reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Smerfeta dziękuję że pytasz ;-), ale jeszcze w dwupaku. Powiem Wam dziewczyny ze zaczynam sie juz niecierpliwić :sorry2:, nie mam żadnych objawów by poród sie zbliżal, tzn te skurcze przepowiadające ale z 2-3 na dzien, mialam ten śluz w niedziele i poniedzialek moze to ten czop hmmm nie wiem, pozniej sie juz to nie powtórzyło. Tak bym nie chciala wywoływania porodu. No nic pozostaje czekać na te moje szczęście :-)

Anulla kciukam za to byście dziś wyszli do domku, mam nadzieje ze dobrze sie czujesz :).

Genna, normalnie sie rozpłynełam nad zdjeciami Franiusia.Cudo !! Jak z obrazka !!!

Anulla, mam nadzieje, że dzis wyjdziesz ze szpitala. Trzymaj sie Kochana! Wszystko będzie dobrze !

Byłam Dziewczyny w poniedziałek u gina.Poszłam tak dodatkowo bo potrzebowałam skierowania na badania. No i przy okazji poprosiłam o zbadanie i usg. Tak wiec szyjka zamknieta , mocno trzyma. Na usg mój Kluseczek ma 2073 g. Generalnie wszystko jest ok.
No ale po powrocie do domu zaczełam studiowac opis Usg i wymiary dziecka. I tak, głowa, obwód głowy, kosc udowa o jakies 2,5 tyg do przodu, natomiast brzuszek jakies 2,5 do tyłu. Wartośc brzuszka dokłądnie taka sama jak 2 tyg . wczesnie.Co prawda przy liczbach jest info ze zakres błędu 3 tyg +/- ale ja sie juz troche martwie. Zadzwoniłam do tego lekarza co mi robił to usg i zapytałam o to , to powiedział ze usg jest niedokładne, ze jest ok i mam sie nie martwic.
Moze i bym sie nie martwiła gdyby nie to ze akurat w cukrzycy ciążowej czesto zdarza sie włąsnie mniejszy brzuszek u dzieci- co jest oznaką "głodowania matki" ( ketony w moczu) i wskazuję na hipotrofie płodu niesymetryczną.
Sama nie wiem co o tym myślec.

Ostatnia edycja:
Kotuska nie powinnaś sie przejmować, co innego jakby wymiar brzuszka był ponad 3 tyg do tyłu. Normą jest właśnie 3 tyg różnicy w przód lub tył. U mnie to na odwrót wymiar brzuszka wg OM zaś kończyny i główka 2 tyg do tyłu.

Ostatnia edycja:
Wiadomosc od Anulla28 - jest juz w domu, corcia wazy 1200, z lozyskiem ok, ma jak najwiecej lezec.

Kotuska nie stresuj sie, waga przyzwoita a te pomiary na usg sa prawie na oko, wystarczy milimetr zwiekszyc lub zmniejszyc obwod i waga wowczas zmienia sie o 300 g ;)

Dostalam dzisiaj przesylke z allegro od MAMO-TATO i powiem Wam, ze jakosc jest bardzo dobra. Wzielam od nich kocyk, przescieradlo, poszewki na przewijak i okrycia kapielowe. No i teraz sie zastanawiam czy powinnam jeszcze dokupic reczniki? Bo te okrycia kapielowe z kapturkiem to chyba jako szlafrok sie traktuje i owija sie w nie juz suche dziecko? Kupowalyscie osobno reczniki? Czy wystarczy te domowe wyprac w proszku dla dzieci?

Dostalam odpowiedz na fb odnosnie bielizny Alles i w Elblagu jest dostepna w takim ogolnym sklepie z bielizna, nie ich firmowym. Zajade dzisiaj przed szkola rodzenia, poprzymierzam a i tak pewnie kupie w necie bo tansze ;)

Kasik dzięki za info od Anulli. Cieszę się, że jest w domu i że jest już dobrze. Córcia jak ładnie waży. Ciekawe ile mój synuś może ważyć jak między nami jest tydzień różnicy.

Kasik ja te okrycia kąpielowe mam jako ręczniki właśnie. Malucha po kąpieli kładzie się i owija. Ja mam dwa, jeden cieńszy, drugi grubszy.

Kasik u mnie w sklepie cena jest ta sama jak w necie.
Byłam w esotiqu i nie ma rozmiaru na mnie w sklepie internetowym też nie. Musze odwiedzić jeszcze dwa stacjonarne sklepy może będą mieć. Jak nie będzie to zostaje mi nowa kolekcja ale one nie sa takie zwykłe bawełniane tylko też takie strojniejsze jak w Alles

dziewczyny mam pytanie jak to jest z ta ruchliwoscia?? bo szału dostane!!
Sa dni ze normalnie kopie co chwile i wystawia te swoje nozki lub raczki i czuc przez brzuch ale sa tez okresy np 2 lub 3 dniowe ze zero cisza...tzn czasem tam sie ruszy czy kopnie z 2 razy ale nie ma czegos takiego jak np aktywnosc wieczorna zebym mogla liczyc ruchy..

czy mam sie martwic..serce bije bo i sprawdzam na detektorze i bylam wczoraj zas na ktg i ok ale te ruchy mnie martwia

reklama
Joasia nie martw sie, u mnie czasami synek rusza sie bardzo czesto a czasami w ogole kilka godzin. To chyba normalne. Jak sie poloze na plecach z wyprostowanymi nogami to zawsze sie poruszy, moze sprobuj tej metody jak sie zaniepokoisz.

Aisa okrycia ktore kupilam z jednej strony sa z frotki a z drugiej jakby flanela czy taki kocykowaty material, dlatego nie wiem czy nada sie do wycierania.

Milena ja kupilam biustonosze do karmienia z Esotiqa, dziwny rozmiar bo 85 B a przed ciaza nosilam 75 B/C wiec lepiej zmierz bo trudno dopasowac.

Do góry