reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

my rodzinkę zapraszamy ale zdziwią się bo liczą pewnie na imprezę a tam będzie tylko obiad kawa ciasto tort i do widzenia nie będę im urządzała popijawy 🤣
Uważaj, bo zostaniesz czarna owcą 😂. Wg mnie i tak sporo robisz, więc niech nie narzekają. Jak tam malutka?
Mój Dżony był wczoraj calutki dzień grzeczny i spokojny. Dziś trochę nam tańczy, ale to może że ten upał daje się każdemu we znaki. W cieniu my 34 stopnie 🤦. Moje róże się palą 😥

reklama
Dziewczyny strasznie się martwię. Napiszcie jak jest u waszych dzieciaczkow. Moja Basia ma ciągle jakby tennodruch moro. Czy to nie powinno już się wyciszyć? Czy to napewno odruch moro? Ma to czasami jak śpi i jak nie śpi. Napiszcie jak to wygląda. Ja jestem dzisiaj w szpitalu zmienilammlukasza żeby się ogarnal. Natalce ladnie spadło crp ale chyba tu jeszcze posiedzimy.
u nas mała też ma niepokojące objawy tych odruchów w sensie dla nas niepokojące dla lekarza spoko bo układ nerwowy się kształtuje 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️nasza Werka ma najczęściej przy zasypianiu takie szybkie oddechy cała klatka aż się trzęsie ale wcześniej nogi tak drgały że nie pytaj

my rodzinkę zapraszamy ale zdziwią się bo liczą pewnie na imprezę a tam będzie tylko obiad kawa ciasto tort i do widzenia nie będę im urządzała popijawy 🤣
Ale u nas było to samo i to była wielka impreza. Tyle ze na sali. Okazja by się spotkać większa ilością ludzi z obu stron rodzin. Ostatni raz taka okazja tyle ze większa była na naszym weselu.

Masz wybor mozesz uczyc w domu nie musi dziecko chodzic do szkoly.
Jesli ktos jest noewierzacy to niech nie chrzci bo po co robic cos w co sie nie wierzy-dla ludzi dla rodziny?I to rozumiem ze ktos postepuje zgodnie ze swoim przekonaniem.Ake teksty osob ktore sa wierzace i mowia ze nie beda chrzcily bo chca dac dziecku wybor-no jak dorosnie-to uwazam za totalny przejaw hipokryzji.
Ja wierze w Boga-nie w ksiezy.Teraz co prawda chodze do kosciola od wielkiego dzwony bo z dzieckiem godzine w kosciele to nie dam rady sama.Ale jak bedzie wieksza to bede napewno z nia chodzila.
Widzisz dla mnie jest hipokryzja chrzczenie dzieci gdy nie uczestniczy się w życiu kościoła. Nie powinno być rozdzielenia wiary od kościoła. Co to niby znaczy, że jestem wierząca, ale do kościoła nie chodzę- jeśli się wierzy i wyznaje wiarę katolicką to powinno się to wiązać z przestrzeganiem zasad. U mnie w domu tata niewierzący, mama niby wierzy, ale w kościele tylko z okazji ślubu, pogrzebu lub chrzcin, a jednak mnie ochrzczono, bo tak... Bo wszyscy chrzcza to oni też. Jeśli już ktoś zakłada, że wierzy ale chce się oddzielić od kościoła to nie powinien brać udziału w kościelnych obrzędach. To tak trochę ni tak ni siak. Czysta hipokryzja.
Dlatego mam żal, bo mogłam sama zdecydować w odpowiednim czasie, a ten wybór mi odebrano.
Porównywanie do religii do szkoły pozostawię bez komentarza, dla mnie to bez sensu. Nie widzę analogi.

a ja wlasnie nie rozumiem tych pretensji. Bo jesli to tylko chrzest, a nie np prowadzanie do kosciola, obowiazkowa religia i takie tam, nie nie kumam o co moze taki mlody czlowiek miec pretensje? O sam fakt ochrzecznia? Przeciez jesli nie wierzy to to powinno mu rimpampimflac, nie?
Znaczy ja sobie tak mysle. Bo jak mowie, pochodze z meeega katolickiego domu, a swoja droga i tak poszlam. I nigdy pretesji we mnie nie bylo…
Mam zal, bo według kościelnych rubryczek właśnie przez chrzest zasilam grono wierzących. Nie chce mieć nic wspólnego z kościołem, a nie mam nerwów, żeby teraz walczyć o apostazje.

reklama
Do góry