reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Susel z pewnością, ale ja niestety już bym wcale czasu nie miała nawet w nocy dla siebie, bo teraz ciężko przy nich dwóch, więc dla mnie mnie oszczędność czasu :)

reklama
Synek ma pokrzywke, dostał zyrtec. Ciekawe kiedy mu przejdzie. Dalej nie wiemy po czym i lekarka mowila ze pewnie nie dojdziemy. Poki co znowu wlacze proszek dla maluchow.

Paracetamol odstawiony, mała cały dzień nie gorączkowała:) i posiewy wszystkie czyste:):):):) jutro będę wiedzieć co dalej:):):):):):):) ale odetchnęłam:) jutro lub w środę mam nadzieję, ze będzie spać w łóżeczku, a moje szczęście już waży 4100g:):)

Gochson - ja miałam pokrzywke na całym ciele na początku ciąży i pamiętam, że lekarka mówiła, że to najczęściej u dzieci występuje po wprowadzaniu nowych produktów do jedzenia i że tak silnie uczula glutaminian i benzoesan. A ja tamtego dnia zjadłam rosołek w bufecie na taniej kostce rosolowej (nie jadam wcale na kostkach, kucharkach i u mnie w domu się tak nie gotowalo). U mnie trwała jakoś 4 dni. Nie była jakaś uporczywa, jeśli chodzi o swędzenie, ale dziecko może to inaczej odczuwać. Oby szybciutko przeszło!
Lekarka kazała mi bardzo dużo pić, by pozbyć się tego alergenu z organizmu.

Ludzik - no to ekstra :) Musieliście się nastresowac.

Julia/Malusiolka - a może napiszcie do Aniaslu. Ona szybciej odpisuje.

Mychunia - ja mam detektor tętna i używałam go właśnie, gdy młody długo nie dawał znaku. Mnie to uspokajalo w takich sytuacjach. Ale to prawda, że później dziecko rusza się inaczej, nie jest tak energiczne.

MamaTomeczka - może Dicloflor? Też nam to zapisali, ale nie kupiłam. Hardcore z tym spaniem na podłodze, ale chyba bym zrobiła tak samo. Przeraziło mnie to, co napisałaś o tych pigulach. Co za babska.
Ja też próbowałam kociej karmy, ale nie przyznam się ile miałam lat ;)

Phoebe - aaaa, dziewczyna ode mnie z pracy (tak jakby szefowa w sumie, bo od niedawna wiceprezes) zadzwoniła do mnie i na początku rozmowy, mówiąc o swojej znajomej, powiedziała mw "u niej też się zaczęło od tego, że najpierw odeszły jej wody". Nie miała skąd tego wiedzieć. Tylko BB :/ Niefajnie.

Miałam kiedyś bloga i też zostałam wysledzona przez wscibska koleżankę (widzę IP i mogę określić lokalizację). Założyłam nowego i pokamuflowalam dane równo, ale dyskomfort ciągle jest.

Też jestem za fb :)

a ja się wczoraj troszkę przeraziłam, bo teściowa z ciotką stwierdziły, że brzuch mi już opada :szok: a tak mi się właśnie coś zdawało, ale myślałam, że tylko mi się zdaje :baffled:

zastanawiam się czy pisać o ty do lekarza czy czekać na wizytę 28... jak myślicie?

Ostatnia edycja:
Gochson, moja starsza jak była w wieku Twojego synka też miała pokrzywke na ciele. Okazało się u nas, że to ptoszek. Bryza u Vizyr uczulaly. Mogłam używać tylko rex. Drugi raz jak moje dziecię dostało krostek, to okazało się, że to przez nadmiar kolorów na pościeli. Głupia byłam, bo zapomniałam uprac jak kupiłam, a pościel bardzo rozowa. Przepraszam i później nic nie wyskakiwało.

Mychunia, urodzisz około terminu. Nie denerwuj się :*

U nas jakoś leci. Musiałam kolejny raz przekładać audiologa, bo Oliwka znowu kaszlu dostała :/ Kolejna wizyta 17.11. Mam nadzieję, że już nie będę musiała przekładać. Badanie trwa krótko ale z chorym dzieckiem nie można przyjść. Ja zmęczona, bo dziewczynki od paru dni prawie całą noc nie śpią, a ja później chodzę jak pijana. Wczoraj w dzień brat z dziewczynkani powiedział, a ja mogłam z 2h pospac.

Ludzik oby tak dalej :)

Mychunia spokojnie brzuch się opuszcza na kilka tyg przed porodem ;) Więc póki co chill out :*

Malusiu ja też zawsze to badanie muszę przekładać, bo Nadia zawsze kicha, smarka albo coś, a to się uszy dodatkowo zatykają, bo macie ten audiogram czy jakoś tak, tak? My mamy w środę, ale też muszę przełożyć, bo dziewczyny nadal chore.

Dziewczyny muszę się pochwalić, bo w szoku jestem - moje dziecię pierwszy raz zjadło na jedno posiedzenie 170 ml mleka !!!! tak zawsze do 100 ml, max 130 ml jak nie jadła ze 4-5h, a tu po 3h zjadła aż tyle.

Na 13 jadę z dziewczynkami na kontrolę., mam nadzieję, że niebawem te choroby się skończą :(

reklama
Do góry