reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kasik i kupiłam a teraz czytam dopiero forum. Jak siadlam na allegro to wydalam prawie tysiąca. A kupiłam sobie jeszcze krem tak poza listą bo taniej niż w sephorze :)
Może któraś z dziewczyn będzie chciała odkupić twoj wklad. Ja to w gorącej widziałem kapana to muszę mieć wszystko już :) dzięki za chęci. Jeszcze tylko kupie klapki gdzieś w mieście i koniecc. Ciężej coraz ciężej dlatego ciesze się że już wszystko mam. A w następnym tygodniu będzie chyba z osmiu kurierów.
Termometr kupiłam ten co smerfeta nc150
I skusilam się na rogala do karmienia bo dziś znajoma na oddziale faktycznie używała i mówiła że jej dużo wygodniej a miałam odpuścić ten zakup bo uważałam go za zbędny

reklama
Joasia ja używam oliwki zwykłej i palmersa dla ciężarnych na brzuch i piersi
kupiłam jeszcze dzis krem na brodawki i wyczytałam że najlepiej zacząć smarować je już dwa miesiące przed porodem bo podobno to je hartuje. Krem nazywa się Maltan
A koszul biorę 3 bo do porodu musze mieć swoją jedynie jak mnie będą chcieli cc to dają szpitalna

Ostatnia edycja:
Kasik akurat mialam umowiona wizytę, więc dobrze się złożyło

Montana ostatnią taką migrene miałam przed maturą, czyli kupę lat temu. Ponoć przy migrenie może występować drętwienie lewej strony ciała. Dobrze ze trzymało mnie tylko 2 godz

Joasia do całego ciała używam balsamu na rozstępy z Rossmann. Super nawilża, po ciąży chyba tez przy nim pozostanę

Liskka widzę ze masz jeszcze pępek ;-)

Ostatnia edycja:
Milena ja nawet nie licze ile wydalam ale konto maleje w zatrwazajacym tempie ;) Mysle, ze nie dostane tej poscieli w gratisie a jezeli jednak przysla to sprzedam na allegro, od przybytku glowa nie boli.

Ja tez kupilam termometr microlife nc 150. W przyszlym tygodniu kurier bedzie u mnie chyba codziennie ;) Musze poszukac jeszcze monitora oddechu w dobrej cenie, jakis fajnych literek z imieniem na sciane i albumu dziecka, takiego gdzie beda wpisy z ciazy, porodu i az do roku, macie moze cos takiego? Magda kupila ten polecany na mamuskach i byla rozczarowana wiec musze poszukac czegos innego.

Liskka brzuszek sliczny, widzialam juz na fb.

Smerfeta do dobrze sie zlozylo z terminem wizyty, moze lekarz cos doradzi. Ja pochodzilam troche po domu i jakby mi lepiej (odpukac). Gorzej jak wstaje z kanapy lub chce sie przekrecic na drugi bok w lozku.

Ostatnia edycja:
koszul to ze 3, bo jak mleko zacznie wyciekać to można zmieniać i zmieniać. moja koleżanka miała taki nawał mleka, że 2-3 razy dziennie zmieniała :D

Ok, czyli koszule 2-3 . Na razie mam jedna zamówiona na Allegro a na resztę czekam moze cos w sklepach sie pojAwi. I szlafrok potrzebuje .

Ja nie jestem fanka tych literek :-) Jesli juz to wg mnie fajniej wyglada juz Jedna duża literka :D

DIewczynki jak w szpitalu zmieniałam 2razy dziennie koszule, a to wlasnie krew, a to mleko i tak w kółko , w domu to samo :) mam chyba łącznie 4 do karmienia a nawet 2 zwykłych juz używałam bo nie nadążam z praniem , młodego rzeczy to co chwila piore bo mam ich tak mało w tych mini rozmiarach .

Anulla ciesze sie ze juz w domq jesteście i wszystko dobrze :) w domq jednak najlepiej bedziesz sie czuła :)

