reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Joasia mi mowili ze liczy sie ruchy 3 razy na dobe najlepiej po posilku. Ja tez tak jak Kasik kladlam sie z nogami wyprostiwanymi i wtedy dopiero liczylam. W ciagu godziny musi byc 6 lub 10 ruchow juz nie pamietam dokladnie. A mialas robione przeplywy ? Nie tylko ktg jest wazne.

reklama
lilka jak mam wizyte to zawsze na usg robi te przepływy i patrzy ostatnio bylam tydzien temu...on kopie czy tam rusza sie ale sa dni ze duzo mocniej i czescie a sa takie ze sie leni grrrr

dzieki za odpowiedzi

Medalikara szkoda ze z tymi zdjęciami nie wyszlo. Ale zawsze jakaś tam pamiątka będzie ;-). Dobrze ze piszesz o podkladach porodowych by miec ich wiecej, ja to do szpitala spakowalam parę sztuk, ale skoro piszesz ze ida to wezme cala pakę.

Dziś mnie skurcze łapią co 2-2,5h. Tak mi sie wydaje, bo twardnieje brzuch i ból jak na @. Moze w końcu na dniach przytule swoją córeczkę. Dziś juz mnie telefony tak wnerwiają. Najpierw mama po 10 ze ją strasze bo nie zadzwonilam i myslala ze juz rodze, o 13 tatuś, czy urodzilam bo mial taki sen hehe, pozniej cioteczka moja czy Zosia juz sie pcha na świat, jeszcze teściowa czy juz urodzilam i ciotka męza no cholercia rozumiem ze kazdy doczekac sie nie moze, ale przeciez mam jeszcze tydzien :sorry2:. Poza tym jak urodzę na pewno dam wszystkim w rodzinie znać, no przecież nie schowam sie przed światem z dzieckiem ehhh no nie sądzilam ze to moze tak drażnic hehe

Wracam ze szkoly rodzenia. Ogladalismy porodowke, jest tylko jeden pokoj pojedynczy z wanna i wc, pozostale 3 sale maja scianki dzialowe ale bez drzwi i tak jakby wspolny korytarz. Widzialam tez sale do cc, lozko ma chyba z 50 cm szerokosci, wyglada przerazajaco ;) Okazuje sie, ze nie mozna miec prywatnej poloznej, koszule do porodu daja szpitalne i daja tez podklady w gatki. Kupic trzeba tylko podklady na lozko, pampersy i chusteczki nawilzajace. Ciuchow dla dzieci tez nie zalecaja brac bo jak przebieraja to wszystko trafia do szpitalnej pralni i mozna przeoczyc ten moment, dzieki czemu pozbedziemy sie naszej slicznej wyprawki. Ciuchy dla dziecka trzeba miec tylko na wyjscie. Dziwne to wszystko ale skoro tak mowi polozna to chyba wie.

Bylam w sklepie z bielizna i rzeczywiscie mieli Alles ale tylko biustonosze a ze 20 zl. drozej niz na allegro to tylko przymierzylam. Rozmiar 85 B jest dobry.

Medalikara odsprzedaz mi ten cud proszek na pepek?

dziewczyny mam pytanie bo mialysmy 3 proby rzadowe wykorzystalam 2 czy jest mozliwosc oddania tej jednej proby konkretnej osobie?jak uwazacie?

Kasik u mnie też porodówka podobnie wygląda tzn tez 3 salki oddzielone takimi ściankami. I też mam miec dla maluszka tylko pakę pampersów oraz chusteczki nawilżane. U nas tez radzą by nie brać swoich ciuszków dla dzieci. A czemu nie mozna mieć swojej położnej?

Montana pewnie nie chca, zeby ktos obcy patrzyl im na rece ;) a tak serio mowila, ze rodzaca, polozna, lekarz i maz w zupelnosci wystarczy.

Ona na 100% nie mozna oddac kolejnej proby innej osobie. W regulaminie jest napisane, ze max 3 podejscia a z ilu skorzystasz to Twoja sprawa, nikt Cie nie zmusi do drugiej czy trzeciej proby.

reklama
Medilikara chętnie odkupie ten specyfik do masażu. Jest jakaś technika jak należy to robić? Co do ciemieniuchy to tez słyszałam że najlepiej niczym nie smarować tylko woda. Z opinia o emolientach też się zgadzam ;)

Do góry