reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kotuska ja mialam @ 8 lipca i tego dnia rozpoczelam stymulacje wiec chyba jednak moja ciaza jest od Twojej mlodsza, pogubilam sie ;)

Znalazlam skad mam wynik grupy krwi, robilam w Invikcie ale oni gdzies wysylaja wiec pieczatka jest inna. Wydruk mam online dlatego pieczatki wygladaja na ksero. Napisalam do Invicty czy mogliby mi przyslac oryginal, jak nie to powtorze badanie, chyba nie trzeba byc na czczo? To bym sobie zrobila w szpitalu przy okazji jak bede w szkole rodzenia.

reklama
Kasik, jak miałas 8 lipca to dlatego lekarz tak Ci liczy. Bo Ci w sumie tydzien odejmuje. A przeciez w warunkach takich normalnych po owulacji blastocysta robi sie w 19 dniu wiec od transferu odejmij 19 dni o to można uznac za date miesiączki i od tej daty liczyc.U mnie sie to prawie zbiegło wiec liczą od mojej @.

Kotuska tak zrobilam z suwaczkiem, wpisalam date @ 4 lipca a nie 8 i niestety sa prawie 2 tygodnie roznicy miedzy suwaczkiem a moim doktorkiem. Boje sie, ze mi wyznaczy termin cc 2 tygodnie przed jego tp a to bedzie juz normalny tp i moge zaczac rodzic sn :(

Invicta nie chce mi przyslac mojego wyniku grupy krwi tlumaczac sie ochrona danych. Moge upowaznic kogos do odbioru wyniku ale trzeba odebrac w recepcji. Tak wiec w poniedzialek zrobie w szpitalu przed szkola rodzenia.

Odebralam wyniki krwi, okazalo sie, ze zle mnie skasowali i oddali mi 21 zl. :) Wyniki sa ok oprocz leukocytow w moczu 5-10, doczytalam, ze to moze swiadczyc o zapaleniu drog moczowych lub nerek a mi nic nie dolega. Zobaczymy co na to w czwartek powie doktorek.

Ostatnia edycja:
Kasik ja mialam cc w 39 tyg i mialam powiedziane ze jak zacznie cokolwiek sie dziac to wtedy do szpitala i odrazu zrobia cc. U Ciebie pewnie tez tak bedzie niczym sie nie martw.

Genna mimo wszystko swiss uznał ze porodowka była nierentowna, nie wiem gdzie leży prawda bo swiss podejmuje ostatnio dziwne decyzje. W to miejsce chcą otworzyć coś związanego z onkologia, rekonstrukcja piersi itp. Mają nadzieje na kontrakt. Wiem ze gdzieś w Gdyni ma się otworzyć prywatna porodowka

Kotuska to faktycznie rozminiemy się. Nam tp idealnie zgadza się, bo ja @ mialam dokładnie tydz wcześniej i po suwaczku tez nam tydz różnicy wychodzi

Kasik grupę krwi możesz zrobić o każdej porze. Może na szkole rodzenia zapytaj czy uznają grupę z invicta. Ja już mam wszystkie wyniki do porodu :)
mi leukocyty wyszły od 1 do 5 ale to jest w normie. Może w ciąży tak troszkę może być?

Ostatnia edycja:
Smerfeta, a jak to u Ciebie będzie ? Wypuszczą Cie czy jednak już do porodu poleżysz ? Czemu tą dziewczynę w 39 tyg. z cukrzycą wypuscili? A mi mówili ze bedą indukowac poród?

Jak ktg beda dobre to pewnie w poniedziałek wypuszcza mnie. Właśnie nie wiadomo czemu wypuścili tamtą dziewczynę, miała nadzieję na cesarke, niestety nie znam szczegółów

Smerfeta ja tez ostatnio leukocyty w moczu mialam 1-5 a teraz 5-10. Wyczytalam, ze norma w ciazy jest do 5. Nie wiem czy to cos groznego ale przypuszczam, ze nie bardzo bo bylaby adnotacja na wynikach. Wymyslilam, ze wydrukuje w kolorze swoja grupe krwi, mam niestety laserowke czarna wiec poprosze kolezanke to mi w domu wydrukuje i bedzie wygladalo jak oryginal ;)

Kasik, mam takie same wyniki jak Ty jeśli chodzi o leukocyty. Tylko mi dodatkowo wyszły bakterie, ale jestem przekonana, że to wina labolatorium, bo czekałam bardzo długo aż pielęgniarka łaskawie zacznie przyjmować w labo i potem jeszcze w kolejce. Na korytarzu było chyba z 30st. to nic dziwnego, że coś wyszło. No ale jadę w niedzielę powtórzyć wynik, bo mi lekarz kazał.

Kotuska, no z jednej str. dobrze, że jesteś w domu, bo przygotujesz wszystko na przyjście synka. Z drugiej, szkoda, że nie uda się tego cukru unormować. Ale w sumie ciąża donoszona i niedługo przytulisz swoje szczęście. A jeśli maluch nie jest duży, to może spróbują porodu sn, a w razie czego cc. Szkoda, że nie powiedzieli Ci tego, ale tak działają szpitale :(

Smerfeta, dobrze, że Ala waży 2500, to chyba jednak zależy od sprzętu i lekarza jak pisała Kasik. Wrócisz do domu, to wszystko przygotujesz i pewnie też urodzisz przed terminem. A niunia jest widocznie jaka drobniutka :)

reklama
Anulla mi tez wyszly bakterie ale nieliczne, ostatnio tez byly i lekarz nie kazal sie tym przejmowac. Ja jak oddaje mocz do badania to on ma w labo juz okolo 4 godzin (z naszej przychodni woza 30 km z przystankami w kilku wsiach) i to tez moze byc przyczyna.

Do góry