reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Mozna tez wziac rota w dwoch dawkach tylko...
Tak pisałam że jest też szczepionka co ma 2 dawki mniej chroni trochę .
Zaszczep swoje dziecko przeciwko rotawirusom, jeśli chcesz je ochronić przed ciężką biegunką i leczeniem w szpitalu, Szczepienie możesz rozpocząć tylko między 6. a 12. tygodniem życia dziecka!

Ostatnia edycja:
A ja mam pytanie do dziewczyn, które rodziły za granicą. Jak to jest z załatwianiem formalności w Polsce? Trzeba jakoś od razu przez np ambasadę czy wtedy jak przyjadę do Polski? @hope322 może Ty mi podpowiesz? Jakie dokumenty z Danii potrzebowałaś do rejestracji dziecka w PL?

Dziewczyny a jak jest z tymi wszystkimi formalnościami po porodzie? Co, kiedy i gdzie trzeba załatwić?
U mnie mąż załatwiał wszystko.Akt urodzenia zarejestrowanie małego nadanie imienia i od razu dostaniesz pesel w urzędzie stanu czekasz parę min i masz skrócony akt,iPESEL ubezpieczenie małego w pracy swojej,zapisanie do przychodni do lekarza rodzinnego,złożenia papierów do ubezpieczenia naszego dodatkowego za urodzenia się dziecka.To wszystko mieliśmy w ciągu tygodnia załatwione po porodzie jeszcze zostało iść do mopsu zanieść papiery o wypłatę becikowego jednorazowa i to wszystko;) Ja złożyłam papiery do pracy do księgowej o zasiłek macierzyński że zostaje rok w domku

Z tego co kojarzę chodzisz do szkoły rodzenia? Tam wszystko Ci powiedza co jak gdzie i kiedy
[emoji4]

Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Zajęcia w szkole rodzenia już się skończyły i niczego sensownego tam się nie dowiedziałam. A na zajęciach z porodu położna powiedziała, że nie będzie pokazywać tych technik oddychania itp., bo to bez sensu, wszystkiego dowiemy się podczas porodu... A na zajęciach z pielęgnacji noworodka miała pokazać jak się ubiera itp., no ale niestety gdzieś zgubiły się ubranka i założyła tylko czapeczke, bo tylko to miała... Brak słów. Więcej dowiedziałam się z internetu niż w tej szkole. Po porodzie zamierzam skorzystać z kilku wizyt prywatnej położnej i to będzie lepsze niż ta cała szkoła...

Ostatnia edycja:
U mnie mąż załatwiał wszystko.Akt urodzenia zarejestrowanie małego nadanie imienia i od razu dostaniesz pesel w urzędzie stanu czekasz parę min i masz skrócony akt,iPESEL ubezpieczenie małego w pracy swojej,zapisanie do przychodni do lekarza rodzinnego,złożenia papierów do ubezpieczenia naszego dodatkowego za urodzenia się dziecka.To wszystko mieliśmy w ciągu tygodnia załatwione po porodzie jeszcze zostało iść do mopsu zanieść papiery o wypłatę becikowego jednorazowa i to wszystko;) Ja złożyłam papiery do pracy do księgowej o zasiłek macierzyński że zostaje rok w domku
A jeśli chodzi o becikowe to przeczytałam, że trzeba załączyć jakieś zaświadczenie od lekarza... Tylko o jakie zaświadczenie konkretnie chodzi?

reklama
A jeśli chodzi o becikowe to przeczytałam, że trzeba załączyć jakieś zaświadczenie od lekarza... Tylko o jakie zaświadczenie konkretnie chodzi?
Zaświadczenie że byłaś pod opieką lekarza do 10 tyg ciąży , mi moją polozna wystawiła zaświadczenie nie musiałam iść do gina swojego położna może wystawić takie zaswiadczenie na postawie karty ciąży.

Do góry