reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

przepraszam za post pod postem, ale stwierdzam, że życie matki to ciężka robota. mała obudziła się o 00:30 i do 2 jedzenie, przewijanie, jedzenie, przebieranie i przewijanie i znowu jedzenie i spacer dla odbicia i na koniec cyc co by zasnąć. mała śpi, a matka obudzona spać nie może. mąż nawet nie drgnął. w sumie nie było po co, ale przez chwilę chciałam się poddać i zrobić sztuczne mleko:)

reklama
witam kobitki - ja też słomiana wdowa, właśnie wyprawiłam emka i wróci pewnie jutro rano

Ludziku - nikt nie mówił że będzie prosto, nie poddawaj się ja przez takie prężenie przeszłam na pokarm ściągany i trochę żałuje ze nie powalczyłam dłużej. Szkrabiki czasem mają przestój w spaniu a mama normalnie jak zombie w nocy tylko marzy by głowę do poduszki przyłozyć. Pamiętam swoje pierwsze wyjście na godz cały czas miałam przed oczami płaczącą Julkę i że na pewno mnie potrzebuje. Jak wróciłam okaząło się że zadowolone dziecię smacznie sobie śpi.
ps. mojego emka płacz w nocy wogóle nie budził :baffled:

Gosia - dziś znowu mam brzuszek nisko, może to podczas snu mi się pannna inaczej układa :confused: mogę pod cycki przyłożyć całą dłoń i tylko zebra czuje. Jakby nie patrzył tobie został tydzień a mi 1,5 i co by się nie działo to nasze maluchy będą gotowe.

Mama Tomeczka - to kiedy piec kupujecie? Będziesz teraz miała super z tym podajnikiem. Ja już po trochu ogrzewam, szczególnie jak mam pranie wystawione.

Mona - dziś twój upragniony dzień :-D:-D pamiętaj o cioteczkach i pokaż nam swoje cudo. &&&&&&&& by poszło jak z płatka.

Mychunia wtrace się trochę jeśli chodzi o monitory oddechu to my mamy np angel care z nianią i szczerze to średnio polecam. Czasami wyje bez powodu, a czasami jak się zapomnę i młoda wyjme to zamiast zacząć Piszczec to nic nie robi, bo wyczuwa drgania podłogi i dopiero wyje jak przestaniesz chodzić kolo lozeczka.

Cyntia śliczny Adrianek jest i duży ;) chociaż dla mnie to teraz w porównaniu z Mają to wszystkie dzieciaczki duże. Ona dopiero 58 cm ma...

Granka my tak mamy cały czas tylko przy tym dodatkowo wymioty, ulewania i mega biegunki, tylko my mamy stwierdzona alergie na mleko i nietolerancję laktozy, a teraz wojujemy czy na kazeine tez nie ma nietolerancji. Ale jeśli u Was tylko kolki to może sprobuj mm (bo widzę, ze dokarmiasz) np. Bebilon Comfort - on jest na kolki czyli trochę lżejsze jest to mleko.

MamaTom super, ze dostalas kredyt to piec będziecie mieć zalatwiony ;)

Ja dzisiaj biorę się za robienie tortu, bo jutro Nadia ma urodzinki ;) jak ładnie wyjdzie to z pewnością się pochwałę a co tam ;)

Iwo - po kilku godzinach leżenia pewnie inaczej się układają, z córka chodziłam dokładnie 5 lat temu a ta ciąża i tak jakby była pierwsza, popatrzę dziś na fotki jak to była przy końcówce z nią ;-)

Mona - POWODZENIA!!! no a Ty tylko +3tyg. byłaś "starsza" ode mnie:szok: chyba dziś nastawie następna pralkę i torbę skończę.

Ludziku - kryzys minie musicie się siebie nauczyć, jak masz mleczko to walcz ;-) olej cała resztę i w dzień odsypiaj

Kinia, Mychunia my też mamy Angel Care, ale bez niani i generalnie ten egzemplarz był już używany przez siostrzeńca M, a teraz ma go Zośka. Im zawył raz, u nas dziś w nocy się uruchomił, po dotknięciu Zośka się ruszyła, za każdym razem jak wyjmujemy z łóżeczka i zapomnimy wyłączyć to wyje. Nie wiem czy wył dziś na wyrost czy Zośka tak płytko oddychała, a głęboko spała, ale wiem, że ja mam poczucie bezpieczeństwa:) Siostra M też sobie chwaliła, i mówi, że u nich też tylko raz zawył, jak mały był w łóżeczku:) Znajomi też nam polecali ten, korzystali i chwalili sobie, wiec może tyle opinii ile ludzi (wypowiem się za pół roku czy było z nim wszystko okej).

Mój M właśnie wziął mała na klatę i leżakują sobie:) jaki słodki widok:)

Mona powodzenia:)

Iwo Twój maluch już też będzie gotowy niedługo, jejku jak ten czas szybko leci:) wydawało mi się, że większa między nami różnica:)

Kinia a tort wyjdzie na pewno ładny, więc pochwal się nam:)

a my dziś mamy w planach werandowanie, położna mówiła, żeby przed pierwszym spacerem dzień wcześniej wystawić ją na 10 minut na taras:) to też tak zrobimy, bo ładnie słoneczko świeci:):):)

Ludzik mnie właśnie ta mała dokładność jego wkurza, ze albo wyje na wyrost, a jak bron boże ktoś kolo lozeczka chodzi to nie piszczy wcale, bo drgania z podłogi czuje. Ale może ja mam zbyt wygórowane wymagania. W sumie to jest szwagierki i im tez tak wyl czasami bez powodu, albo wcale jak drgania były. Ale w sumie tez chyba ciut bezpieczniej. Pochwałę się zatem na pewno ;)

witam :-D

dziś mąż będzie dzwonił do właściciela mieszkań, bo ogrzewanie mamy jak teściowie z elektrociepłowni i oni już mają kaloryfery ciepławe, a u nas zimne są :wściekła/y: dobrze, że mam piecyk elektryczny po Babci to się mogę dogrzać :tak:

noc była ogólnie ciężka sąsiedzi robili imprezę za ścianą (łączą nas płyty kartonowo-gipsowe, więc wszystko słychać) do 3 nad ranem, nie mamy pretensji, bo robią imprezy bardzo rzadko :tak: ale to nie zmienia faktu, że ciężko się spało :-(

do tego właściciel mieszkań przegiął wczoraj pałę :wściekła/y: mówiłam Wam, że pod naszymi oknami robi gospodę... wczoraj przyjechał o 5.30 i zaczął się trzaskać, a jego pracownicy skończyli prace o 24 :wściekła/y: chce ją w tym roku otworzyć

byleby jak najszybciej się stąd wynieść :tak:

mamaTomeczka fajnie, że kredyt przyznany :-D

Mona trzymam kciuki za szybki poród :tak:

Kinia dzięki za opinię, szukam więc pytam :-D

Kinia mam nadzieje, ze z Małą niedlugo wszystko.bedzie ok i szczerze Wam tego zycze:* dzieki za info, juz kiedys dawalam Małej to mleko, tylko butle to tylko na noc dostaje, a przy piersi tez tak wygina, zobaczymy jak bedzie.

Mona powodzenia! I daj znac jak bedziesz mogla:)

reklama
Do góry