reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
@meg86 ja szczepię 6 w 1, płatne pneumokoki (podobno chronią przed ok. 75 procent szczepami, a te z NFZ to ochrona przed ok. 50 procent). Zdecydowaliśmy się też na rota i meningokoki typ B i C.
Dokładnie ten sam zestaw .Mimo że tyc C to w Hiszpani 300 przypadków to jest to śmiertelne więc wolę nie ryzykować . W 6 miesiącu 1 dawka u mnie

Dziękuję, dziewczyny [emoji8] Niestety jak na razie mnie wszystko boli na dole że ledwo się ruszam i ciężko dbać o malutke [emoji52]

Witajcie, ciocie [emoji7] [emoji214]
925b200d0d87586839344e725d7f16a2.jpg
Sliczna niunka :)

Co do rota to rozmawiałam z dwoma niezależnymi od siebie pielęgniarkami z oddziału dziecięcego i odradzają. Twierdza, że nie ma tygodnia by dziecko odwodnione z objawami nie przyjechało mimo szczepionki. Choć @nieagatka ma dobre doświadczenia, może jeszcze się zdecydujemy.
Meningokoki to już bardziej z finansowych względów, bo to jest mega rzadkie u nas no i ogólnie takie nowe szczepionki mnie przerażają czy za 10 lat nie okaże się, że mają full skutków ubocznych.

"Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym"
Już chyba za późno na decyzjie bo 1 dawkę daję się w 2 mż następna w 4 i 6 ostatnia nie później niż w 29 tż . Są też chyba jeszcze jakieś co mają 2 dawki .
Marcelina w poniedziałek dostanie 2 dawkę . U mnie zaleca to każdy tanie nie jest 3 dawki rota 210€ .Wole nie zjesc przynsjmnuej szubciej schudne hi hi hi
Menigokoki b mam refundowane C płacę chyba 140 € dawka ( nie wiem dokładnie bo jeszcze nie brała ) ja jestem zwolennikiem szczepień i szczepie na wszystko .Lekarz powiedział 300 przypadków .... No przecież bardzo mało ....ale jak wylosuje że akurat moje dziecko zachowuje to umrze .....
Ja szczepie

Jak to z tymi szczepieniami ja dostsne jakąś broszure co jak i kiedy? Jak to wygląda? Żebym się nie zgapiła i nie pominęła terminu.
U nas w miejscowości na wizytę patronazowa przychodzi pediatra do domu i opowiedziała nam o szczepieniach i powiedziała kiedy pierwszy raz przyjść i przy szczepieniu znowu dostaliśmy info na kiedy się zapisać

"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem" - Katharine Hadley

Już chyba za późno na decyzjie bo 1 dawkę daję się w 2 mż następna w 4 i 6 ostatnia nie później niż w 29 tż . Są też chyba jeszcze jakieś co mają 2 dawki .
Marcelina w poniedziałek dostanie 2 dawkę . U mnie zaleca to każdy tanie nie jest 3 dawki rota 210€ .Wole nie zjesc przynsjmnuej szubciej schudne hi hi hi
Menigokoki b mam refundowane C płacę chyba 140 € dawka ( nie wiem dokładnie bo jeszcze nie brała ) ja jestem zwolennikiem szczepień i szczepie na wszystko .Lekarz powiedział 300 przypadków .... No przecież bardzo mało ....ale jak wylosuje że akurat moje dziecko zachowuje to umrze .....
Ja szczepie
Mi się kojarzy że pediatra mówiła że do pół roku na rota ale nie mam pewności

"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem" - Katharine Hadley

reklama
Mi się kojarzy że pediatra mówiła że do pół roku na rota ale nie mam pewności

Trzecia dawka jak pol roku. Pierwsza jak Ewunka pisze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry