Oj nie, na pewno nie. Przecież darza się, że rodzice wierzący a dziecka nie zdążą ochrzcić. Brr straszny tematSluchajcie,a jak umiera nie ochrzczone dziecko,ksiadz odmawia wtedy pogrzebu?
Nie spotkalam sie z taka sytuacja wiec pytam
reklama
Madame JS
Fanka BB :)
Ja musiałam wydobyć swój akt urodzenia z PL, ksiądz o nic nie pytał, więc nie wiem, jaka byłaby jego reakcja na informację, że nie chodzi o ślub katolicki...my papierologie do slubu zalatwialosmy tu, bo w Polsce uslyszelismy, ze tsm juz nie nalezymy i wdzytskie papiery trzeba stad. Jak na koncu zapytalismy ile, to proboszczowi oczy wyszly na wierzch. Nie wzial ani centa. Za to w mojej rodzinnej parafi ksiadz wzial 2 koperty (swiadkowie tacy ogarnieci, ze dali ksiedzy hajs za wynajety samochod a on bez problemu lape wyciagnal majac wczesniej juz koperte w rece). Dlatego mowie - w Polsce to mafia, a nie cos zwiazanego z Bogiem
Na ślubie daliśmy ofiarę jaką uważaliśmy - ale tutaj do działa w dość specyficzny sposób: dostaliśmy za to fakturę i właściwie każdy datek na cele "dziedzictwa kulturowego" (kościół jest zabytkiem) jest w 75% zwracany przez państwo w postaci odliczenia podatku...
annemarie
Temat straszny,ale istniejacy...ja zawsze mysle jak dziecko umiera,gdzie ten Bog do cholery?no ale ,to inny temat.Oj nie, na pewno nie. Przecież darza się, że rodzice wierzący a dziecka nie zdążą ochrzcić. Brr straszny temat
Doczytalam,ze ksiedz nie ma prawa odmowic pogrzebu dziecka ,ktorego rodzice mieli zamiar ochrzcic.
eij
U nas max 20. Tylko najbliżsi.u nas też wyjdzie z 60 ryja
eij
Jak skończymy temat kościoła proponuje politykęFredzia a my wymieniamy poglady w temacie,nie mowimy o tobie.Przynajmniej ja
nieagatka
ewntualnie aborcjaJak skończymy temat kościoła proponuje politykę
annemarie
A kosciol to nie polityka?Jak skończymy temat kościoła proponuje politykę
eij
I do tego bym dorzuciła od którego momentu blastka staje się człowiekiem bo tutaj też są mocno zdania podzieloneewntualnie aborcja
eij
Teoretycznie tak ale jest jeszcze tyle zagadnień do omówienia, 500 +, 13 i 14 emerytury, inflacja, ceny paliwa itpA kosciol to nie polityka?
reklama
Nelka85
Paliwo i jego cena - tu będziemy wszystkie zgodneTeoretycznie tak ale jest jeszcze tyle zagadnień do omówienia, 500 +, 13 i 14 emerytury, inflacja, ceny paliwa itp