reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Asicka, jakby co Kochana pisz smsa. Powiadomię dziewczyny :*

Jeżeli któraś z Was ma jeszcze ochotę podać mi swój numer telefonu, aby powiadomić inne dziewczyny jak będziecie rodzić, to piszcie na PW ja też Wam wtedy podam swój :)

Emalia, super że beta aż tak wysoko do góry poszła :*

mamaTomeczka, ciesze się, że wyjaśniłaś to z nauczycielką. Ale ona też musi zrozumieć skoro dzieciak wolno robi zadanie, to powinna podejść i jakoś pomóc mu (nie chodzi o podanie rozwiązania) wtedy on poczuje się o wiele lepiej. Co do krzyczenia na dzieci można, ale nauczyciele też muszą uważać, aby nie za bardzo krzyczeć, bo dzieciak się zrazi. U nas kiedyś babka za takie zachowanie potrafiła z linijki po rękach dać. Ja na szczęście nigdy nie dostałam, ale nie można tak dzieci traktować. Czekam na te Twoje super spodnie :D

Paulinko, ciesze się, że Twój maluszek rośnie i jest wszystko w porządku :* Gratuluję synka ;) Drugi, ale najważniejsze aby zdrowe dzieciątko było :)

Asicka, a ja trzymam Kochana kciuki, aby CC ominęła Ciebie. Przy SN może być mąż, a przy CC już nie. A bliskość ukochanego w tym momencie jest dla nas potrzebna :)

Julia, mocno kciuki zaciskam :* Będzie dobrze Kochana :* Jak będziesz w stanie i będziesz coś wiedzieć to pisz :* Jesteśmy z Tobą :)

U mnie w miarę tylko najgorsze, że wczoraj kanaliza siadła i musiałam pranie ręcznie robić. Dzisiaj znowu prałam w rękach, bo starsza posiusiała się do łóżka (za dużo wrażeń wczoraj miała). Przez te pranie mam strasznie poobcierane palce i cały czas ropa mi leci ;/ Boli i to niesamowicie. Dzisiaj jak prałam, to łzy same leciały z tego bólu ;/

reklama
Paulinka Gratuluje drugiego synka :) Będzie miał Mikołajek przyjaciela do zabaw i rozrabiania :)
Benfica nie słyszałam o tym stwierdzeniu co napisałaś ale śmieszne :) Coś w tym musi być :)
emaila gratuluje pięknej bety :)
mycha05 Ale mąż będzie zaskoczony :) fajny prezent :)
U mnie się nic nie dzieje ciekawego , rutyna siedzenia w domu się zaczęła , ale szczerze mówiąc to wygodnie mi się siedzi , nie śpieszę się ciągle jak wtedy co chodziłam do pracy , mam dużo czasu dla mojego Adasia więc on też zadowolony bo ma mamę w domu :)

Malusiolka zaraz do Ciebie będę pisać jak tylko będę w stanie numer już dawno zapisałam w tel :D
i właśnie zależało mi na tym żeby mąż był przy mnie choć i tak może z tym być problem bo on teraz pracuje trochę daleko i dojechać to 6 godz samochodem a jak by miał jechać autobusem to z 8...:/ więc takie niepewne... Dlatego w razie co mama idzie ze mną :D no a jak będę mieć CC to wtedy weźmie sobie wolne i będzie czekał przed drzwiami:D

ASICKA powodzenia! :-)

JULCIA ciągle o Tobie myślę.. Kochana trzymaj się :* pamiętaj, że nadzieja umiera ostatnia.. poczekaj na wyniki :* Jesteśmy z Tobą!

ja coś mam słaby dzień.. ostatnio mam same słabe dni :sorry2: skończyłam I trymestr i zamiast lepiej to nic się nie zmieniło..

U nas w domu szpital.. Michul jako tako wyzdrowiał.. za to mój G. dostał anginy :shocked2: ma antybiotyk i oczywiście L4.. ciekawe kiedy mnie dopadnie :no:

Dzisiaj byłam z Michałem u lekarza i wszystko ok.. natomiast lekarka usłyszała szmery w serduszko i mamy skierowanie do kardiologa.. mam nadzieję, że to nic poważnego..

