reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

EWKA &&&&&&&&&&& za połówkowe :tak:

MALUSIOLKA oby jak najszybciej Wam się udało :-)

EMALIA piękna dzidzia!

KINIA też mi się zdarzyło tęsknić za brzusiem i głaskać.. chyba to normalne :tak:

Ja dzisiaj dzwoniłam bo wyniki testu PAPPA, wyniki są idealne :-) a połówkowe mam umówione na 17 marca :-)

reklama
Natkusia- super ,że wyniki ok. Jesuuu ty już na połówkowe umówiona,aja odliczam jeszcze do genetycznego :) Pewnie szybko zleci :)

Ide poprasować , bo mi się troszku nazbierało :-(

Miłego dzionka dziewczynki :*

Kobietki - może Wy macie jakiś pomysł, pociechę? 12 dni po owu - beta 110,40 mIU/ml, 17 dpo - 1244, 20 dpo - 2655. Wcześniej wzrost dwudniowy wyniósł 165%. Teraz zwolniło - 65 % co 2 dni. Jutro powtórzę betę.

Wpierw przez godzinę ryczałam, a później zaczęłam szukać informacji na różnych forach internetowych. Znalazłam takie informacje:
"Osiągając poziom 1.200-6.000 mIU/ml wzrost spowalnia – podwojenie następuje co każde 72-96 godzin."
"
Po osiągnięciu poziomu 2000-3000 tempo przyrostu spada, te 66% i 114% już nie są wymagane."

Pewnie nie robiłabym dzisiaj bety, ale 28.01 miałam jasnobeżowe plamienie (wczoraj i dzisiaj delikatnie też). Poszłam do lekarza. Okazało się, że mam torbiel. Dostałam luteinę (2x dziennie) i zwolnienie na 2 tygodnie. To było 18 dni po owulacji i pęcherzyk ciążowy miał 3,5 mm. Lekarz powiedział, że jest to mały pęcherzyk i według wielkości owulacja mogła być koło 18 dnia cyklu. Trafił z tą datą idealnie - tak mi wskazał ovufriend na podstawie temperatury i testów owulacyjnych.

Martwię się tym niskim wzrostem bety. Zapalił się jednak we mnie promyk nadziei. W tej ciąży biorę Acard i Euthyrox 25.

Progesteron od początku mam bardzo ładny (dziś 38 ng/ml). 2 x już poroniłam.

Zaniepokoiło mnie, że wcześniej ten dwudniowy przyrost był naprawdę wysoki, a teraz te 65 % w przeliczeniu na co 2 dni. Jutrzejszy wynik da szerszy ogląd. Ciężko mi po tych 2 poronieniach nie martwić się teraz. Tym bardziej, że prócz narzeczonego, to nie mam tutaj nikogo bliskiego.

witajcie

Cyntia jak miło, że do nas trafiłaś :)
Myślę, że przyrost jest dobry i mocno trzymam kciuki, by jutrzejszy wynik pokazał ładna liczbę :)
Dobrze, że wysoki progesteron, to znaczy że ciąża silna.
Natkusia super, że wyniki dobre. Ja na połówkowe idę 28 lutego. Juz sie nie mogę doczekać.
Jeszcze nic nie kupiłam dla nowego potomka. Większość rzeczy mam po Naduśce więc nic nie potrzebuje, ale pewnie im bliżej porodu na coś się skuszę :p

Cyntia, witaj :) Kochana, betka prawidłowo rośnie. Nie martw się tyle, bo nie potrzebnie to robisz <przytul> &&&&& aby betka znowu urosła ładnie :*

Natkusia, niedługo będziemy sami mieszkać, ale ciężko jest mi się zebrać. A poza tym teraz cały czas szukamy mieszkania :)

Jestem nadal. Nie mam co nowego napisać bo takie nudy u mnie:-/ a może tylko tyle że M od poniedziałku ma wolne:-) i będzie przy mnie jak by się zaczęło:-D

Cześć lasencje :-) jaka pogoda u Was? U mnie masakra dosłownie. Takiej zimy nie pamiętam :-D zaspy prawie po pas :wściekła/y: odśnieżarki niestety do nas dziś nie dojechały i mój J dziś nocuje u teściowej :-( wiatr jest tak silny, że aż strach na zewnątrz wyglądać. Wyszłam na chwilkę po mleczko dla Kuby i przez głowę przeszła mi myśl: "czy to Syberia"? :-D

Cyntia kochana fajnie, że jesteś :-) i betka ładnie rośnie :tak: więc bądź dobrej myśli :-) trzymam kciuki za jutrzejszy wynik bety ;-)
Asicka no miejmy nadzieje, że do poniedziałku dzidzia poczeka :-)

idę szykować się do spanka.

Słodkich snów ;-)

reklama
Do góry