reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Asicka, w końcu zobaczysz swoje maleństwo :* Kochana, aż zaczęłam sobie wspominać jak byłam w ciąży z dziewczynkami i jak je urodziłam. Takie małe kruszynki, a teraz takie łobuziary :p Dzisiejsza noc nie przespana. Zanim M wrócił z pracy, zanim zjadł kolację i zanim wykąpaliśmy się, to było po 24-tej i mała wstała ;/ Nie chciała u siebie spać, to wzięłam ją do nas i to za włosy mnie ciągnęła, to swoje nóżki mi na głowę pchała, aż mnie coś nosiło ;/ W końcu zasnęła po 2-giej, a o 4-tej jak chciałam przenieść ją z powrotem do łóżeczka, to zaczęła marudzić. No to znowu do nas i zanim zasnęła było po 5-tej i M musiał wstawać do pracy. Wstała mi przed 7-mą i poszła starszą obudzić i tak mi noc zeszła. Nie wyspana jestem, ale za to już dużo zrobiłam. Marzy mi się łóżeczko ;p

reklama
Nie martwiłabym się tym gdybym ja nie miała kilku wad serca, łącznie ze szmerami. A niestety mam i jest prawdopodobieństwo, że Michaś może mieć.. ale trzeba myśleć pozytywnie! :tak:

U mnie średni czas..

BENFICA u nas na szczęście ślisko nie ma.. jak będzie to nie wejdę za kierownicę :dry:

mamaTOMECZKA hehe dobrze, że ma tyle zabawek.. będzie miał czym zabawiać rodzeństwo ;-)

TEKLA dobrze, że się udało wszystko! Trzymaj się :tak:

po obiedzie lecę do mojej mamy więc może mi się poprawi..

Buziaki

A ja się dziś dowiedziałam, że chcą za mnie przyjąć kogoś na zastępstwo... a przecież HALO - ja jeszcze pracuję :wściekła/y: niby kierowniczka zapewniła mnie, że będę miała do czego wrócić, ale wiecie - życie :dry: ktoś ma przyjść na umowę zlecenie... w tej sytuacji nie wiem, czy się starać i chodzić do pracy póki będę mogła czy olać... :cool: przez to cały dzień mam jakiś marny :cool:

Oj tak Malusiu dzieci szybko rosną nawet się nie obejrze a Ania pewnie będzie mi tu biegać:-) a narazie chce tylko ją już zobaczyć...

Moje samopoczucie takie sobie... Czuje się czasem dobrze jak nigdy a po godzinie nagle zmiana o 180 stopni i umieram poprostu...:-/ dziś w nocy znów co niecałe 2 godz do wc a zanim znów zasne to schodzi... Czasem jest tak że poleże poleże i znów siku a nawet nie zasne na 2minuty... :-/ ja się chyba bardziej wyspie jak ona się już urodzi... Naprawdę tak myślę... Mimo tego co każdy mówi żeby się teraz nacieszyć bo się skończy... A ja uważam że wtedy się wyspie bo przecież teraz to się może dwie noce trafią takie że w miarę śpię... :-/ i głowa mi pęka dziś:-/ matko jak ja marzę o tej porodówce... Normalnie paradoks:-D haha

Tekla - super, że trafiłaś na kompetentych lekarzy i szybko zareagowano :) Trzymaj się kochana i częściej się tutaj udzielaj :)

Julcia - też się trzymaj... cały czas mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...

Naktusia - u mnie też wykryto szmery na sercu jak byłam mała... okazało się, że to liczne bakterie i pasożyty :/ jak tylko się ich pozbyłam - szmery zniknęły...

Dziękuje za kciuki. Zarodka nie ma. Lekarz nie wie co jest grane jeżeli am wysoką bete i był do tej pory systematyczny przyrost. Za tydzień kontrola i prawdopodobnie skończy się zabiegiem :(

Emalia a pęcherzyk był? Idz jeszcze jutro na bete, trzymam mocno kciuki, egh kolejny tydzien musisz zyc w stresie :( Co w ogóle lekarz jeszcze powiedział?

Witajcie dziewczynki!
Kilka dni nie pisalam, bo za bardzo nie bylo czasu. Jak juz doczytalam wszystko to kolo 22 zasypialam na siedziaco (bo tylko wieczorem mam czas zeby na dluzej usiasc).
Asicka a Ty ciagle tutaj :D "Pociesze" Cie ze moja siostra, ktora miala termin na 13 stycznia ciagle jest w dwupaku. Dzisiaj zaczeli podawac jej kroplowke na wywolanie ale ciagle cisza. Rozwarcie ma na 2 cm tylko.
Emalia nie za wczesnie jeszcze?
Julia &&& kciuki zeby jednak to byla pomylka!
Tekla witaj kochana z powrotem. Teraz bedzie tylko dobrze.
MamaTomeczka brzucholek rosnie? Kiedy bedziesz wiedziala czy to chlopiec czy dziewczynka?
W koncu dostalam skierowanie na USG, na 3 lutego. Juz sie doczekac nie moge...

reklama
Wychodzi na to dzisiaj 5ti4d. Beta w niedziele była 9559. W sumie to był w takim szoku ,że nie dużo powiedziała. Tyle ,że zarodek powinien być przy becie 2tys. Ide w piątek prywatnie.

Do góry