Ostatnia edycja:
natkusia u nas też szpital, Gabryś już ok, za to A na antybiotyku :baffled: może te szmery to wynik infekcji? Jak byliśmy ostatnio na kontroli, to lekarka podczas osłuchiwania spytała, czy Gabryś ma jakieś problemy z sercem - powiedziałam, że nie, więc chyba to było coś przez chorobę czy jak... nie martw się :happy2:

A tak w ogóle to cześć :-p

U Was też taka ślizgawica? Ulice są ok, ale chodniki... :szok: najgorsze jest skrobanie auta, bo warstwa lodu od wczoraj jest taka jak na stawie :szok: i cóż z tego, że wczoraj rano odkułam auto, jak po wyjściu z pracy miałam to samo... i dziś rano też :baffled:

julia :* czekamy razem z Wami :*

asicka dziś samopoczucie ciut lepsze?

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.

Ja teraz leżałam kilka dni w szpitalu, w czwartek miałam zakładany szew na szyjkę, od wczoraj jestem w domku. Wczoraj miałam badanie kontrolne po założeniu i w badaniu wziernikowym szyjka wygląda dobrze, wydzielina prawidłowa. Sprawdzali też szyjkę na USG i ma...... 4cm!!!!!!!! Prawie sie rozpłakałam ze szczęścia jak to usłyszałam! przed założeniem szwu miała 2cm i co sie okazalo juz na stole operacyjnym była juz lekko otwarta i "ziejąca" teraz sie modle żeby żadne skurcze sie wcześniej nie przyplątały. No i wyprosiłam p. Doktor żeby zerknęła miedzy nóżki, Tydzień temu inny lekarz cos widział między nogami i wczoraj również i dr. powiedziała ze ewidentnie cos tam jest i ze raczej chlopak. Więc juz drugie badanie wskazuje na małego mężczyznę
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
zalecenia jakie dostałam przy wypisie to oszczędny tryb życia (lezenie 2 x dziennie po 1,5 godz, a tak poza tym to mam powoli funkcjonować byle nie sprzątać) w szpitalu dostawałam antybiotyk dożylnie, który teraz mam kontynuować doustnie jeszcze przez 5 dni (ze względu na podwyższone crp które miałam jakiś czas, jeszcze przed założeniem szwu) . Dodatkowo mam brać duphaston 3x1. W poniedzialek mam zrobić CRP i we wtorek mam sie zglosic na IP do kontroli.

tekla to same dobre wieści :-D już zaraz połówka, na pewno się doturlacie do terminu :-D a wiadomo skąd to podwyższone CRP? Jakaś infekcja?

mamaTomeczka, raczej Twój brzuszek rośnie :p Łoże małżeńskie przyda się Wam przy dwójce dzieci. Ja cały czas proszę o takie łoże mojego M, ale na razie musimy się powstrzymać. Pierwszy krok to przeprowadzka, a łóżko może poczekać. Chcieliśmy Roksance kupić łóżko, aby w kojcu już nie spałą (nie chce już), ale też poczekamy.

Dziewczyny, muszę jechać do złotnika obciąć obrączkę. Palce mi spuchły od tych ran co mam i jeszcze trochę, a w ogóle jej nie przesunę. Obetną, zespawają i poszerzą. Nie mam wyjścia.

tekla, ciesze się, że jest dobrze :) Oby tak do końca porodu. Ciche gratulację co do chłopca :*

Grzaneczko, jak tam u Ciebie? :*

Julia, czekamy :*

natkusia, wydaje mi się tak samo jak benficy, czy mamieTomeczka, że to przez chorobę. U nas z Oliwką mieliśmy tak jak miała 7/8 miesięcy, a okazało się, że to zapalenie oskrzeli (przez durnego lekarza) i szybko dało się to wyleczyć. Trzymam kciuki aby było u Was dobrze :* Zdrówka dla Michasia i męża :*

Benfica, zdrówka dla Gabrysia :*

Asicka, jak się czujesz Kochana? :*

reklama
Ale ja jeszcze nie pojechałam dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D dalej siedzę:/ jutro na tą wizytę... Już bym chciała jechać..... Wrrrr:/

Do góry