reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
my papierologie do slubu zalatwialosmy tu, bo w Polsce uslyszelismy, ze tsm juz nie nalezymy i wdzytskie papiery trzeba stad. Jak na koncu zapytalismy ile, to proboszczowi oczy wyszly na wierzch. Nie wzial ani centa. Za to w mojej rodzinnej parafi ksiadz wzial 2 koperty (swiadkowie tacy ogarnieci, ze dali ksiedzy hajs za wynajety samochod 🤦🏻‍♀️ a on bez problemu lape wyciagnal majac wczesniej juz koperte w rece). Dlatego mowie - w Polsce to mafia, a nie cos zwiazanego z Bogiem
Ja musiałam wydobyć swój akt urodzenia z PL, ksiądz o nic nie pytał, więc nie wiem, jaka byłaby jego reakcja na informację, że nie chodzi o ślub katolicki...
Na ślubie daliśmy ofiarę jaką uważaliśmy - ale tutaj do działa w dość specyficzny sposób: dostaliśmy za to fakturę i właściwie każdy datek na cele "dziedzictwa kulturowego" (kościół jest zabytkiem) jest w 75% zwracany przez państwo w postaci odliczenia podatku...

Oj nie, na pewno nie. Przecież darza się, że rodzice wierzący a dziecka nie zdążą ochrzcić. Brr straszny temat
Temat straszny,ale istniejacy...ja zawsze mysle jak dziecko umiera,gdzie ten Bog do cholery?no ale ,to inny temat.
Doczytalam,ze ksiedz nie ma prawa odmowic pogrzebu dziecka ,ktorego rodzice mieli zamiar ochrzcic.

reklama
Do góry