reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny Makabra migrena trzymała cała noc od wczoraj i nadal trzyma mdli mnie że Masakra plus trawienie mi ruszylo nie jestem w stanie niż zjeść ani pić nawet wody mam światłowstręt że maskara
No niestety migrena w ciazy musi byc okropna, bo w sumie chyba tylko paracetamolem mozna sie ratowac. Ja czesto miewalam migreny ale w ciazy na szczescie nie mam. Jak plamienia, przeszly?

reklama
No niestety migrena w ciazy musi byc okropna, bo w sumie chyba tylko paracetamolem mozna sie ratowac. Ja czesto miewalam migreny ale w ciazy na szczescie nie mam. Jak plamienia, przeszly?
Co do migreny jak zmieniła mi stronę to nawet okład nie pomaga wcześniej pomagał , co do plamienie na szczęście brudze tylko dziwi mnie jedna rzecz już miałam tak drugi raz że poleciała mi taką dużą kropla ciemnej krwi a potem skrzepy i brudzenie zastanawiam się czy to krwiak czy może z pęcherza albo cewki moczowej glupieje ale chyba raczej krwiaczek

Dzisiaj tylko daje radę zjeść kaszkę dla dzieci nic więcej bo mam takie mdłości na wieczór wczoraj po rosole o 19 noc więcej nie zjadłam nie byłam w stanie bo zaczęło się z migreną i mdłości

@Barburka @Iskra_82 powodzenia na wizytach. Oby z maluchami było wszystko w porządku i dały sie ładnie pomierzyć :)
@shaggy cudownych widoków!
@Nina001 a jak u Ciebie?

***MAMUSIOWY KALENDARZ***

***WITAMY NA ŚWIECIE***

LISTOPAD

04: Oska305 - parka Tobiasz i Sara
12: tusiaczzek1988 - Przemuś i Sebastianek
18: Ilona88 - synuś Oskar
21: Nataliaa93 -córeczka
27: M@gda - córeczka Żywia

GRUDZIEŃ

03: Małgoś86 - synuś Julianek
07: Ewunka - córeczka Marcelinka
12: Joko86 - synuś Franciszek
13: adunnnia90 - parka Oliwka i Filipek

STYCZEŃ

12: dreamscometrue - córeczka Zosia
17: Ropuszka666 - córeczka Sara

LUTY

02: kropka129 synek Leoś

MARZEC

03.03.2018 - gosia2889 synek
07.03.2018 - Vinszka synek
14.03.2018 - meg86 córeczka Matylda
16.03.2018 - czarnu1a - synek
17.03.2018 - evulek111 - córeczka Amelka

KWIECIEŃ

03.04.2018 - kredka82 córeczka Sara
06.04.2018 - ludek córeczka Alinka

MAJ

03.05.2018 - Evelin83 synek

Wizyty

MAJ

07: Barburka - usg II trymestru
07: shaggy - wizyta u gin prowadzącego
07: Iskra_82 - usg II trymestru

08: Aguleczka29 - usg III trymestru
08: Pixie_Dixie - wizyta u gin prowadzącego
09: gooossia17 - wizyta u gin prowadzącego + ktg
10: Agnieś191 - wizyta u gin prowadzącego
10: Bobisia - usg (chyba ostatnie ) wizyta u gin prowadzącego
10: Barburka - wizyta u gin prowadzącego
10: ajka89 - wizyta u gin prowadzącego
11: zylwia - wizyta u gin prowadzącego
12: limoncia1 - wizyta u gin prowadzącego
21: marg88 - wizyta u gin prowadzącego
22: Evelevel - wizyta u gin prowadzącego
23: Oczekiwanie2017 - wizyta u gin prowadzącego
24: Bobisia - wizyta u gin prowadzącego
26: marg88 - usg I trymestru
28: Maryn123 - wizyta u gin prowadzącego

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisać !

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3

TERMINY PORODÓW

12.05.2018 - Agnieś191 dziewczynka Marcelinka
29.05.2018 - Bobisia dziewczynka Julcia
06.06.2018 - Pixie_Dixie chłopczyk Henryk
13.06.2018 - ajka89 dziewczynka Gaja Maria
13.06.2018 - jasani dziewczynka Bianka
17.06.2018 - gooossia17 dziewczynka Zosia
28.06.2018 - Maryn123 - chłopczyk Iwo
08.07.2018 - Aguleczka29 dziewczynka Lenka
16.07.2018 - hope322 dziewczynka Sara
02.08.2018 - Oczekiwanie2017 - chłopiec
11.08.2018 - walczaca o szczescie - dwie dziewczynki Amelia i Alicja
14.08.2018 - misis188 - chłopczyk Hubert
21.08.2018 - zylwia - dziewczynka Lenka
08.09.2018 - Iskra_82 - chłopiec Jaś
11.09.2018 - Evelevel - dziewczynka Michalina
28.09.2018 - Doris30:-) - ???
29.09.2018 - Barburka - dziewczynka Anastazja
30.09.2018 - shaggy - ???
03.12.2018 - marg88 - ???
19.12.2014 - limoncia1 - ???

