tej insuliny? Nie znam się za bardzo... na pewno trzeba lekarzom drążyć dziurę w brzuchu ze tak zle się czujesz bo lekarze mam wrażenie to mają podejście ok ciąża to trzeba źle się czuc... nie martw się dzidzia to taki mały pasozyt i ona już sobie poradzi i zabierze wszystko co najlepsze[emoji13]

---29tc---

reklama
Hej, my po wizycie. Przepływy ok, wszystkie inne parametry też ok. Serduszko pyka idealnie :) Zdjęcia dostałam masę, ale ... nie ma nawet twarzyczki. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa :) Łożysko na tylnej ściance. No i na 100 % chłopak. 484 g, a jak wierzgał niezadowolony. Kopał mnie i chował się za rączkami, zapomniał zakryć najważniejszego hehe
Gratuluję super wieści [emoji7] [emoji11]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

W poniedziałek idę właśnie na badania. Dzwoniłam do lekarki wczoraj to zasugerowała szpital bo tam najszybciej dostanę się do dobrych specjalistów ale Ja nie chce bo ten szpital może i lekarzy ma dobrych ale jedzenie w ogóle nie jest dostosowane do cukrzyków i dopiero będę miała cyrki z wynikami a mój M nie da rady codziennie dowozić mi jedzenia ponad 70km . Czytam na forach ze dziewczyny tez chudną i nie ma tragedii ale Ja przez to nie mam sił na nic . Wczoraj przeszłam 1 km to czułam się jak po maratonie .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale z drugiej strony może dokładnie by Cię przebadali w szpitalu. No ale idź do tego diabetologa w poniedziałek i zobaczymy co Ci powie. Trzymaj się i nie dawaj[emoji9] [emoji9]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Jadlam normalnie bez wiedzy diabetologa :)
Ale wiem ze na poczatku jak mialam sie zle czuc lub cukier mial mi skakac to mialam natychmiast do szpitala. Ja przed porodem tydzien wyladowalam w szpitalu i mialam diete i jedzenie dla cukrzykow...po porodzie tez...

Jadlam normalnie bez wiedzy diabetologa :)
Ale wiem ze na poczatku jak mialam sie zle czuc lub cukier mial mi skakac to mialam natychmiast do szpitala. Ja przed porodem tydzien wyladowalam w szpitalu i mialam diete i jedzenie dla cukrzykow...po porodzie tez...

U mnie jest problem na czczo i po śniadaniu . Nie mogę zejść poniżej 95 na czczo mimo ze zaczynałam z insulina 7 jednostek a teraz już 14 i dalej taki sam . Ona mówi do Mnie ze od 30 tc dopiero zaczynaja się duże wyrzuty glukozy i będą mi świrować cukry mimo diety bo dziecko szybciej rośnie i jego zapotrzebowanie się zwiększa co automatycznie spowoduje dołożenie insuliny . Przed chwila mi napisała ze powinno przejść za pare dni jak organizm się przyzwyczai do dawek insuliny a jak się będzie pogarszać to mam się zgłosić z tym skierowaniem co mi dała do szpitala .

No wlasnie dlatego ja jednak nie bede kupowac kolejnego fotelika maxicosi, bo faktycznie wsrod tych malych jest jednym z najlepszych, a potem to juz roznie.
@Ewunka szkoda, ze Marcelina nie poczeka do marca, bo wtedy bede fotelik pewnie zmieniac to sprzedalabym Ci baze za polowe ceny [emoji6]

Tyle chyba nie poczeka :laugh2:
Mam nadzieję że do stycznia poczeka że nie będę musiała w grudniu rodzić ....

Kochana nie wiem już sama co mi jest .Nie radzę sobie chyba z ta cukrzyca . Kontroluje jak nigdy to co jem nie pozwalam sobie na nic co mogłoby mi podnieść cukier a moje wyniki i tak świrują . Lekarka ciągle zwiększa mi dawkę insuliny . Ciagle chudnę , teraz wychodzi ze jestem prawie 27 tc a na plusie 3,8 kg i brzuch mi zmalał .Ogolnie jestem mega osłabiona a do tego mam okropne bóle brzucha które przychodzą w nocy i nie dają mi spać . Wizytę mam dopiero 9.11 , boje się o mała czy to jej nie szkodzi . Wyczytałam ze dziecko sobie poradzi i zabierze to co najlepsze ale płaczę po nocach bo i tak się martwię .

Biedula .
Trzymaj się zdrówka życzę

U mnie jest problem na czczo i po śniadaniu . Nie mogę zejść poniżej 95 na czczo mimo ze zaczynałam z insulina 7 jednostek a teraz już 14 i dalej taki sam . Ona mówi do Mnie ze od 30 tc dopiero zaczynaja się duże wyrzuty glukozy i będą mi świrować cukry mimo diety bo dziecko szybciej rośnie i jego zapotrzebowanie się zwiększa co automatycznie spowoduje dołożenie insuliny . Przed chwila mi napisała ze powinno przejść za pare dni jak organizm się przyzwyczai do dawek insuliny a jak się będzie pogarszać to mam się zgłosić z tym skierowaniem co mi dała do szpitala .

Mam nadzieje ze sie polepszy...

reklama
W poniedziałek idę właśnie na badania. Dzwoniłam do lekarki wczoraj to zasugerowała szpital bo tam najszybciej dostanę się do dobrych specjalistów ale Ja nie chce bo ten szpital może i lekarzy ma dobrych ale jedzenie w ogóle nie jest dostosowane do cukrzyków i dopiero będę miała cyrki z wynikami a mój M nie da rady codziennie dowozić mi jedzenia ponad 70km . Czytam na forach ze dziewczyny tez chudną i nie ma tragedii ale Ja przez to nie mam sił na nic . Wczoraj przeszłam 1 km to czułam się jak po maratonie .

Mozesz zamowic cathering do szpitala jakby co. Wydaje mi sie ze w wiekszych miastach maja

Do góry