reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Agamemnon no właśnie dokładnie o tym samym myślę. Najgorsze, że snuje się tak, nic jej nie pasuje, nic nie chce robić konkretnego tylko łazi i jęczy i jeszcze mówi, że specjalnie Majkę obudzi, bo chce, żeby płakała... Wrrrr.... Dobrze, że jutro już do przedszkola pójdzie - Maja ma się lepiej, więc rano Nadię zawiozę, bo jak nie to chyba ja zwariuję zaraz.

mamaTomeczka a może by tak zapytać Adminów czy można zrobić nasz wątek zamknięty, albo po prostu przeniesiemy się do zamkniętego?? Ciekawe jakie opinie mają dziewczyny na ten temat? Bo przecież zamknięty mamy już. Tak to jest z tymi szpitalami, dlatego ja też wolałabym spać na ziemi czy tak jak musiałam na krzesełku niż się martwić co będzie z moim dzieckiem. Jak z N leżałam, bo miała rota jak miała rok i 3 miesiące to całą noc ją nosiłam, bo tak płakała strasznie, pielęgniarki zareagowały dopiero jak lekarka przyszła zobaczyć co się dzieje i kazała małej podać coś ziołowego, żeby była spokojniejsza i zasnęła, o dziecko cierpiało, a żadna nie przyszła sprawdzić. A gdyby mnie nie było?? O nie, ja już bym nie dała się wygnać siłą ze szpitala, żeby dziecko samo zostawić.

reklama
Moje dziecie sie juz wierci wiec nie wiem jak z pisaniem bedzie...

Agamemnon pociesze Cie ze masz super. Moja nie doosc ze co 2-3 godziny w nocy sie budzila to pierwsze budzenie trwalo godzine, a drugie juz trzy. Czyli obrazowo...od 3 nad ranem siedzialam z nia do 6, wiec nawet nie oplacalo sie juz isc spac. Caly czas na rece bo inaczej ryk. Mam nadzieje ze to juz za nami.
Maz mi mowil, ze nie wie jak ja funkcjonuje bo oczy na zapalki i ciagle z mala na reku. W dzien mi kazal sie klasc spac, z tym ze ona albo 10 minut spala albo wcale, a z reszta nie ma czasu w ciagu dnia na sen. Trzeba cos robic.

Nie doczytalam, kto wysledzil Cyntie?

MamaToma, myslalam bardziej o grupie zdjeciowej. Teraz wszedzie robi sie zdjecia telefonem i zazwyczaj maja od razu opcje, wyslij na facebook, bez zadnych problemow i podlaczania do komputera. Oj zeby mi sie mala jeszcze w dzien unormowala to by bylo super.

Iwo a nie skoczylo tetno wlasnie dlatego ze mala sie wiercila? Kiedy teraz bedziesz miala USG?

Kinia moj mlodszy tez taki wredny bywa. Glosno tupie i ciagle wydaje jakies dzwieki jak sie bawi, szczegolnie jak mala zasypia. Cierpliwosci potrzebujemy tylko.

Ulatniam sie...

Mama T ja sama sobie zazdroszcze cesarki ;-) bo moj pierwszy porod byl koszmarem i wolalabym tego nie powtarzac.
Jesli chodzi o mlodego to jestem chyba najgorsza matka wsrod jego znajomych :-/ bo wiecznie powtarza ze tylko on ma obowiazki, tylko on musi ze szkoly do domu, tylko on to, i tamto w kolko to samo az czasem mam dosc jego gadania.

Ja tez zaraz zmienie suwaczki i fotke, ale jak wy pojdziecie na zamkniety to ja zostane tu sama :-( :-( :'( chociaz wcale sie nie dziwie i tez bym proponowala sie ten zamkniety przeniesc.

Jak piszecie o szpitalach to przypomina mi sie jak ja bylam z mlodgm w szpitalu jak mial 2 miechy to mial zachlystowe zapalenie pluc :-/ nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego. Mialam takie trzeszczace lozko polowe ze strach bylo sie przekladac z boku na bok. Ciezko sie to wspomina i bardzo mi przykro ze takie rzeczy musza nasze dzieci przechodzic.

Żeberka sie dusza....czysto w domu....czemu tak pozno na to zwolnienie poszlam ;-)

Asiu - jak robisz wątek zamknięty to piszesz adminowi które nicki mają mieć do niego dostęp. Ale widząc w jakim tempie ciebie dodają do tego fotkowego to watpię że się uda :sorry2:

Phoebe - no malucha do najspokojniejszych nie należy ale żeby taki szał :shocked2: no nic emek już zapowiedział że ze mna pojedzie by w razie pozostawienia mnie w szpitalu auto zabrać.

reklama
Asia ja chyba juz do 8smego miesiaca chcialabym miec wszystko gotowe, bo nie wiadomo co potem bedzie. moze mi byc tak niewygodnie ze nic nie bede w stanie zrobic :-D wiec nastepny miesiac to chyba robienie listy niezbednych rzeczy, a potem juz zakupy.

co do tych pieluszek wielorazowych to dziekuje za wszystkie podpowiedzi, ale jeszcze bardziej nie wiem co lepsze :-D

Phoebe, Ludzik a wytlumaczcie mi to jak 5 latce ;-) ten rumianek do pupy to zaparzacie tak jak herbate? taki zwykly rumianek suszony?
Phoebe co do grupy na fb to brzmi fajnie i masz racje ze latwiej byloby sie dzielic zdjeciami, ale nie wiem jak byloby z ogarnieciem tego wszystkiego.
Ludzik dobrze ze juz lepiej! &&& zebyscie szybko wrocily do domu!

benfica akurat napisalas o tym Twoim laktatorze a u nas tutaj jedna mamuska sprzedaje bardzo tanio. szkoda ze nie za kilka miesiecy, bo teraz jakos za wczesnie na taki zakup :sorry2: a co do tetrowek to naprawde szalona bylas ;-) ja bym raczej pewnie poszla w jakies nowsze rozwiazania, ale skoro Tobie sie udalo z tetrowkami to moze...

Cyntia u mnie to juz konczy sie 12sty tydzien ;-) termin sie zmienia, z ostatniego USG przyspieszyl na 26.04.

Kinia jednorazowo to jest koszt, ale mnie raczej przeraza ile sie wydaje na jednorazowki w ciagu roku, bo to wychodzi duzo wiecej z moich amatorskich obliczen;-)

Gochson jak tam wizyta u lekarza? fajnie ze moje posty brzmia pozytywnie, ten upragniony drugi trymestr juz na horyzoncie ale do czwartku jeszcze stres.

mamaTomeczka przeraza mnie to co napisalas o pobycie w szpitalu z dzieckiem i wyglada na to ze nic sie nie zmienilo bo Kinia tez ma zle doswiadczenia:dry: chyba juz wczoraj zaczelas usuwac posty, co? jak wczoraj nadrabialam to widzialam, ze dziewczyny sie odnosza do Twoich postow ale ich nie widzialam i myslalam ze ze mna cos nie tak ;-) w ukrywaniu sie przed znajomymi grupa na fb albo tutaj zamknieta by pomogla, bo tutaj to wszyscy nas moga czytac :sorry2: Kinia opcja zamkniecia naszego forum tez bardzo mi pasuje :tak: ogolnie popieram ukrywanie sie :-D

Do góry