Dzisiaj tylko daje radę zjeść kaszkę dla dzieci nic więcej bo mam takie mdłości na wieczór wczoraj po rosole o 19 noc więcej nie zjadłam nie byłam w stanie bo zaczęło się z migreną i mdłości
Po co się męczyć weź paracetamol. Ja cały pierwszy trymestr miałam migreny, światłowstręt i brak apetytu, ale brałam tabletki bo nie mogłam funkcjonować, łzy same leciały a domowe sposoby mogłam za przeproszeniem w d... sobie wsadzić. :p Paracetamol możesz.

Piękne ciążowe uroki i chociaż na początku mojej ciąży nie miałam mdłości tylko bóle głowy tak teraz się zaczynaja

Witajcie Dziewczyny :) wracam po mojej dość długiej nieobecności:) Bardzo wam wszystkim dziękuję za kciuki. Dziś po 17 się przydadzą ;) Przedwczoraj byłam jeszcze w mojej rodzimej miejscowości i wpadłam do dwóch lumpeksów... wydałam ponad 50 zł ale tyyyyyyyyyyyyyle kupiłam że szok... w tym kocyk rożek, śpiworek i duuużo ciuszków. Ile takie zakupy radości sprawiają... ciuszki oczywiście nie zniszczone, właśnie się piorą:) Mój mąż (przeciwnik lumpeksów - podejście jego rodziców) sam wymyślił że wejdziemy a potem buszował tylko zaglądając jaka to marka... i tak dużo wynalazł z zary, h@m i innych :) a właśnie... Powiedzcie mi - czy połówkowe (taaak? to już?:confused: ) to tylko usg czy krew też? Co lekarz robi? Ile trwa? Poratujcie informacjami bo nie wiem czego się spodziewać:)
Tylko usg, ale takie dokładne ;)

Witajcie Dziewczyny :) wracam po mojej dość długiej nieobecności:) Bardzo wam wszystkim dziękuję za kciuki. Dziś po 17 się przydadzą ;) Przedwczoraj byłam jeszcze w mojej rodzimej miejscowości i wpadłam do dwóch lumpeksów... wydałam ponad 50 zł ale tyyyyyyyyyyyyyle kupiłam że szok... w tym kocyk rożek, śpiworek i duuużo ciuszków. Ile takie zakupy radości sprawiają... ciuszki oczywiście nie zniszczone, właśnie się piorą:) Mój mąż (przeciwnik lumpeksów - podejście jego rodziców) sam wymyślił że wejdziemy a potem buszował tylko zaglądając jaka to marka... i tak dużo wynalazł z zary, h@m i innych :) a właśnie... Powiedzcie mi - czy połówkowe (taaak? to już?:confused: ) to tylko usg czy krew też? Co lekarz robi? Ile trwa? Poratujcie informacjami bo nie wiem czego się spodziewać:)

To jest samo usg, na którym lekarz sprawdza czy narządy się dobrze rozwijają [emoji2] dokładnie sprawdza mózg, serduszko, nerki itd. [emoji2]

Lekarz sprawdza czy wszystkie narządy dobrze się rozwijają. Jest to bardzo dokładne badanie, nawet bardziej niż 1 prenatalne. U mnie trwało chyba z 1,5 h bo dzidzia źle była ułożona i musiałam ją rozruszać :)

reklama
Co do migreny jak zmieniła mi stronę to nawet okład nie pomaga wcześniej pomagał , co do plamienie na szczęście brudze tylko dziwi mnie jedna rzecz już miałam tak drugi raz że poleciała mi taką dużą kropla ciemnej krwi a potem skrzepy i brudzenie zastanawiam się czy to krwiak czy może z pęcherza albo cewki moczowej glupieje ale chyba raczej krwiaczek
A masz jakies obiawy zapalenia pecharza? Jesli nie to pewnie krwiaczek. Ja mialam wielkosci ok 1,5cm na 1cm i plamilam ok 2 tyg ale nie codziennie. Jak bedzie Cie cos niepokoic to jedz po prostu na IP. Po co masz sie stresowac.

Do góry