reklama
genna
Fanka BB :)
Anula86 nie, nie mam pasa i raczej nie kupie bo z wagi tak spadlam i brzuch mam tak płaski jak nigdy , używam teraz smarowidla na ujędrnianie ziaji mozna zaraz ponporodzie a o pasie mówili nam w szkole rodzenia ze mozna dopiero po pologu czyli 6 tygodniu.
Smerfetko jak nocka w SPA?
Kotuska 3m kciuki byś zdążyła zrobic sesje brzuszkową
W razie co cyknij sobie fotkę przed lustrem na pamiątkę ja tylko taką zdążyłam a jak cos odbijesz sobie na sesji noworodkowej i pstrykniexie sobie piekna fotkę rodzinna
Smerfetko jak nocka w SPA?
Kotuska 3m kciuki byś zdążyła zrobic sesje brzuszkową
W razie co cyknij sobie fotkę przed lustrem na pamiątkę ja tylko taką zdążyłam a jak cos odbijesz sobie na sesji noworodkowej i pstrykniexie sobie piekna fotkę rodzinna
Anulla28
Cudzie trwaj !!!
Anula86, nie wiem co to znaczy, ale no spa rzekomo nie jest obojętna dla dziecka w dużych ilościach. Jak bierzesz doraźnie jak coś Cię boli to ok, ale jak mi kazali 3x1 to rzekomo lepiej tego unikać. Nie jest to stwierdzone chyba na 100%, tylko jakieś tam badania były. Każdy lekarz mówi co innego - w szpitalu mi lekarz przepisał, a mój kazał odstawić. Tak jest ze wszystkimi lekami, także nie wiadomo kto ma rację. Mi jest na rękę odstawienie, bo nie mam takich mocnych bóli żeby brać no spę. Moja koleżanka przy skracającej się szyjce brała no spę 3x1 i nikt jej nic nie mówił, a chodziła do lekarza z tego samego szpitala co ja.
Smerfeta, dobrze, że są dziewczyny na sali, które znają ból starań. Ja leżałam na sali z dziewczynami które rodziły któreś z kolei swoje dziecko. Jedna w moim wieku i już w ciąży z 3 synem, także nie zrozumiałaby moich obaw. Co do łóżeczka, to mam nadzieję, że jeszcze wrócisz do domu żeby przygotować wszystko. A jak nie, to pewnie rodzice będą musieli pomóc mężowi.
Dziewczyny takie kiepskie są warunki w szpitalach gdańskich? Ja myślałam, że tam będziecie miały luksus. To już u mnie jest łazienka w każdym pokoju. Na ginekologii nie - tam jest na korytarzu, ale oddział się remontuje, to też będzie lepiej. A na patologii, to łazienka w pokoju na szczęście. No i na porodówce łazienka w pokoju i tam gdzie matki przebywają z dziećmi po porodzie. Tylko jest u mnie problem, bo jest w jednym czasie remont 2 szpitali. Mojego i drugiego i z tego drugiego wszystkie pacjentki wysyłają do mojego. Więc ciekawe jak to będzie z miejscem jak zacznę rodzić. Muszę z lekarzem pogadać, żeby zaklepał mi miejsce na maj :-)
Smerfeta, dobrze, że są dziewczyny na sali, które znają ból starań. Ja leżałam na sali z dziewczynami które rodziły któreś z kolei swoje dziecko. Jedna w moim wieku i już w ciąży z 3 synem, także nie zrozumiałaby moich obaw. Co do łóżeczka, to mam nadzieję, że jeszcze wrócisz do domu żeby przygotować wszystko. A jak nie, to pewnie rodzice będą musieli pomóc mężowi.
