reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Moja dwa razy się napiła z krwią, bo mi pękło podczas karmienia.
Dalam mu to wczoraj. 3 malutkie kropelki chyba mu nie zaszkodza. Przeciez jak kobiety karmia piersia, to nie kontroluja jak podczas karmienia peknie im naczynko i dziecko lyknie krew. Dalam, bo mi szkoda bylo wylac i braklo by na jedno karmienie. A poniewaz mnie porzadnie chorobsko wzielo to nie chcialam mu dawac modyfikowanego, bo chce zeby mial przecieciala i zeby sie ode mnie nie zarazil. Normalnie to bym chyba wylala, nie wiem. Szukalam info w googlach, to opinie sa podzielone, ale wiecej tych ze to dziecku nie zaszkodzi, chyba ze straszni leci krew to wtedy sie robi przerwe.
Wieczorem sciagalam laktatorem to juz krwi nie bylo, wiec moze peklo jakies naczynko.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja polecam ten laktator, u mnie najlepiej wydane pieniadze.
Mialam reczny z aventu i o dupe potrzaskac.
Nie wiem jak z czesciami do niego, ja bym uzywanego nie kupila bo jak Ci elektronika padnie...
Lepiej kupic nowy i miec na gwarancji.
Co do higieny, to laktator wyszorujesz i wysterylizujesz. W szpitalach przeciez tez maja laktatory ktore kazdy uzywa.
Kwestia gustu[emoji6]

Dostalam po siostrze ten laktator medela. Co prawda uzywala go dwa razy ale czekal na mnie 4 lata. Ktora czesc powinnam kupic nowa i wymienic?

Dostalam po siostrze ten laktator medela. Co prawda uzywala go dwa razy ale czekal na mnie 4 lata. Ktora czesc powinnam kupic nowa i wymienic?
Szczerze...po siostrze to ja bym nic nie wymieniala, jeszcze jak go uzyla 2 razy. Wysterylizujesz go.
Ewentualnie mozesz wymienic membranke.
No ale ile ludzi tyle opinii[emoji6]

Dziewczyny, przymierzam się powoli do zakupów aptecznych. Macie może jeszcze Wasze listy? Możecie mi poradzić, co jest potrzebne i co się u Was sprawdziło?

Dziewczyny, przymierzam się powoli do zakupów aptecznych. Macie może jeszcze Wasze listy? Możecie mi poradzić, co jest potrzebne i co się u Was sprawdziło?
Sól fizjologiczna
Gaziki jałowe
Sudocrem
Bepanthen
Tantum rosa dziewczyny po sn polecają

Nie wiem czy w aptece będziesz kupować podkłady poporodowe

To na razie tyle.

Podpaski poporodowe ja w szpitalu zuzylam 2 paczki i w domu 2

Podklady poporodowe ja mialam 90x60 dwa opakowania ( super sprawdzaja się tez na przewijaku)

Octanisept

Gaziki niejalowe - ja nimi czyszcze buzie w środku

Gaziki jałowe
Waciki leko do pepka

Ja tego uzywalam.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze jedno pytanie- a co do kąpieli? Jakie kosmetyki polecicie? Podobno polecane są: Emolium lub Oilatum baby emulsja. Używacie ich czy czegoś innego?

reklama
Jeszcze jedno pytanie- a co do kąpieli? Jakie kosmetyki polecicie? Podobno polecane są: Emolium lub Oilatum baby emulsja. Używacie ich czy czegoś innego?
Ja używam emolium do kąpieli.

O właśnie zapomniałam o octanisept.

Ja podkłady poprodowe miałam ale w szpitalu dawali wiec nic nie zuzylam własnego. Ale to prawda świetnie sprawdzają się na przewijaku.

Podpaski poporodowe w szpitalu dastawalam i tez zuzylam 2op i 2op w domu.

Do góry