A ja jedno maleństwo z 24 tc odwiedzam, na cmentarzu, drugie dziecko z 6 mca jest wyraźnie upośledzone, a sama jak w 30 tc wylądowałam na patologii to zaszyłam głębokie przerażenie na oddziale, w szpitalu, który miał 2 stopień referencyjności i pierwsze co do dostałam sterydy, bo dzieci nie umiałyby same oddychac.Czesia jedna moja koleżanka urodziła córeczkę w 30tc druga w 32tc synka i oboje oddychali samodzielnie. Owszem dziewczynka miała podane sterydy na płuca ale chłopcu nie zdążyli bo juz się rodził ale na szczęście oddychał zaraz po urodzeniu. Teraz ma 3 latka i nie wyglaa6na wczesniaka. Znam też przypadek dziecka urodzonego w 24t i chyba 5 dzień i żyje
reklama
ewelin86
Fanka BB :)
Nadrobiłam Was
A mnie dziś tak głowa napiernicza, że już nie daje rady. Na dodatek plomba mi wyleciała i dziś sie na szczęście umówiłam na wizytę, bo nie iwem czy do pon dałabym rade
A głodna jestem masakrycznie, zaraz gruszke zjem może to pomoże
A mnie dziś tak głowa napiernicza, że już nie daje rady. Na dodatek plomba mi wyleciała i dziś sie na szczęście umówiłam na wizytę, bo nie iwem czy do pon dałabym rade
Nadrobiłam Was
Już się zastanawiałam co z Tobą...
JA jestem w trakcie szamania arbuza jakby co to wapdaj
K
kinia83111
Gość
Racja, z 24 tyg co cud ze przeżyło ale tez cud podwójny jak jest zdrowe, choć nie sądzę. Mój najmniejszy pacjent był z 26 tygodnia- dziewczynka. Mama dostała zakażenia dróg moczowych, pękł pęcherz i po zawodach. Miała porażenie, małogłowie, mukowiscydozę, niedowidziała, znaczne upośledzenie umysłowe. Przyszli na rehabilitacje jak mała miała 4 miesiące bo tyle co opuściła szpital i miała wtedy 1,5 kg. Masakra.Powiem Wam ze będę trąbić o profilaktyce ruchowej niemowlaków. Od pierwszych dni ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć.A ja jedno maleństwo z 24 tc odwiedzam, na cmentarzu, drugie dziecko z 6 mca jest wyraźnie upośledzone, a sama jak w 30 tc wylądowałam na patologii to zaszyłam głębokie przerażenie na oddziale, w szpitalu, który miał 2 stopień referencyjności i pierwsze co do dostałam sterydy, bo dzieci nie umiałyby same oddychac.
ewelin86
Tez mam jeszcze arbuza więc jak mi zabraknie to wpadneJuż się zastanawiałam co z Tobą...
JA jestem w trakcie szamania arbuza jakby co to wapdaj
aniolkowa.mama
W oczekiwaniu na CUD
Widocznie dużo zależy od dziecka, jak silne jest. Nie wiem. W styczniu koleżanki koleżanka urodziła córeczkę w 26 tc i po 3 miesiącach wyszła ze szpitala. Przeszła sepse ale teraz ma 5 miesięcy i waży 5kg. Wczoraj dosyalam jej zdjęcie - taki pucuś :-) i zupełnie zdrowa póki co. Także różnie bywa z tymi maluszkami. My wytrzymam do końca!!!
Co do wózków to na sierpniowkach jest wątek wózki... (i chyba ciuszkowe szaleństwo ) i tam dziewczyna daje opisy różnych wózków które sprawdza - wady i zalety. Warto poczytać
Co do wózków to na sierpniowkach jest wątek wózki... (i chyba ciuszkowe szaleństwo ) i tam dziewczyna daje opisy różnych wózków które sprawdza - wady i zalety. Warto poczytać
iga2421
Osobiście polecam
- c&a ubranka są bardzo ładne i nie są drogie
- Smyka ( teraz są mega promocje w sklepie internetowym warto zajrzeć!!!!)
- Myślę że skorzystamy też z Pepco bo są ładne tanie ubranka-wada nie ma sklepu internetowego.
- Txm24- textil market też są tanie można coś kupić jest sklep internetowy. Na pierwsze miesiące myślę że warto bo cena nie odstrasza i nir szkoda jak się spiorą.
- Sklep Pinokio z ubraniami dla dzieci polska firma dobra jakościowo bawełna. Link do: Sklep PINOKIO - ubranka dla dzieci - Sklep Pinokio
- Next też super ale dla mnie już drogie na całą wyprawkę kilka rzeczy myślę że kupię
- Wyprawkowy.pl są tanie normalne ubranka
- 5-10-15 w sklepach stacjonarnych u mnie widzialam promocje nie wuem jak w innych. W sklepie internetowym duże obniżki
To chyba tyle z.tego co w.necie oglądałam dodam.jeszcze coś jak mi się przypomni.
To ja teraz od siebie dołoże do tego co napisałaś tak z praktyki ze z c&a sa jakościowo bardzo dobre ubranka (tylko trzeba w wielopakach bodów popatrzeć bo zależy z czego sa zrobione i mi jedne sie rozciągneły jak flaki w praniu) a poza tym mam 90% ubranek z C%A i naprawde polecam.
Co do 5.10.15 to trochę się rozczarowałam bo spierają sie i rozciągają. A w rajstopkach bardzo szybko na paluszkach sie przetarły. Ale na pierwsze miesiące jak najbardziej.
Reszty nie znam ale przejże i przetestuje
Ja pierniczę, szukam i szukam i trafi mnierobię już któryś raz podejście żeby kupic passe partout do bociana chłopaków i dooopa wiecznie mi wymiar nie pasi. A jak już gdzieś ktoś zrobi na wymiar to cena passe, a potem jego przesyłki powala bezsensu
K
kinia83111
Gość
Pewnie ze my wytrzymamy do końca. Nie ma innej możliwości. Każda historia jest inna. Wcześniaki maja zawsze trochę do tylu z rozwojem ruchowym. Ale to można wspomóc.Widocznie dużo zależy od dziecka, jak silne jest. Nie wiem. W styczniu koleżanki koleżanka urodziła córeczkę w 26 tc i po 3 miesiącach wyszła ze szpitala. Przeszła sepse ale teraz ma 5 miesięcy i waży 5kg. Wczoraj dosyalam jej zdjęcie - taki pucuś :-) i zupełnie zdrowa póki co. Także różnie bywa z tymi maluszkami. My wytrzymam do końca!!!
reklama
iga2421
56 to
Chyba 56 nie kupie. Właśnie to jest problem. Moja kumpela jest średniego wzrostu. Jej syn miał 60 cm, a teraz córka 58. Pytałam mamy to ja miałam 60 cm jak sie urodziłam. No i chyba kupie na 62 bo tak jak mówisz to na chwile będzie tylko. Masakra. Jest dylemat.
To kup jedne spiochy na 56 w razie czego. Potem można przecież dokupic. Ja jak się urodziłam miałam 3900 nie pamietam ile cm ale mój synek miał tylko 3150 i 53cm. Ale 56 to duzo nie potrzeba bo w miesiac dziecko wyrasta. No chyba że dziecku sie ulewa to trzeba wiecej bo nie wydążysz z praniem