reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Motylku jak po wczorajszej wizycie jak ma sie Staś ???
Dziękuję, dobrze :) Waży 1300g, ułożony nadal pośladkowo. Prawidłowo rośnie, szyja nie jest owinięta pępowiną.
Moja szyjka długa i zamknięta, ginekologicznie ok.
Kolejna wizyta 20.03, będziemy wtedy ustalać termin porodu.
Byliśmy też w szpitalu, w którym chcę rodzić. Pogadaliśmy z położną, obejrzeliśmy porodówkę. Ogólnie wrażenia pozytywne :)

Ja cały czas walczę z tą grupą, niestety nadal nie dostałam odpowiedzi od admina :-/

reklama
Ja po wizycie u gina. Wszystko dobrze. Tzn macica zaszyta "na okretke" widac jeszcze szwy. Ale ogolnie dobrze. Mowi ze jak wszystko bedzie dalej dobrze to mozemy probowac z transferem nawet po 8 miesiacach. Ale smial sie zebym dluzej odpoczela. Gdzies za 3-4 miesiace mam byc na cytologie i bedziemy rozmawiac dalej:)

Dziękuję, dobrze :) Waży 1300g, ułożony nadal pośladkowo. Prawidłowo rośnie, szyja nie jest owinięta pępowiną.
Byliśmy też w szpitalu, w którym chcę rodzić. Pogadaliśmy z położną, obejrzeliśmy porodówkę. Ogólnie wrażenia pozytywne :)

Ja cały czas walczę z tą grupą, niestety nadal nie dostałam odpowiedzi od admina :-/
Napisz do Aniaslu czy jakos tak. Oba zawsze szybko odpisuje[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny m byl przesiebiony i mnie zarazil. Boje sie zeby malutka nie złapała.
Znacie jakies leki które mozna przy kp? Cytryna czosnek miod mleko z czosnkiem szalwia do plukania gardła to juz stosuje ale słabo dziala.
Straw ty bylas chyba chora jak db pamiętam? Co brałas?

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nic nie bralam. Samo przeszlo. Karm piersia, to z Malutka powinno byc ok. Kupcie maseczki na twarz. A i czosnek ponoc zmienia smak mleka i nie powinne sie jesc ani czosnku, ani cebuli. Tylko nie wiem czy to nie kolejny mit[emoji6]

Spróbuj przed karmieniem scisnąć brodawkę tak żeby pojawiła się kropla mleka,potem chwyć pierś i spłaszcz ją(cztery palce na dole kciuk na górze piersi) a drugą ręką chwyć główkę dziecka,podrażnij brodawką usta i jak otworzy szeroko to główkę unieś i wepchnij głęboko pierś do ust,ważne by dostawić dziecko do piersi a nie pierś do dziecka
Ja na początku karmiłam z pod pachy,układałam sobie poduszki na odpowiednią wysokość,na nich dziecko i tylko główkę podtrzymywałam i wtedy najlepiej mi się karmiło. Spróbuj :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale Wam zazdroszcze tego kp[emoji15] Ja juz tylko sciagam laktatorem. Po akcji ze szpitalem juz nie podejmuje prob przystawiania.

Ja nic nie bralam. Samo przeszlo. Karm piersia, to z Malutka powinno byc ok. Kupcie maseczki na twarz. A i czosnek ponoc zmienia smak mleka i nie powinne sie jesc ani czosnku, ani cebuli. Tylko nie wiem czy to nie kolejny mit[emoji6]

Mit [emoji16]
Jak w Tajlandii do wszytskiego dodaja curry to mleko matek nie tylko by nim smakowalo, ale i bylo zolte hehe, a nie jest :) Mleko jest z krwi, nie z naszego pokarmu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiec super ze wszystko jest w porzadku ze Stas rozwija sie prawidlowo.
Ja tez mam wizyte 20 marca i bedziemy ustalac date cc to bedzie 37 tc mam nadzieje ze dotrwam.

reklama
Do góry