reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

witajcie:) dziękujemy za kciuki, bardzo się przydały :). Jesteśmy padnięte, bo w szpitalu nas troche wymęczyli, trwa remont więc nie było mowy o odpoczynku i od 3 dni walczę z potwornym bólem głowy. Dziś już na szczęście jest lepiej. Mała w szpitalu była mniej aktywna, bo ciągle ktg miałam podłączone i ją to denerwowało i uciekała ciągle. Także chyba była też zmęczona, bo w domu to daje mi popalić i rusza się jak nie wiem. Ale to dobrze. Zrobili mi usg, przepływy doplera i wszystko jest ok. Ale mam zakaz dotykania, głaskania brzucha i mam bardzo dużo leżeć. Także szkoła rodzenia niestety mi odpadnie.
Byłam na porodówce, także wiem jak wyglada sala i co mam brać ze sobą. Ubranka dla małej, chusteczki, majtki jednorazowe. Podkłady dają tylko po porodzie - te na łóżko, bo potem mam mieć majtki, a te wielkie wkładki dają szpitalne.
Trochę nas mała nastraszyła, bo ułożona jest główkowo i na usg w nocy w poniedziałek główką pchała się w szyjkę. Troszkę mi się skróciła w ciagu 2 tyg, ale chyba nie jest źle. Jest zamknięta i twarda i po lekach nie skraca się dalej, dlatego mnie wypuścili. Biorę teraz dodatkowo no spę 3x1. Pojawiły się jakieś krwiaki podowodniowe, ale podobno nie zagrażają nam obu. Dostałyśmy steryd na rozwój płucek i mamy wrócić na oddział w terminie porodu :) Muszę tylko z wyprawką się trochę pospieszyć. Mam nadzieję, że nic się nie będzie działo więcej. No i akurat jak przenosili mnie na oddział to trafiłam na poród dziewczyny z sali - miała bóle krzyżowe - o matko współczuję i nie chcę ich poczuć aż w takim stopniu.
Trochę teraz odpoczywamy i odsypiamy szpital i mam nadzieję, że nie wrócimy tam przed planowanym terminem :)

reklama
Anulla ufff, przestraszyłam się jak przeczytałam o szpitalu. A napisz jak łożysko, czy podniosło się bardziej? Ja często trzymam ręce na brzuchu bo synuś lubi i zaraz jak położę dłoń to zaczyna fikać. Staram się jednak nie głaskać.

Kotuska, a co jesz na ostatnia kolacje?? na innym forum o cc gdzie jestem dziewczyna tez walczy z ketonami i tak diabetolog jej radził aby na ta ostatnia kolacje zjadła owoc i probowała i ketonów nie miała, inna radziła sobie pijac na noc bobofruta i tez brak ketonów a jeszcze inna jadla bułke przenna z ciepłym mlekiem. moze cos z tego na Twoje ketony podziała?? a liczysz ile dziennie jesz kalorii?? ja nie licze a powinno byc 2000 lub 2200 ja ketonów nie mam a cukry jakos w miare mi sie trzymia mimo ze jem czasem slodkie. moze ty tez czasem zjedz cos niby niedozowolonego zmierz cukier i zobaczysz, moze zbyt restrykcyjnie sie trzymasz diety???

Anulla, dobrze że juz w domku jestescie. Odpoczywaj sobie ile wlezie.

Kasik, Joasia mówi o wątku o cukrzycy ciązowej.

Joasia, wieczorem ostatni posiłek jem koło 22 ale ostatnio fakt, jest to pieczywo niskowęglowodanowe.
Wczoraj zjadłam ciasto drozdzowe a potem jeszcze 2 kanapki z chlebem o wiekszej zawartosci węglowodanów i dzis ketony spadły z +++ na + ! No ale co z tego jak cukry sie rozchwiały.Dzis zjadłam grahamke na sniadanie i cukier taki ze lepiej nie pokazywac nikomu.
Musze popróbowac. Bo jak tak bedzie to ketony zniknął ale insulina niestety będzie konieczna. Bo cukry w granicy 170 są niedopuszczalne :-(

Byłam na oddziale. Ubranka, pieluchy, mleko rozki, kocyki wszystko dają. Trzeba mieć tylko chusteczki i kremy. Duże podkłady na łóżko dają szpitalne. Podpachy trzeba mieć bo inaczej trzeba byc skazanym na lignine :/ także jestem zadowolona bo dowiedziałam się co chciałam. U mnie dają mleko bebilon 1Ha a wy orientowalyscie ?

Napisze mi któraś jak nazywa się ten proszek na pepyszek?

Kasik na szczęście w drugim esotiqu znalazłam te staniki mój rozmiar te Zwykle czarne bawełniane. Cena szok bo tylko 33 zł :) :) :)

Medilikara napisalam ci na priv

A jakie kupowalyscie wklady do pościeli. Byłam też dziś w sklepie na ostatnich doradztwach :) i pani polecana wkład bambusowy. Mozna go prać i jest taki zbity. I tak się bije z myślami jaki to kupić. Wy jakie macie?
Jeszcze kilka rzeczy na allegro kupie i będę gotowa.

reklama
Milena nie pamietam jak sie nazywa proszek ale jak dostane przesylke od Emilii i bedzie go sporo to moge sie podzielic bo on w Polsce nie jest dostepny. Ja kupilam wklad poscieli z firmy Gluck, ma w sobie tencel wiec zima grzeje a latem chlodzi. Cena w miare przyzwoita bo 118 zl za kolderke z poduszka: Poduszka+kołdra Tencel / wypełnienia pościeli / Pościel dla dzieci - GLÜCK - OFICJALNY sklep internetowy polskiego producenta pościeli, ubranek i mebli dla dzieci Czyli jak slysze w kazdym szpitalu inaczej. O mleko nie pytalam, jak nie zapomne to w poniedzialek na szkole rodzenia zapytam.

Kotuska ale ze mnie blondynka ;) cc z cesarka mi sie skojarzylo.

Ostatnia edycja:
Do góry