reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasik moj lekarz mowi to samo...ja tez chciałam 2 tyg przed terminem to mowił ze nie. Ze jak jest ok wszystko to tna jak najpozniej. A ja tez miałam 2 razy plamienia i w szpitalu byłam. Mówił mi ze jak za wczesnie tna to pediatrzy sie burza ze niby dziecko moze miec jakies oznaki wczesniactwa czy cos:/ a przeciez po 38 tc i tak jest juz donoszona:/ nie kumam

reklama
Joasia a Ty kiedy mialas transfer i iludniowych zarodkow? Na aplikacji nie widze suwaczkow. Ja mialam bardzo szybko punkcje bo 10 dc (18 lipca) a transfer 23 lipca. Dlatego uwazam, ze moj tp powinien byc o 4 dni wczesniej, czyli 6 a nie 10 czy 11 kwietnia jak to mu dzisiaj wyszlo.

Kasik ja miałam crio 25 lipca 5 dniowej blastocysty. Termin z karty ciazy mam na 10-04. Kiedys na usg tez mi sie skrócił termin na 05 -04 ale lekarka mi powiedziała ze na to sie nie patrzy tylko na ten 1 wyliczony termin.

Joasia no moj doktorek tez twierdzi, ze usg pokazuje wczesniejszy termin ze wzgledu na duza wage dziecka i zeby sie tym nie sugerowac. A z karty ciazy mam 11 kwiecien. Jakby nie patrzec 2 kwietnia bedzie bardziej optymalny, przerazil mnie dzisiaj tym 8-9 kwietnia, dobrze, ze udalo mi sie ruskim targiem wynegocjowac wczesniejszy termin. Ja najbardziej sie boje, ze zaczne rodzic przed terminem cc, do niego nie bede mogla sie dodzwonic (tak jak dzisiaj, oddzwonil dopiero po 3 godzinach), bede miala do pokonania 30 km i jak trafie do szpitala to kaza mi rodzic sn bo nie mam papierka na cc.

mój mi dał w razie czego skierowanie. Ale tez mowił mi wczesniej ze jak jest ciaza po in vitro to mam prawo decydowac czy sn czy cc, ponoc jest to gdzies nawet zapisane ale nie wiem gdzie w jakims dokumencie z in vitro chyba?? W kazdym razie podkreslił ze po in vitro jest mozliwosc decydowania o rozwiazaniu ciazy.
Ja tez sie boje ze zaczne wczesniej rodzic i zanim dojade to sie np okaze ze dziecko jest juz nisko i juz nie da rady cc tylko sn. łoooooo masakra:)

mam nawet dwa:) bo juz wczesniej se załatwiłam od psychiatry:)

ide spac moze do rana nie urodze chociaz juz drze:)

dobranoc

Kasik Ty sie tez wyspij:)

reklama
Do góry