reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

przepraszam za post pod postem, ale stwierdzam, że życie matki to ciężka robota. mała obudziła się o 00:30 i do 2 jedzenie, przewijanie, jedzenie, przebieranie i przewijanie i znowu jedzenie i spacer dla odbicia i na koniec cyc co by zasnąć. mała śpi, a matka obudzona spać nie może. mąż nawet nie drgnął. w sumie nie było po co, ale przez chwilę chciałam się poddać i zrobić sztuczne mleko:)

reklama
witam kobitki - ja też słomiana wdowa, właśnie wyprawiłam emka i wróci pewnie jutro rano

Ludziku - nikt nie mówił że będzie prosto, nie poddawaj się ja przez takie prężenie przeszłam na pokarm ściągany i trochę żałuje ze nie powalczyłam dłużej. Szkrabiki czasem mają przestój w spaniu a mama normalnie jak zombie w nocy tylko marzy by głowę do poduszki przyłozyć. Pamiętam swoje pierwsze wyjście na godz cały czas miałam przed oczami płaczącą Julkę i że na pewno mnie potrzebuje. Jak wróciłam okaząło się że zadowolone dziecię smacznie sobie śpi.
ps. mojego emka płacz w nocy wogóle nie budził :baffled:

Gosia - dziś znowu mam brzuszek nisko, może to podczas snu mi się pannna inaczej układa :confused: mogę pod cycki przyłożyć całą dłoń i tylko zebra czuje. Jakby nie patrzył tobie został tydzień a mi 1,5 i co by się nie działo to nasze maluchy będą gotowe.

Mama Tomeczka - to kiedy piec kupujecie? Będziesz teraz miała super z tym podajnikiem. Ja już po trochu ogrzewam, szczególnie jak mam pranie wystawione.

Mona - dziś twój upragniony dzień :-D:-D pamiętaj o cioteczkach i pokaż nam swoje cudo. &&&&&&&& by poszło jak z płatka.

Mychunia wtrace się trochę jeśli chodzi o monitory oddechu to my mamy np angel care z nianią i szczerze to średnio polecam. Czasami wyje bez powodu, a czasami jak się zapomnę i młoda wyjme to zamiast zacząć Piszczec to nic nie robi, bo wyczuwa drgania podłogi i dopiero wyje jak przestaniesz chodzić kolo lozeczka.

Cyntia śliczny Adrianek jest i duży ;) chociaż dla mnie to teraz w porównaniu z Mają to wszystkie dzieciaczki duże. Ona dopiero 58 cm ma...

Granka my tak mamy cały czas tylko przy tym dodatkowo wymioty, ulewania i mega biegunki, tylko my mamy stwierdzona alergie na mleko i nietolerancję laktozy, a teraz wojujemy czy na kazeine tez nie ma nietolerancji. Ale jeśli u Was tylko kolki to może sprobuj mm (bo widzę, ze dokarmiasz) np. Bebilon Comfort - on jest na kolki czyli trochę lżejsze jest to mleko.

MamaTom super, ze dostalas kredyt to piec będziecie mieć zalatwiony ;)

Ja dzisiaj biorę się za robienie tortu, bo jutro Nadia ma urodzinki ;) jak ładnie wyjdzie to z pewnością się pochwałę a co tam ;)

Iwo - po kilku godzinach leżenia pewnie inaczej się układają, z córka chodziłam dokładnie 5 lat temu a ta ciąża i tak jakby była pierwsza, popatrzę dziś na fotki jak to była przy końcówce z nią ;-)

Mona - POWODZENIA!!! no a Ty tylko +3tyg. byłaś "starsza" ode mnie:szok: chyba dziś nastawie następna pralkę i torbę skończę.

Ludziku - kryzys minie musicie się siebie nauczyć, jak masz mleczko to walcz ;-) olej cała resztę i w dzień odsypiaj

Kinia, Mychunia my też mamy Angel Care, ale bez niani i generalnie ten egzemplarz był już używany przez siostrzeńca M, a teraz ma go Zośka. Im zawył raz, u nas dziś w nocy się uruchomił, po dotknięciu Zośka się ruszyła, za każdym razem jak wyjmujemy z łóżeczka i zapomnimy wyłączyć to wyje. Nie wiem czy wył dziś na wyrost czy Zośka tak płytko oddychała, a głęboko spała, ale wiem, że ja mam poczucie bezpieczeństwa:) Siostra M też sobie chwaliła, i mówi, że u nich też tylko raz zawył, jak mały był w łóżeczku:) Znajomi też nam polecali ten, korzystali i chwalili sobie, wiec może tyle opinii ile ludzi (wypowiem się za pół roku czy było z nim wszystko okej).

Mój M właśnie wziął mała na klatę i leżakują sobie:) jaki słodki widok:)

Mona powodzenia:)

Iwo Twój maluch już też będzie gotowy niedługo, jejku jak ten czas szybko leci:) wydawało mi się, że większa między nami różnica:)

Kinia a tort wyjdzie na pewno ładny, więc pochwal się nam:)

a my dziś mamy w planach werandowanie, położna mówiła, żeby przed pierwszym spacerem dzień wcześniej wystawić ją na 10 minut na taras:) to też tak zrobimy, bo ładnie słoneczko świeci:):):)

Ludzik mnie właśnie ta mała dokładność jego wkurza, ze albo wyje na wyrost, a jak bron boże ktoś kolo lozeczka chodzi to nie piszczy wcale, bo drgania z podłogi czuje. Ale może ja mam zbyt wygórowane wymagania. W sumie to jest szwagierki i im tez tak wyl czasami bez powodu, albo wcale jak drgania były. Ale w sumie tez chyba ciut bezpieczniej. Pochwałę się zatem na pewno ;)

witam :-D

dziś mąż będzie dzwonił do właściciela mieszkań, bo ogrzewanie mamy jak teściowie z elektrociepłowni i oni już mają kaloryfery ciepławe, a u nas zimne są :wściekła/y: dobrze, że mam piecyk elektryczny po Babci to się mogę dogrzać :tak:

noc była ogólnie ciężka sąsiedzi robili imprezę za ścianą (łączą nas płyty kartonowo-gipsowe, więc wszystko słychać) do 3 nad ranem, nie mamy pretensji, bo robią imprezy bardzo rzadko :tak: ale to nie zmienia faktu, że ciężko się spało :-(

do tego właściciel mieszkań przegiął wczoraj pałę :wściekła/y: mówiłam Wam, że pod naszymi oknami robi gospodę... wczoraj przyjechał o 5.30 i zaczął się trzaskać, a jego pracownicy skończyli prace o 24 :wściekła/y: chce ją w tym roku otworzyć

byleby jak najszybciej się stąd wynieść :tak:

mamaTomeczka fajnie, że kredyt przyznany :-D

Mona trzymam kciuki za szybki poród :tak:

Kinia dzięki za opinię, szukam więc pytam :-D

Kinia mam nadzieje, ze z Małą niedlugo wszystko.bedzie ok i szczerze Wam tego zycze:* dzieki za info, juz kiedys dawalam Małej to mleko, tylko butle to tylko na noc dostaje, a przy piersi tez tak wygina, zobaczymy jak bedzie.

Mona powodzenia! I daj znac jak bedziesz mogla:)

reklama
Do góry