reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Ale u nas było to samo i to była wielka impreza. Tyle ze na sali. Okazja by się spotkać większa ilością ludzi z obu stron rodzin. Ostatni raz taka okazja tyle ze większa była na naszym weselu.
My mieliśmy mniej szczęścia, bo po naszym weselu następne okazje do spotkań to były pogrzeby...
Nie wiem, czy będzie nam to dane, ale chciałabym ochrzcić swoje dziecko - w kościele, do którego chodzimy (nie katolickim), więc z przekonania. Ale większość chrztów wokoło nie ma nic wspólnego z religią...

@bazylia128 co u was? Nic nie piszesz 🤔
Masakra. Łukasz z Natalka w szpitalu. On chory, ja już to gowno przechodzę teraz Basia chora. Bylam z nią w szpitalu właśnie mi pwoedziele ze mam wracac bo wszyscy mamy jakiego wirusa a na to nie ma antybiotyku. I ja sama w domu, moi rodzice nad morzem, teściowa w Poznaniu. I tak jeżdżę z tym małym dzieckiem. Mam dość.

No ale właśnie jak ktoś jest wierzący, ale nie zgadza się z postępowaniem kościoła, to po co daje zarobic księżom na chrzcie?
hmm bo wierzy w Boga, a nie kosciol. Wiec chce dziecko Bogu ofiarowac nawet jesli musi miec to miejsce przez te niefajna instytucje? No i kolejna sprawa - tu chrzest kosztuje 20€, 50€ jak ktos ma gest to daje i to rzadko. Jak nie dasz nic, nikt nawet krzywo nie popatrzy.

hmm bo wierzy w Boga, a nie kosciol. Wiec chce dziecko Bogu ofiarowac nawet jesli musi miec to miejsce przez te niefajna instytucje? No i kolejna sprawa - tu chrzest kosztuje 20€, 50€ jak ktos ma gest to daje i to rzadko. Jak nie dasz nic, nikt nawet krzywo nie popatrzy.
Ja w tej sytuacji zmieniłam instytucję... zbliżyłam się do protestanckiego kościoła mojego męża. Tu nigdy nie ma mowy o pieniądzach, co bardzo doceniłam w momencie ślubu.

reklama
Ja w tej sytuacji zmieniłam instytucję... zbliżyłam się do protestanckiego kościoła mojego męża. Tu nigdy nie ma mowy o pieniądzach, co bardzo doceniłam w momencie ślubu.
my papierologie do slubu zalatwialosmy tu, bo w Polsce uslyszelismy, ze tsm juz nie nalezymy i wdzytskie papiery trzeba stad. Jak na koncu zapytalismy ile, to proboszczowi oczy wyszly na wierzch. Nie wzial ani centa. Za to w mojej rodzinnej parafi ksiadz wzial 2 koperty (swiadkowie tacy ogarnieci, ze dali ksiedzy hajs za wynajety samochod 🤦🏻‍♀️ a on bez problemu lape wyciagnal majac wczesniej juz koperte w rece). Dlatego mowie - w Polsce to mafia, a nie cos zwiazanego z Bogiem.

Do góry