Gochson - ja miałam pokrzywke na całym ciele na początku ciąży i pamiętam, że lekarka mówiła, że to najczęściej u dzieci występuje po wprowadzaniu nowych produktów do jedzenia i że tak silnie uczula glutaminian i benzoesan. A ja tamtego dnia zjadłam rosołek w bufecie na taniej kostce rosolowej (nie jadam wcale na kostkach, kucharkach i u mnie w domu się tak nie gotowalo). U mnie trwała jakoś 4 dni. Nie była jakaś uporczywa, jeśli chodzi o swędzenie, ale dziecko może to inaczej odczuwać. Oby szybciutko przeszło!
Lekarka kazała mi bardzo dużo pić, by pozbyć się tego alergenu z organizmu.
Ludzik - no to ekstra
Musieliście się nastresowac.
Julia/Malusiolka - a może napiszcie do Aniaslu. Ona szybciej odpisuje.
Mychunia - ja mam detektor tętna i używałam go właśnie, gdy młody długo nie dawał znaku. Mnie to uspokajalo w takich sytuacjach. Ale to prawda, że później dziecko rusza się inaczej, nie jest tak energiczne.
MamaTomeczka - może Dicloflor? Też nam to zapisali, ale nie kupiłam. Hardcore z tym spaniem na podłodze, ale chyba bym zrobiła tak samo. Przeraziło mnie to, co napisałaś o tych pigulach. Co za babska.
Ja też próbowałam kociej karmy, ale nie przyznam się ile miałam lat
Phoebe - aaaa, dziewczyna ode mnie z pracy (tak jakby szefowa w sumie, bo od niedawna wiceprezes) zadzwoniła do mnie i na początku rozmowy, mówiąc o swojej znajomej, powiedziała mw "u niej też się zaczęło od tego, że najpierw odeszły jej wody". Nie miała skąd tego wiedzieć. Tylko BB :/ Niefajnie.
Miałam kiedyś bloga i też zostałam wysledzona przez wscibska koleżankę (widzę IP i mogę określić lokalizację). Założyłam nowego i pokamuflowalam dane równo, ale dyskomfort ciągle jest.
Też jestem za fb