Dziewczyny wiemy ze teściowa to temat rzeka a moja to juz mne do szewskiej pasji doprowadza :/ wprosili sie na śledzika i opijanie Franka , M musiał pojechać po nich bo oczywiście trzeba wypić , na szczęście wracali taksówką , nie przyszło im do głowy żebym ja ich dowozila !! Miałam imieniny wiec na imieniny dostałam faworki (bardzone lubie) niestety te były spalone ale nieważne nie o mnie tu chodzi , Franio dostał śliniaczki i skarpetki od sąsiadów teściowej a od dziadków?!?!?! NIC , kurczę nie chodzi o cos dużego, głupie skarpetki nawet albo misio a oni tylko najeść i napić sie przyjechali !!!!!!! Tak mi złe na sercu było ze musiałam powiedzieć to M ze bardzo mi przykro :( ich pierwszy wnuk :( Franio dostał nawet paczkę z Kanady od kontrahentów mojego M , piekny kocyk w sowy i przytulanka i 2poekne komplety ciuszków i karteczką , az miko sie zrobili ........generalnie tego wieczora tak mnie wkurzala teściowa ze wyzalilam sie przyjaciółce i ona stwierdziła ze musze zacząć pisać blog pt 101 sposobów by wysłać teściową na księżyc :p Hahahahha uśmiałam sie ale taka prawda...... Mysle ze każda mogłaby dopisać jakis punkt do tej listy hahaha
1 - wyślij teściową na księżyc jezeli świąteczny obiad podaje w domowym wyciagnietym dresie :p

Mało sie odzywam ale ciagle cos ,ktos , a to awaria w łazience , a to matka wypuściła sie do ZuSU , do sklepu, kupiła sobie normalny stanik do karmienia :) a potem pranie (z przymusu po zalaniu łazienki) a to goście , spacerujemy codziennie, staram sie oszczędzać bo dupsko nadal boli jak chodzę , niestety , nadal tez nie mogę usiąść i to jest w tym wszystkim najgorsze :/

Smerfetko pytalas o psa, hmmmm właściwie zero zainteresowania , raczej tylko poluje na chusteczki do pupy :p nasza psina bardzo sCzekliwa i tu sie bałam ze młody bedzie sie wzdrygał a młody nic śpi . zobaczymy jak bedzie dalej .

Juz sie ciesYlam ze młody pierwszy etap spania dzisiaj w nocy przed karmieniem wydłużył sobie do 4 h , nie na długo , następne co 1,5-2h o miałczał co chwila i nie wiedziałam co mu jest, Pielucha nie , jesc tak średnio, bo sie najadł i dalej kotka robił , teraz najadł sie jak bąk i śpi i matka tez ma ochote a tu dalej trzeba prac po zalaniu

Buziaczki ciezaroweczki :)

PS moj synek bedzie dzisiaj w gazecie :)

Ostatnia edycja:
Genna to rzeczywiście Twoja teściowa jest straszna. Moja jest do zniesienia, aczkolwiek też ostatnio męzowi się zaliłam ze jest mi przykro bo mieszka może z 2 km od nas a cięzko jej nas odwiedzić, mimo iż ponoć tak czeka na wnusie (jej 1 wnuczka). Remont mieszkania zrobilismy w październiku i dopiero z 2 tyg temu przyszla zobaczyć pokoik Zosi. No masakra. Zero zainteresowania, zaś od tamtego tyg wydzwania codzień czy juz urodzilam :confused2:. Toż jak urodze to na pewno sie o tym dowie.

Kasik ja zamawialam literki z tej strony LITERKI 3D 20 cm IMIĘ DZIECKA 2 DEKORY GRATIS! (5098777187) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., są naprawdę śliczne :tak:. A takie albumy to widzialam w Empiku, cudowne, są miejsca i na test ciązowy i na zdjęcia z USG i na wiele innych rzeczy :)

Milena ja rogala do spania mam od 16tc i nie wyobrażam sobie spania bez niego :-)

A ja juz zaczynam sie niecierpliwić, czemu ta moja Zosia taka oprona i wyjść jeszcze nie chce :-p. Skurcze jak mialam przedwczoraj co 2h tak ucichło i czasem sie tylko pojawią. I zero jakichkolwiek objawów zeby ten wielki dzień sie zbliżal. Nawet cięzko mi stwierdzić czy brzuch mi sie obniżył :confused2:. Zaś od wczoraj mamuśka jest zwarta i gotowa, wczoraj zrobiłam pedicure, z delikatnym frenchem hihi, dziś wydepilowalam nogi, ogoliłam sie tam na dole no wiec czkekam :D

Ostatnia edycja:
reklama
No tak, teściowe to są niezłe. Ciekawe czy wiedzą dlaczego jest tak wiele dowcipów na ich temat ;) Moja jest średniego kalibru, ale za to bardzo bardzo niesłowna. Nie można na nią liczyć bo mówi jedno a robi drugie. Pamiętam jak mnie nękała pytaniami i telefonami czy znamy już płeć bo ona chce iść na zakupy. Płeć zna na bank już od listopada a do tej pory z niczym sie nie zaoferowała.

Do góry