reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja to tyle czasu nie bede czekac. Planujemy juz w maju zrobic.

:))) wiem wiele par robi chrzest Po mscu zycia maluszka jednak Ja Po pierwsze msc po porodzie boje Sue latac Uk -wlochy ,no i Po drugie ta data dla nas wazna do konca zycia ...;)
Sama bylam chrzczona w 4 mscu zycia ;), komunie i bierzmowanie prawidlowo[emoji23]w 7r zycia i 14 [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to ciekawe co nam powie. Ale kuzynka mówiła, że jej chirurg mówił, że teraz właśnie się nie nakleja plastrów i każdy z lekarzy tego nie robi. Ale on swoim pacjentom nakleja

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

U mojej bratowej była położna i mały też ma pępek na wierzchu i położna powiedziała że lekarze nie kazą naklejac że pępek sam do roku się schowa.
Ale ona sama mówiła żeby naklejac ale ona robi to w ten sposób że guzik zawja wacikiem tylko go zmniejsza i tym bardziej wystającym wciska pępek do środka dodatkowo zanim naklejki bawełniany plaster łapie boki brzuszka tak jak by chciała ukryć dziurkę i dopiero przykleja plaster żeby się nie rozszedł.

Ostatnia edycja:
Nam dr z Patologii Noworodka mowil zeby nie plastrowac pępka bo to wtedy moze wychodzic przepuklina pachwinowa. Poprostu plastrowanie oslabia inne miesnie. A klasc jak najwiecej dziecko na brzuchu.
Corka tez pepek miala odstajacy. Nie byla to przepuklina a bardziej pepek skorzasty i pieknie sie samo do srodka schowalo.

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry!
Melduje, ze po wtorkowym badaniu szyjki i wczorajszym przejsciu jakichs 10 pieter po schodach wieczorem mialam takie dosc silne skurcze przepowidajace. Moze nie bolesne, ale mocno odczuwalne. Dzis pojawily sie pojedyncze nitki jasno rozowej krwi w sluzie... Chyba powolutku cos zwczyna sie dziac [emoji44]

Dzien dobry!
Melduje, ze po wtorkowym badaniu szyjki i wczorajszym przejsciu jakichs 10 pieter po schodach wieczorem mialam takie dosc silne skurcze przepowidajace. Moze nie bolesne, ale mocno odczuwalne. Dzis pojawily sie pojedyncze nitki jasno rozowej krwi w sluzie... Chyba powolutku cos zwczyna sie dziac [emoji44]

No to poszalalas :) Widać juz coś się dzieje :) ja nitki różowego śluzu miałam w dniu cc :D już za chwilkę będziesz tulic różowego bobaska :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Na razie nawet mezowi nie mowilam... Czekam na jakies skurcze czy cos :) Nie chce podnosic falszywego alarmu :)

A jak dawno odstawilas magnez ? Bo ja caly czas jeszcze lykam 2x1 moze juz tez powinnam odstawic.
Tak sie ciesze ze jeszcze troche i bedziesz tulic swoje malenstwo a po drugie to i sie boje bo bede juz 3 w kalendarzu

A jak dawno odstawilas magnez ? Bo ja caly czas jeszcze lykam 2x1 moze juz tez powinnam odstawic.
Tak sie ciesze ze jeszcze troche i bedziesz tulic swoje malenstwo a po drugie to i sie boje bo bede juz 3 w kalendarzu

No juz bedzie jakies poltora tyg, moze dwa, bo czytalam, ze moze hamowac skurcze, a ja sie bardzo balam przenoszenia (juz sie nie boje, bo mi lekarka obiecala, ze wywola porod najpozniej w 40tyg).
Ja w sumie az sama sobie sie dziwie, bo jakas spokojna jestem, mimo, ze niby cos sie zaczyna. Spodziewalam sie paniki, ale na razie nawet nie [emoji16] Choc niewykluczone, ze sie to zmieni [emoji12][emoji12]

reklama
Do góry