reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

lilka będzie dobrze i trzymam kciuki za wyniki pappa. No i Hania będzie miała zdrową siostrzyczkę, super :)

ja trochę się martwię, bo dzisiaj coś mała nie chce współpracować i słabo się rusza. Czasami da znać o sobie, ale rzadko i nie wiem czy dzwonić do lekarza, czy jak tak będzie dalej to jutro. Przeważnie wieczorem wariuje w brzuchu, więc sama nie wiem co robić. Może śpi sobie dzisiaj :zawstydzona/y:

reklama
Anulla28 moja mała mało aktywny dzień miała w poniedziałek, troche się wystraszyłam, ale więcej sobie wkręcałam- na szczęście ok 20-stej zaczeła baraszkować a mi kamień z serca spadł, sądzę że u ciebie może być podobnie- pamiętam jak dr mi mówił że dzieciaczki mają takie dni że my je nie czujemy ale one mają jeszcze dużo miejsca więc możemy je po prostu nie czuć. A próbowałąś zjeść coś słodkiego i położyć się na plecach z wyprostowanymi nogami i delikatnie pukać w brzuch - ostatnio położna mi mówiła o tym

Anula86, próbowałam od 10 rano, potem jeździłam autem i zawsze mnie kopała, a teraz nic. Ale chyba spała, bo zjadłam obiad i po ok 20min zaczęła się ruszać. Teraz kopie normalnie, więc rozbójnica wystraszyła mnie i chyba spała do tej pory. Ja oszaleję przez nią ;-). Jestem spokojniejsza i powtarzam jej ciągle, że ma mnie tak nie straszyć i kopać, to wiem, że wszystko jest ok :-D

Anulla28 u mnie też raz tak było, że cały dzień i wieczór była cisza, w nocy za to synuś mi się rozbrykał. Ostatnio w niedzielę był bardzo spokojny. A po wczorajszej glukozie to mnie strasznie skopał :-)

Ja po wizycie. glukoza ok, na czczo 83, po 2 godz 115 :-). Za to mam anemię i mam brać żelazo. Mam w moich witaminach ale widocznie to za mała dawka. poza tym dostałam skierowanie do laryngologa. Być może moje codzienne bóle głowy są spowodowane zatokami. Faktycznie bo ostatnio mam ciągle zapchany nos. usg nie miałam, tylko sprawdzanę tętno synusia.

Anulla28, moj synek tez ma ciche dni. Głównie wtedy kiedy ja mam aktywne to on wtedy śpi. Podobno jak sie chodzi to sie kolysa do snu i dlatego śpią a w nocy dopiero buszują .

Ja wczoraj miałam intensywny dzien, zmieniałam wystawy w dwóch sklepach z ciuchami bo juz wchodzą kolekcje wiosenne i dzwonili do nas ze pora. A potem wylazilam sie po ikei i dopiero na noc młody sie odezwał .

Moja mała dzisiaj sobie pospała trochę, ale już się obudziła i daje znać o sobie, więc ok:)
Aisa, no to piękny wynik. Mam nadzieję, że ja też taki będę miała. Nie wiem czy dam radę odstawić słodycze :sorry2:. A z tymi bólami, to wysypiasz się? Bo ja reaguję migreną i to taką, że nie jestem w stanie funkcjonować, jak jestem niewyspana. Może jesteś niedotleniona? Ciśnienie Ci mierzyli? Oby to nie było nic groźnego, bo nie wiem czy na zatoki coś dostaniesz.

No i wygraliśmy z Chorwacją, ale mecz :-):-). Szkoda tylko, że kolejny w piątek jak ja nie będę raczej oglądać, bo nie zdążę :(

reklama
Anulla nie martw się na zapas wynikami glukozy.

Ciśnienie mam ok tzn dzisiaj 110/75. A spanie to drugi problem. Zasypiam ok 2 najczęściej. Ostatnio nawet o 4 zasnęłam i to już było przegięcie, ale to uroki ciąży :-) . Jeśli to zatoki to pewnie będę miała problem. Te bóle głowy są bardzo dokuczliwe i to jest ból w okolicy czołowej i trochę nosowej.

Lisska jak się czujesz po takim szalonym dniu? Podziwiam bo ja nie dałabym rady :-)

Do góry