Dziewczyny takie kiepskie są warunki w szpitalach gdańskich? Ja myślałam, że tam będziecie miały luksus. To już u mnie jest łazienka w każdym pokoju. Na ginekologii nie - tam jest na korytarzu, ale oddział się remontuje, to też będzie lepiej. A na patologii, to łazienka w pokoju na szczęście. No i na porodówce łazienka w pokoju i tam gdzie matki przebywają z dziećmi po porodzie. Tylko jest u mnie problem, bo jest w jednym czasie remont 2 szpitali. Mojego i drugiego i z tego drugiego wszystkie pacjentki wysyłają do mojego. Więc ciekawe jak to będzie z miejscem jak zacznę rodzić. Muszę z lekarzem pogadać, żeby zaklepał mi miejsce na maj :-)
smerfeta
Genna dzięki! Nie mogę powiedzieć ze jestem wyspana. Dali mi chyba łóżko masujące bo czuje się jakby mnie kijem bito przez całą noc takie widzisz spa na poziomie
Kotuska dziś od jednej dziewczyny usłyszałam ze kobite z cukrzycą wypuścili w 39 tc. Ma się zgłosić ponownie gdy będzie rodzic :-/ widać pośpiechu tu nie będzie
Dziś na usg wyszło ze Ala ma 2500 g. No co urządzenie to inaczej. Może nie jest za duża, ale nie jest też źle. Jestem tu raczej dlatego ze mała ciagle szybko rosła i nagle zwolniła, pewnie będą sprawdzać dlaczego i weekend pewnie będzie w spa i do domu
Anulla nie wiem tylko jak jest w szpitalu w Koperniku, a tak to nie za ciekawie w naszych szpitalach. Lazienki są tylko w każdym pokoju na porodowce, a na innych oddziałach to tylko na korytarzach. I tak dobrze ze korytarze i sale są dość świeże, ściany ładnie pomalowane i czyste
Kotuska dziś od jednej dziewczyny usłyszałam ze kobite z cukrzycą wypuścili w 39 tc. Ma się zgłosić ponownie gdy będzie rodzic :-/ widać pośpiechu tu nie będzie
Dziś na usg wyszło ze Ala ma 2500 g. No co urządzenie to inaczej. Może nie jest za duża, ale nie jest też źle. Jestem tu raczej dlatego ze mała ciagle szybko rosła i nagle zwolniła, pewnie będą sprawdzać dlaczego i weekend pewnie będzie w spa i do domu
Anulla nie wiem tylko jak jest w szpitalu w Koperniku, a tak to nie za ciekawie w naszych szpitalach. Lazienki są tylko w każdym pokoju na porodowce, a na innych oddziałach to tylko na korytarzach. I tak dobrze ze korytarze i sale są dość świeże, ściany ładnie pomalowane i czyste
Ostatnia edycja:
genna
Jezeli takienkiepskiw warunki w trójmiejskich szpitalach to zastanawiam sie dlaczego swissmed zamknęli ? Smerfeta cos wiesz?
kasik36
Smerfeta czyli Alunia jest po prostu filigranowa. Mi doktorek mowil, ze dziecko zwalnia z przybieraniem na wadze pod koniec ciazy bo ja bylam w szoku jak moj przez 3 tygodnie przybral 800 g Na patologii lazienka na korytarzu to jeszcze nie taki problem ale jak u mnie na porodowce to jest koszmar, moim zdaniem niedopuszczalne. Lekarz w szkole rodzenia nawet mowil, ze mozemy napisac skarge to wezma sie w koncu za remont. Oczywiscie dla nas juz nie zdaza ale dla nastepnych zrobilybysmy przysluge
Genna tez jestem w szoku, ze zamkneli porodowke w Swissmedzie bo z tego co sie orientuje mieli spore oblozenie. Moze po prostu przeksztalcili w inny, bardziej rentowny oddzial. I teraz w Trojmiescie nie ma innej mozliwosci porodu prywatnego?
Genna tez jestem w szoku, ze zamkneli porodowke w Swissmedzie bo z tego co sie orientuje mieli spore oblozenie. Moze po prostu przeksztalcili w inny, bardziej rentowny oddzial. I teraz w Trojmiescie nie ma innej mozliwosci porodu prywatnego?
Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a ja sie melduje z domowego SPA. Byłam w szpitalu, nie przyjeli mnie. Stwierdzili że jak jestem pod kontrolą 2 lekarzy a z dzieckiem jest ok to nie ma potrzeby trzymania mnie w szpitalu. Dostałam termin na 16 marca i juz na indukcje porodu. Wczesniej tego nie chcą robic, czekają na 38 tydz.Tak więc Smerfeta, chyba się miniemy.
kasik36
Kotuska jak to jest, ze moj lekarz twierdzi, ze jestem teraz w 34/35 tc a Ty mimo, ze mialysmy transfer dzien po dniu jestes w 36/37?
genna
Kotuska czyli jednak SN cie czeka?
reklama
Kasik, bo to zalezy jak oni liczą. ja miałam @ 2 lipca a transfer 22 lipca i mam liczone od @. W sumie w naturalnym srodowisku miałabym późniejszą owulacje o 2 dni patrząc na podanie blastocysty.TY miałas szybko w sumie transfer. Wiec przeliczając Twoja ciąża jest starsza od mojej patrząc na Twoją @.Nie wiem czemu lekarz Ci jeszcze zaniża
Genna, niewiadomo. Okaze sie jak mnie przyjmą na oddział.
Genna, niewiadomo. Okaze sie jak mnie przyjmą na oddział.
Ostatnia edycja: