reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jessssui, dziewczyny, dajcie już spokój. Ja widzę, że tu nic nie mozna napisać. Ja ochrzcilam i nikomu nic do tego. Niech każda matka robi jak uważa❤️
No wez :) wywołałaś fajny temat! Przecież dobrze jest porozmawiać.
A tak już dla zupełnej szczerości gdy brałam z mężem ślub mieszany to zoobowiazalam się, że nie będę utrudniac mu wychowywania dzieci w wierzę katolickiej, więc jeśli on będzie chciał żeby dzieci były ochrzczone to będą. Ale stawiam warunek jeśli ma być chrzest to on co niedziele zabiera je do kościoła na godzinę, a ja mam wolne :p

reklama
Uważaj, bo zostaniesz czarna owcą 😂. Wg mnie i tak sporo robisz, więc niech nie narzekają. Jak tam malutka?
Mój Dżony był wczoraj calutki dzień grzeczny i spokojny. Dziś trochę nam tańczy, ale to może że ten upał daje się każdemu we znaki. W cieniu my 34 stopnie 🤦. Moje róże się palą 😥
mała dziś miała akcja 💩💩💩wszystko zarobione łącznie ze mną bo wytarłam a ona jeszcze poprawka. Ogólnie cały dzień spokojna. Wczoraj była na pierwszej swojej imprezie na 2 latkach córeczki kuzyna mojego ale spala cała imprezę a szkoda zamki były dmuchane poskakała by sobie dziewczyna 🤣🤣🤣🤣o jeny Ty lubisz w ogrodzie robić? Ja nie cierpię czy to warzywa czy kwiaty mówię stanowcze nieeee 🤣

Widzisz dla mnie jest hipokryzja chrzczenie dzieci gdy nie uczestniczy się w życiu kościoła. Nie powinno być rozdzielenia wiary od kościoła. Co to niby znaczy, że jestem wierząca, ale do kościoła nie chodzę- jeśli się wierzy i wyznaje wiarę katolicką to powinno się to wiązać z przestrzeganiem zasad. U mnie w domu tata niewierzący, mama niby wierzy, ale w kościele tylko z okazji ślubu, pogrzebu lub chrzcin, a jednak mnie ochrzczono, bo tak... Bo wszyscy chrzcza to oni też. Jeśli już ktoś zakłada, że wierzy ale chce się oddzielić od kościoła to nie powinien brać udziału w kościelnych obrzędach. To tak trochę ni tak ni siak. Czysta hipokryzja.
Dlatego mam żal, bo mogłam sama zdecydować w odpowiednim czasie, a ten wybór mi odebrano.
Porównywanie do religii do szkoły pozostawię bez komentarza, dla mnie to bez sensu. Nie widzę analogi.
a widzisz, ja sie nie zgodze. Wiara i kosciol to dwie rozne rzeczy. ZwlasCza w PL. Kosciol w Polsce wiare wypaczyl dlatego sa ludzie, ktorzy wierzs w Boga, a ksiezy i kosciola zniesc nie moga. Tej hipokryzji, wyzszosci, zerowej milosci blizniego, o aferach nie wspominajac.
Kosciol tu gdzie mieszkam wyglada inaczej

a widzisz, ja sie nie zgodze. Wiara i kosciol to dwie rozne rzeczy. ZwlasCza w PL. Kosciol w Polsce wiare wypaczyl dlatego sa ludzie, ktorzy wierzs w Boga, a ksiezy i kosciola zniesc nie moga. Tej hipokryzji, wyzszosci, zerowej milosci blizniego, o aferach nie wspominajac.
Kosciol tu gdzie mieszkam wyglada inaczej
No ale właśnie jak ktoś jest wierzący, ale nie zgadza się z postępowaniem kościoła, to po co daje zarobic księżom na chrzcie?

reklama
Do góry