reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Motylku jak po wczorajszej wizycie jak ma sie Staś ???
Dziękuję, dobrze :) Waży 1300g, ułożony nadal pośladkowo. Prawidłowo rośnie, szyja nie jest owinięta pępowiną.
Moja szyjka długa i zamknięta, ginekologicznie ok.
Kolejna wizyta 20.03, będziemy wtedy ustalać termin porodu.
Byliśmy też w szpitalu, w którym chcę rodzić. Pogadaliśmy z położną, obejrzeliśmy porodówkę. Ogólnie wrażenia pozytywne :)

Ja cały czas walczę z tą grupą, niestety nadal nie dostałam odpowiedzi od admina :-/

reklama
Ja po wizycie u gina. Wszystko dobrze. Tzn macica zaszyta "na okretke" widac jeszcze szwy. Ale ogolnie dobrze. Mowi ze jak wszystko bedzie dalej dobrze to mozemy probowac z transferem nawet po 8 miesiacach. Ale smial sie zebym dluzej odpoczela. Gdzies za 3-4 miesiace mam byc na cytologie i bedziemy rozmawiac dalej:)

Dziękuję, dobrze :) Waży 1300g, ułożony nadal pośladkowo. Prawidłowo rośnie, szyja nie jest owinięta pępowiną.
Byliśmy też w szpitalu, w którym chcę rodzić. Pogadaliśmy z położną, obejrzeliśmy porodówkę. Ogólnie wrażenia pozytywne :)

Ja cały czas walczę z tą grupą, niestety nadal nie dostałam odpowiedzi od admina :-/
Napisz do Aniaslu czy jakos tak. Oba zawsze szybko odpisuje[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny m byl przesiebiony i mnie zarazil. Boje sie zeby malutka nie złapała.
Znacie jakies leki które mozna przy kp? Cytryna czosnek miod mleko z czosnkiem szalwia do plukania gardła to juz stosuje ale słabo dziala.
Straw ty bylas chyba chora jak db pamiętam? Co brałas?

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nic nie bralam. Samo przeszlo. Karm piersia, to z Malutka powinno byc ok. Kupcie maseczki na twarz. A i czosnek ponoc zmienia smak mleka i nie powinne sie jesc ani czosnku, ani cebuli. Tylko nie wiem czy to nie kolejny mit[emoji6]

Spróbuj przed karmieniem scisnąć brodawkę tak żeby pojawiła się kropla mleka,potem chwyć pierś i spłaszcz ją(cztery palce na dole kciuk na górze piersi) a drugą ręką chwyć główkę dziecka,podrażnij brodawką usta i jak otworzy szeroko to główkę unieś i wepchnij głęboko pierś do ust,ważne by dostawić dziecko do piersi a nie pierś do dziecka
Ja na początku karmiłam z pod pachy,układałam sobie poduszki na odpowiednią wysokość,na nich dziecko i tylko główkę podtrzymywałam i wtedy najlepiej mi się karmiło. Spróbuj :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale Wam zazdroszcze tego kp[emoji15] Ja juz tylko sciagam laktatorem. Po akcji ze szpitalem juz nie podejmuje prob przystawiania.

Ja nic nie bralam. Samo przeszlo. Karm piersia, to z Malutka powinno byc ok. Kupcie maseczki na twarz. A i czosnek ponoc zmienia smak mleka i nie powinne sie jesc ani czosnku, ani cebuli. Tylko nie wiem czy to nie kolejny mit[emoji6]

Mit [emoji16]
Jak w Tajlandii do wszytskiego dodaja curry to mleko matek nie tylko by nim smakowalo, ale i bylo zolte hehe, a nie jest :) Mleko jest z krwi, nie z naszego pokarmu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiec super ze wszystko jest w porzadku ze Stas rozwija sie prawidlowo.
Ja tez mam wizyte 20 marca i bedziemy ustalac date cc to bedzie 37 tc mam nadzieje ze dotrwam.

reklama
Do góry