reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Lenka no właśnie wszystko jest prócz łóżeczka zdecydowałam się na to z kolorowymi uchwytami w szufladami to chyba takie jak ty Ale właśnie się skończyły. Trudno kolega jeździ do Poznania non stop to go poproszę i przywiezie jak będą.

Mam prośbę do dziewczyn które używają specjalnej poduszki ciążowej do spania (mam na myśli długą wersję, nie małą fasolkę służąca do karmienia) - z jakiej firmy, z jakim wypełnieniem i o jakim kształcie wybraliście? Bo chciałam coś kupić ale zglupialam tyle jest kształtów i wypełnień i nie mam pojęcia która najlepsza :confused:

Lenka no właśnie wygląda dużo lepiej niż to które wybrałam pierwsze i dlatego zmieniłam.

Infiniti ja mam taką w kształcie litery u Ale wygodna się w każdą stronę nie wiem jakiej jest firmy bo kupiłam e Holandii ale ktoś tu ostatnio taką pokazywał.

Infinity ja mam bardzo podobna do Eskowej,tak jak dziewczyny mowia,jest rewelacyjna:tak:

Emilia ty juz nie szperaj po internecie tylko zaufaj swojemu lekarzowi.Prawie kazda dziewczyna po ivf miala brazowe plamienia.Moja kolezanka w ciazy miala chyba do ponad 3 miesiaca,ale zaszla w ciaze naturalnie.Wiec tak sie zdarza.Najwazniejsze ze wszystko jest dobrze.
A co do usg to nie wiem czy jestes jeszcze pod opieka kliniki w ktorej mialas in vitro?Ja bylam tu w Irlandii do 12 tyg ciazy,usg mialam w 7 i 10 tygodniu.Pozniej w szpitalu w 14 ale takie bardzo krotkie.Co miesiac mniej wiecej robie u polskiej gin.no i w szpitalu tez mam co miesiac.Wiec w sumie wychodzi 2 razy w miesiacu.Tylko w szpitalu nie mierza dzieciatka,trwa to pare sekund doslownie.Jestem nosicielem cytomegalii wiec jest wskazanie do czestszego monitorowania.
Wszystko bedzie dobrze Emilia,mysl pozytywnie.:happy:

Peti nie jestem juz po kontrola kliniki. Oni tylko zrobili usg w 6 tyg zobaczyc czy serduszko bije i mnie wypisali. Następnym krokiem był lekarz rodzinny. Byłam i mnie skierował do szpitala na prowadzenie ciazy ale minęły juz 3 tyg i nadal nie mam listu z wizyta. Dzwoniłam tam juz 2 razy i mnie zawodzą, tzn do tego centrum w ktorym kierują. Niby ma do mnie babka w pon zadzwonic i powiedzieć kiedy wizyta ale juz tydzien temu miała zadzwonic do mnie i nie zadzwoniła, to było po moim pierwszym telefonie do nich. Wiec chodzę jak narazie do polskiego gina. Jestem w 11 tyg i miałam łącznie 4 usg. Ale to tez przez te plamienia.

Infinity ja mam dokładnie tą: Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy jest rewelacyjna :-) nie wyobrażam już sobie nocy bez niej :-D ale myślę, że już kwestia firmy/modelu nie ma wielkiego znaczenia. Wszystkie są wypełnione tym samym, ważne tylko, żeby była długa i moim zdaniem najlepsza jest typu "C"- ja przynajmniej taką mam i nie zamieniłabym na żadną inną, choć właśnie doczytałam że Madzia poleca "U", więc może wszystkie kształty są wygodne

Ostatnia edycja:
reklama
Emilia bo im sie raczej nie spieszy.Pierwsza wizyte w szpitalu mozesz miec nawet w 14 tygodniu.Zadzwon tam jeszcze za tydzien,bedziesz juz w 12 tygodniu,i ich troche ponaciskaj,tym bardziej ze masz plamienia.Dobrze ze masz polskiego gina.

Do góry