reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
mnie sie tez sni poród i potem widze swoje dziecko raz jest blond raz czarne ma włosy raz chude raz grubiutkie:)

a co do połówkowych to sa II prenatalne?? bo ja jakis specjalnych połówkowych to nie miałam:/

Kasik, niestety byłam w kilku aptekach u mnie i żadna nie miała tego *spam* grip care, a w niektórych panie nie wiedziały że coś takiego jest. Takie są super apteki u mnie :-(

Kiki, to dobrze że decydujecie się na test i na pewno odetchniesz z ulgą. Trzymam mocno kciuki ;-)

Liskka, super wygląda przewijak, komoda i pokoik ładny :)

Ciekawe jak Olusia z maluszkami. Pewnie odpoczywa po cc, a zarazem ma pełne ręce roboty :-)

Joasia tak to drugie prenatalne, ja mialam bo mam powyzej 35 lat ale wiem, ze nie wszystkie dziewczyny mialy robione. Przypuszczam, ze mialas a nawet o tym nie wiesz, to badanie wszystkich przeplywow, badania krwi nie ma. Moj doktorek chcial mi je sam zrobic w ramach wizyty ale, ze mialam za free w Invikcie to skorzystalam.

Dziewczyny, a mi sie nic nie sni. Jakas spokojna jestem. A jak wstaje w nocy na siku to sie zastanawiam jak ja do tego dziecka bede wstawac jak ledwo sie tocze na siku, taka zaspana jestem. Za to mojemu mężowi sie juz sniło ze urodziłam u nas w wannie a on odcinał pępowine. Znowu mojej mamie sie sniło ze pojechałysmy na zakupy a mi wody odeszły, i ze ona nie wiedziała co zrobic, ze nikogo koło nas nie było, ja nie mogłam prowadzic auta, mąż telefonu nie odbierał.Generalnie wszyscy sie stresują oprócz mnie.
A ja dzis znowu miałam przygode. Dobrze ze dzis z mężem na spacerku a nie jak ostatnio sama- bo znowu mnie skurcze złapały. Nagle zachciało mi sie na 2 i dostałam skurczy takich ze nie mogłam isc. Juz raz tak miałam (we wtorek) to udało mi sie podejsc do sklepu do wc. A dzis to dobrze ze akurat bylismy niedaleko babci mojego męża i ledwo sie tam dotoczyłam. Ból mega, az stawałam na paluszkach. Przed ciążą czasem mi sie tak zdarzało że jak mi sie zachciało to poczułam taki skurcz a teraz w ciązy to masakra.Mąż biedaczek sie przestraszył że zaczełam rodzic. Być może to są to jakies przepowiadające. Bo generalnie podbrzusze od paru dni mam jakby bardziej tkliwe. Staram sie nie nakręcac tylko spokojnie czekac na rozwój sytuacji. Póki co po wizycie w wc przeszło.

Kasik ja miałam drugie i nawet trzecie prenatalne:)

Kotuska ja sie boje ze własnie wody mi odejda jak np bede w sklepie czy cos a maz w pracy i co wtedy robic

Ja mialam kolejno 12,20,29,31,33 i teraz 35. Jedno to 31 tygodnia było jakby ekstra zeby sprawdzić te komory ktore miał na granicy , a generalnie to sprawdzają obwód głowy, brzuszka, długość uda i wage. Dł pępowiny i wody płodowe. Ale za to nie wiem jak tam moja szyjka bo tego nie sprawdzają. Myśle ze sie dowiem na następnej wizycie bo ma mi pobrać wymazy wiec mam nadzieje ze tam tez spojrzy :)

Joasia o trzecich prenatalnych nie slyszalam. Tez sie boje odejscia wod np w kosciele ;)

Kotuska niezla przygoda ;) U nas w okolicy znowu panuje jelitowka, podobno duzo osob chorych a moj M dzisiaj cala noc biegal do toalety, szlo tylko dolem ale wymeczylo go niezle. Boje sie, zeby mnie nie zlapalo. Raz juz w ciazy mialam jelitowke i malo sie nie wykonczylam. Wczoraj wieczorem cos mnie skrecalo ale myslalam, ze to skurcze.

reklama
Liskka chyba mowisz o usg a nie prenatalnych? U mnie podczas wszystkich usg mierzyl obwody czego sie da, sprawdza ile wod, jak pepowina, serduszko, podstawowe przeplywy. Wczoraj nawet jakies inne bo musialam nizej spodnie opuscic, zeby sie dostal do pachwin. Szyjke sprawdzal raz przez usg dopochwowe, jakos okolo 30 tc, teraz tylko podczas zwyklego badania sprawdza i mowi, ze jest dluga i zamknieta.

Do góry