reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Natkusia gratuluje wynikow!

Cyntia witaj kochana, niestety na becie sie nie znam ale ciesze sie ze jestes! Bedzie dobrze, musi byc i nawet niech przez mysl Ci nie przejdzie ze bedzie inaczej! Tylko pozytywne myslenie! :*

Wiikki podziwiam Cie, ja bym sie bala moze dlatego u mnie ciaze sa bardzo rozlegle w czasie.

Asicka jeszcze tydzien, 7 lutego sie urodzi! :D

Ewka daj mi z polowe Twojego sniegu, u mnie pada i pada, ale deszcz, bialego puchu brak :(

reklama
cyntia wg mnie przyrost jest ok :happy2: ale rozumiem Cię, że się przejęłaś... dobrze, że trzymasz rękę na pulsie :tak: &&&&&&& za dzisiejszy wynik :) no i progesteron masz ładniutki, ja przy becie 6617 miałam raptem niecałe 23 :/ więc Twoja ciąża wygląda na silną :*

ewka u nas śniegu jest w sam raz, byłoby super tylko to wiatrzysko... :confused2: ja lubię nawet jak jest -20st., ale nie przy wietrze, który chce głowę urwać... :confused2: jak wracam z pracy i idę po Gabrysia, to potem pędzimy do domu, bo on nawet nie chce chodzić po dworze... :confused2: a ile można w domu siedzieć... :confused2:

malusiu &&&&&& za poyślne załatwienie spraw :*

asicka :* czekamy :)

No wreszcie piątek :-D oby do 15 :-D chociaż od poniedziałku już jest luty, a my w pracy mamy audit za pasem i pewnie zaczną się Sajgon i Panama lada moment :confused2:

Miłego dnia :*

Phoebe jak to się sprawdzi to chyba będę się śmiać przy porodzie że mi wykrakałaś:-D

U mnie śnieg nie sypie ale straszliwie wieje i pewnie zacznie... Bo zawsze tak jest... Najpier wiatr później śnieg i wiatr.... No i zaspy... Chyba że nas ominie:-)
Jak ja pojadę do szpitala w taką pogodę? :-/
Mój M się urodził w mrozy stulecia:-D
Myślałam że Ania się urodzi w styczniu a tu dziś ostatni i napewno się nie ruszy...
Wizytę u lekarza przeniosłam na poniedziałek... Wolę wtedy jechać niż w czwartek bo zawsze jest mniej ludzi :-)

Anulka Skarbie jak wyglądasz?:-*<3<3 chce Cię zobaczyć...:-*

Cyntia przyrost jst super. Często na początku. jest trochę większy niż książkowe 66% co 48h a później zwalnia... tak więc spokojnie i bez nerwów kochana. Jesteś teraz obstawiona lekami i na pewno pod dobrą opieką lekarza więc spokojnie :tak:

Hej. U nas zimy ciąg dalszy :no: wiatr, śnieg, zaspy, eh... o 8 miałam już zaprawę. Kurtka, czapka, szalik, rękawiczki łopata w dłoń i jazda. Odśnieżanie wjazdu. Masakra. Ostatnio 3 dni temu poślizgałam się i upadłam na kolana :zawstydzona/y:, ale na szczęście wszystko jest ok, ale co strachu się najadłam i nerwów później to nikomu nie życzę :no:

ok, lecę w piecu napalić bo przez ten wiatr to rano jest tak zimno w domu, że trudno wysiedzieć.

miłego dzionka kobitki :-)

Cześć dziewczyny. Coś mi wczoraj muliło BB i nawet nic napisać nie mogłam.

Cyntia mnie się wydaje, że przyrost jest w porządku, a jak się martwisz to zadzwoń do lekarza i zapytaj czy tak jest OK. Ale jak dla mnie wszystko dobrze wygląda :*

Asicka jeszcze kilka dni, wytrzymaj kochana i zaraz Anulka będzie z Tobą :) I tak Ci zazdroszczę, bo mnie to jeszcze kawał czasu został :(

Ewka
ja bym chciała, żeby zimy wcale nie było :D Nie cierpię jak jest zimno i sypie śnieg.

Benefica u mnie w pracy też sajgon cały czas i dlatego cieszę się, że na zwolnieniu siedzę :D

Malusia trzymam kciuki za szybkie znalezienia mieszkania i szybką wyprowadzkę.

Albo mi się wydaje, albo od środy czuję jakieś bulgotanie w brzuchu i wydaje mi się, że to już pierwsze ruchy maleństwa, wyczuwalne ruchy :) Samopoczucie też bardzo sobre. Na dodatek dzisiaj Nadia całą noc pięknie spała i się nie posikała, a rano zawiozłam mocz do badania i na 14 jedziemy do lekarza omówić wyniki, bo mają już być ponoć. W końcu któryś lekarz się zainteresował i jak wczoraj powiedziałam o tym jej nocnym moczeniu to od razu kazał zrobić badania.

Dzisiaj pechowo popsuł mi się ekspres w kurtce zimowej i dzisiaj albo jutro na biegu muszę kupić nową. Mam taką cieplejszą jesienną, ale oczywiście przestała się już w brzuchu dopinać ;/ Zaraz postaram się cyknąć zdjecie mojego brzuchola i wrzucić na zdjęciowy wątek. Tylko proszę nie śmiejcie się, bo ze mnie ogólnie jest taki bałwanek okrąglutki :( Po ciąży koniecznie muszę wziąć się za siebie.

MamaTomeczka to wesoły tydzień miałaś. Ale wujek zachował się bardzo nieładnie, że nawet nie zadzwonił. Ja to już od 15:15 co 10 min bym dzwoniła za ile będą :D Wstawiłam fotkę, kiepska jakoś, ale sama sobie robiłam, a nie mam wyzwalacza w aparacie ;/

Mam wynik bety. Wczoraj 2655 mIU/ml. Dziś, po 25 godzinach, 3632! Czyli beta podwaja się co 55 godzin. Mam zakaz robienia bety od narzeczonego. Delikatne plamienie mam dalej (wodniste, beżowe, raz jaśniejsze, raz ciemniejsze), ale nadzieja mi wróciła
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Zobaczcie tę tabelkę:

"Normal" Doubling Time
hCG levelsDoubling Time
Under 1200 mIU/ml31-72 hours
Between 1200 to 6000 mIU/ml72-96 hours
Over 6000 mIU/mlmore than 96 hours

reklama
Do góry