katharina203
Fanka BB :)
Mozna tez wziac rota w dwoch dawkach tylko...Trzecia dawka jak pol roku. Pierwsza jak Ewunka pisze.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mozna tez wziac rota w dwoch dawkach tylko...Trzecia dawka jak pol roku. Pierwsza jak Ewunka pisze.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co kojarzę chodzisz do szkoły rodzenia? Tam wszystko Ci powiedza co jak gdzie i kiedyDziewczyny a jak jest z tymi wszystkimi formalnościami po porodzie? Co, kiedy i gdzie trzeba załatwić?
Link do: Tata załatwia formalności po urodzeniu dziecka - Strona: 1 - Rodzice - m.mjakmama.plDziewczyny a jak jest z tymi wszystkimi formalnościami po porodzie? Co, kiedy i gdzie trzeba załatwić?
Tak pisałam że jest też szczepionka co ma 2 dawki mniej chroni trochę .Mozna tez wziac rota w dwoch dawkach tylko...
U mnie mąż załatwiał wszystko.Akt urodzenia zarejestrowanie małego nadanie imienia i od razu dostaniesz pesel w urzędzie stanu czekasz parę min i masz skrócony akt,iPESEL ubezpieczenie małego w pracy swojej,zapisanie do przychodni do lekarza rodzinnego,złożenia papierów do ubezpieczenia naszego dodatkowego za urodzenia się dziecka.To wszystko mieliśmy w ciągu tygodnia załatwione po porodzie jeszcze zostało iść do mopsu zanieść papiery o wypłatę becikowego jednorazowa i to wszystkoDziewczyny a jak jest z tymi wszystkimi formalnościami po porodzie? Co, kiedy i gdzie trzeba załatwić?
Zajęcia w szkole rodzenia już się skończyły i niczego sensownego tam się nie dowiedziałam. A na zajęciach z porodu położna powiedziała, że nie będzie pokazywać tych technik oddychania itp., bo to bez sensu, wszystkiego dowiemy się podczas porodu... A na zajęciach z pielęgnacji noworodka miała pokazać jak się ubiera itp., no ale niestety gdzieś zgubiły się ubranka i założyła tylko czapeczke, bo tylko to miała... Brak słów. Więcej dowiedziałam się z internetu niż w tej szkole. Po porodzie zamierzam skorzystać z kilku wizyt prywatnej położnej i to będzie lepsze niż ta cała szkoła...Z tego co kojarzę chodzisz do szkoły rodzenia? Tam wszystko Ci powiedza co jak gdzie i kiedy
[emoji4]
Napisane na VTR-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
A jeśli chodzi o becikowe to przeczytałam, że trzeba załączyć jakieś zaświadczenie od lekarza... Tylko o jakie zaświadczenie konkretnie chodzi?U mnie mąż załatwiał wszystko.Akt urodzenia zarejestrowanie małego nadanie imienia i od razu dostaniesz pesel w urzędzie stanu czekasz parę min i masz skrócony akt,iPESEL ubezpieczenie małego w pracy swojej,zapisanie do przychodni do lekarza rodzinnego,złożenia papierów do ubezpieczenia naszego dodatkowego za urodzenia się dziecka.To wszystko mieliśmy w ciągu tygodnia załatwione po porodzie jeszcze zostało iść do mopsu zanieść papiery o wypłatę becikowego jednorazowa i to wszystkoJa złożyłam papiery do pracy do księgowej o zasiłek macierzyński że zostaje rok w domku
Zaświadczenie że byłaś pod opieką lekarza do 10 tyg ciąży , mi moją polozna wystawiła zaświadczenie nie musiałam iść do gina swojego położna może wystawić takie zaswiadczenie na postawie karty ciąży.A jeśli chodzi o becikowe to przeczytałam, że trzeba załączyć jakieś zaświadczenie od lekarza... Tylko o jakie zaświadczenie konkretnie chodzi?