reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jeszcze majty jednorazowe z siateczki[emoji6]
Patyczki do uszu, zeby przemywac octaniseptem zakamarki przy pepuszku[emoji6]

Na poczatek kup gruszke do nosa dla noworodka, tez sie moze przydac a grosze kosztuje.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki, dopisałam do mojej listy.
Na płatki już wpadłam czytając Wasze posty o myciu pupy :)

reklama
Dziewczyny pytanie z innej beczki. Czy leczenie kanalowe robi sie teraz w znieczuleniu? Robilam 10 lat temu bez i to byl koszmar boje sie ze trzeba będzie dzisiaj powtarzac bo ząb boli . przeraza mnie to bardziej niz cesarka

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli poprosisz, to wszystko zrobią Ci w znieczuleniu. Wiem, co czujesz - też panicznie boję się dentysty i dlatego chodzę regularnie, żeby nie było niespodzianek. Ze znieczuleniem na pewno dasz radę. Powodzenia!

Mi polozna powiedziala ze na poczatku nie uzywac emolientow bo moga zapychac pory...dopiero emolium jakby sie cos ze skora dzialo...
Ja słyszałam od położnej, że to jest dobre do kąpieli, bo nie trzeba dodatkowo nawilżać później skóry. Problemem dla świeżo upieczonych rodziców jest podobno to, że skóra dziecka jest po emolium śliska, ale gdy się przyzwyczają, to jest ok.
Jak zwykle ile ludzi, tyle opinii :)

Mi polozna właśnie poleciła emolium, żeby skóra była nawilżona. Bo używałam mydełko dla dzieci i wysuszylo malemu skore

Dziewczyny jakie mm stosujecie do dokarmiania? Wyszliśmy dziś ze szpitala i czuję się jak dziecko we mgle.. Nie mam na tyle pokarmu żeby maluchy się najadły :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jakie mm stosujecie do dokarmiania? Wyszliśmy dziś ze szpitala i czuję się jak dziecko we mgle.. Nie mam na tyle pokarmu żeby maluchy się najadły :(

Flandi, spokojnie laktacja sie rozkreci[emoji6]
Ja kupowalam hipp bio ekologiczny

Flandi, spokojnie laktacja sie rozkreci[emoji6]
Ja kupowalam hipp bio ekologiczny

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie czy to prawda ze lozeczko i materac musza byc rozlozone 2 m8esiace wczesniej zeby wywietrzaly? Dzis to uslyszalam i nie wiem czy to prawda...

Ja słyszałam od położnej, że to jest dobre do kąpieli, bo nie trzeba dodatkowo nawilżać później skóry. Problemem dla świeżo upieczonych rodziców jest podobno to, że skóra dziecka jest po emolium śliska, ale gdy się przyzwyczają, to jest ok.
Jak zwykle ile ludzi, tyle opinii :)
Emolium jest rewelacyjny do kąpieli polecam całą serię kosmetyków

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja stosowałam gotową mieszankę dla wcześniaków z niską masa bebilon a teraz enfamil premium

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy to prawda ze lozeczko i materac musza byc rozlozone 2 m8esiace wczesniej zeby wywietrzaly? Dzis to uslyszalam i nie wiem czy to prawda...
Bzdura :) kilka dni wcześniej ok ale nie dwa miesiące .łóżeczko jest malowane farba z atestem bezzapachowa jest a materac potrzebuje kilku dni żeby nabrał kształtów tyle :)

Do góry