reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Lilka i Kasik ale kombinacje :) trochę To smutne że w Naszym pięknym Kraju trzeba tak kombinować :/ Kasik Powodzenia :)
Ja dziś wyspana. Przetrzymalam moją cytrynke wieczorem bez spania, uspilam go o 23 i spal grzecznie do 4. Obudzil się poduldal 10 minut cyca i z powrotem spać. Takie noce to ja mogę mieć codziennie. Uczymy się :) mam w koncu radość w oczach. Mieliśmy iść na zakupy z Nikim ale taka pogoda że nie będę go brać. Umalowalam się ubralam jeansy i ulubiona kurtkę i pojadę na zakupy sama. Wyglądam chyba lepiej niz przed ciąża. Na pewno ważę mniej :) a emek mówi że ze mnie super s u k a się zrobiła :) pas poporodowy nie potrzebny. Och jak dzis się cudownie czuje. Normalnie Kocham świat. Was też kocham.
Święta zaplanowane cos tam do siebie do lodówki zrobię ale nie wiele bo w 1dzien śniadanie u teściów potem do moich rodziców a w 2 dzień do dziadków wiec nie trzeba mi wiele jedzenia.
Pozdrawiam was radośnie.

reklama
Milena ja nic nie kombinowalam . W 20 tyg ciazy wiedzialam ze bede miala cc 8 lipca i tak bylo. Wszystko zalatwil mi moj doktorek i to w prywatnej klinice wiec standard i opieke mialam super.

Lilka rozumiem. Trochę może dziwnie zabrzmialo ale nic złego nie miałam na myśli. Tylko po prostu chodzi mi o to że powinnyśmy mieć wybór jak chcemy rodzic a nie chodzić po psychiatrach i okulistach. Ja to po tym moim krzyżowym porodzie chyba tez mam tokofobiie i na dzień dzisiejszy następny porod to cc :)

Milena, super że masz taki dobry nastrój :) udanych zakupów.
My właśnie wróciliśmy z łowów ;) kupiłam bolerko do sukienki na chrzest bo zapowiada się nieciekawa pogoda...
Zosia uwielbia chodzić po sklepach... 4h ciągłego snu ;)

Milena tak to niestety jest ze trzeba sie prosic i kombinowac w panstwowych szpitalach ... Ja doradzam Kasik co moze zrobic zeby zalatwic wskazanie. A ze wskazaniem tez roznie bywa jak rozpatrza w szpitalu. Kasik powinna miec z miejsca cc ze wzgledu na duzego dzidziusia. Ale niestety lekarze nie chca chetnie robic cc bez tzw koperty .

Oj wiem jaki to stres ;) mój został z małą na 3h jak do kina szłam z koleżankami ;) fakt wieczorem po kapaniu i sen już na noc ale jednak ;)

Kasik to powodzenia u psychiatry:) Ja byłam u jakiegos prywatnego zapłaciłam 150 zł za wizyte powiedziałam po co przyszłam dał mi skierowanie ale troche mnie wymeczył pytaniami a czemu a dlaczego itp takze przygotuj sobie dobre argumenty ze po in vitro ze stres ze 1 ciaza ze wiek ze boisz sie ze sie owinie pepowina i takie tam. w sumie lepiej miec niz nie miec to skierowanie:)

Joasia ja nie musze przygotowywac sie do wizyty u psychiatry bo ten lek nie jest wymyslony. Mi sie po nocach sni, ze przyduszam dziecko podczas porodu a jak sie zbyt intensywnie wierci w brzuszku to od razu mam wizje, ze sie dusi pepowina. Mojej kolezance podczas porodu pekl tetniak o ktorym nie wiedziala i nie skonczylo sie to dla niej dobrze. A jaka ja mam pewnosc, ze ja czegos nie mam i moze dziecko uratuja ale bedzie wychowywane bez matki. Zle mysli towarzysza mi od poczatku ciazy a teraz to wszystko sie skumulowalo.

reklama
dziewczyny jestem po wizycie w klinice
po rozmowie z dr okazalo sie ze wyniki sa jeszcze gorsze, przez pomyłke z wiekiem. odmłodzili mnie o 10 lat. po skorygowaniu wieku wyszlo ze ryzyko teraz wynosi 1:82.
powiedziala ze wiadomo wazniejsze jest usg, ale powiedziala ze mam dziwne wyniki.ale jak wychodza zle wyniki to wiadomo ze musza mnie poinformowac o tym zeby po tym jak urodze a urodzi sie chore zebym nie miala do nich pretensji

mam strasznie wysokie wolne B-hcg 119,80IU/l i niskie pappa 0,662lU/l

Mówila ze teraz nasza decyzja co dalej.ale wie z doświadczenia ze kobiety po 2,3 tyg od takiej wiadomosci sa kłebkiem nerwów i jezeli nie chcemy amniopunkcji to zeby zrobic ktorys z testow .dla wlasnego spokoju bo przedemna jeszcze 6 m-cy ciazy

gizas prosze
fhr tetno 160 ud/min
crl 55,7 mm
NT 1,7 mm
wymiar dwuciemieniowy 22mm ponad przecietne
obwod głowy 74,5 mm
obwod brzucha 65 mm
dl kości udowej 8,8 mm
łożysko przednia sciana nisko
badanie w 12 tc

Do góry