reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Prowadzi się świetnie. Cały dzień jeździłam po sklepie i po domu później haha

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Super, ja po domu to kupuje. Żartuje, tak na poważnie to moja kumpela urodziła tydzień temu. Kupiła pajero. Widziałam. Jest super. Tak ze ja już wybrany mam. Najpierw chce kupić ubranka. Tylko nie mam pojęcia jaki rozmiar, ile sztuk bo przecież Maluch tak szybko rośnie.

reklama
Super, ja po domu to kupuje. Żartuje, tak na poważnie to moja kumpela urodziła tydzień temu. Kupiła pajero. Widziałam. Jest super. Tak ze ja już wybrany mam. Najpierw chce kupić ubranka. Tylko nie mam pojęcia jaki rozmiar, ile sztuk bo przecież Maluch tak szybko rośnie.
Tez sie zastanawialam ile kupic tych pierwszych ubranek i tak standardowo przewaznie chyba te pierwsze sa na 56 i nie wiem ile bo one pewnie wystarcza na ok miesiac...

56 to
Tez sie zastanawialam ile kupic tych pierwszych ubranek i tak standardowo przewaznie chyba te pierwsze sa na 56 i nie wiem ile bo one pewnie wystarcza na ok miesiac...
Chyba 56 nie kupie. Właśnie to jest problem. Moja kumpela jest średniego wzrostu. Jej syn miał 60 cm, a teraz córka 58. Pytałam mamy to ja miałam 60 cm jak sie urodziłam. No i chyba kupie na 62 bo tak jak mówisz to na chwile będzie tylko. Masakra. Jest dylemat.

Nie zgodzę się z Tobą...wcale nie jest im później tym bezpieczniej. Niestety. Skrajny wcześniak z 24 tc mam bardzo minimalne szanse na przeżycie, dużo też zależy od tego czym był wywołany tak przedwczesny poród. Inaczej jeśli rodzi się w 25 lub lepiej w 26 tc, różnica w czasie dla nas niby nie wielka, a dla nich to byc albo nie byc.
Dziecko rodzące się w 30 tc jeszcze nie ma na tyle dojrzałych płóc ażeby mogło oddychac samodzielnie. Najszybciej jeśli się nie myle to od 36 tc.

Czesia jedna moja koleżanka urodziła córeczkę w 30tc druga w 32tc synka i oboje oddychali samodzielnie. Owszem dziewczynka miała podane sterydy na płuca ale chłopcu nie zdążyli bo juz się rodził ale na szczęście oddychał zaraz po urodzeniu. Teraz ma 3 latka i nie wyglaa6na wczesniaka. Znam też przypadek dziecka urodzonego w 24t i chyba 5 dzień i żyje

56 to

Chyba 56 nie kupie. Właśnie to jest problem. Moja kumpela jest średniego wzrostu. Jej syn miał 60 cm, a teraz córka 58. Pytałam mamy to ja miałam 60 cm jak sie urodziłam. No i chyba kupie na 62 bo tak jak mówisz to na chwile będzie tylko. Masakra. Jest dylemat.
Ja mam sporo 50, jak M to zobaczył złapał w ręce bodziakatak trzyma i paczy ;) za chwilę mówi "jezuuuu a jak w to wsadzic dziecko, przecież to jest małe..." :D

reklama
Ja mam sporo 50, jak M to zobaczył złapał w ręce bodziakatak trzyma i paczy ;) za chwilę mówi "jezuuuu a jak w to wsadzic dziecko, przecież to jest małe..." :D
Haha 50 to na Kruszynkę. Nic dziwnego ze tak zareagował. Kupiłam taki fajowy kombinezonik pluszaczek. Bo w końcu zima będzie. I rozmiar ma 67. Mój zobaczył i w szoku ze na misia. Wiec jakby 50 zobaczył to już wogóle. Ile radości z tymi zakupami co ? piernicze zaczynam kupywać. Nie chce mi sie czekać. Jupi

Do góry