reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Agamemnon - Julce ropiały oczy to kazały tylko rumiankiem przemywać i robić masaż kanalików. W naszym przypadku pomogło. Jak ty się czujesz po porodzie?

Paulinka - hej dawno nie zaglądałaś :-)

Cyntia - skończyliście juz z przesikiwaniem?

No równo miesiąc mi został (termin wg. karty ciaży) emek sie pyta czy to już w ten weekend czy może coś zaplanować :-D:-D:-D rozwala mnie takimi pytaniami. W środę mam ginkę to może coś niecoś mi wywróży:laugh2:
Nocka spokojna tylko znowu wycieczki co 1,5 h. Dziś mam dużo spraw na mieści i wieczorem spotkanie z kumpelkami z pracy. Intensywny dzień.

Ostatnia edycja:
reklama
mychunia ale są od rozm 62 a ja potrzebuje 56. Jestem zła bo kiedyś w Lidlu były no ale nie brałam najmniejszych, bo po co :confused2:

iwo ja po porodzie jak młoda Bogini :rofl2:Dziękuję,że pytasz. Oszczędziło mnie i ani nie jestem nacięta, ani popękana. Nic a nic mnie nie bolało więc śmigałam już po 3h od porodu. Czad po prostu :tak:
Rumiankiem przemywałam zanim dałam te krople z antybiotykiem i nic lepiej nie było. Masaż sama robię bo wyczytałam więc muszę dalej robić i jakby co to rumianem nie zaszkodzi. Muszę w necie zobaczyć czy dobrze robię ten masaż.
Jak się dzisiaj czujesz?

Agamemnon nam jedno oko mocno ropieje, przemywamy solą fizjologiczną i rumiankiem. niby jest lepiej, ale popatrzę na ten masażyk. Ona w ogóle miała te oczko bardziej opuchnięte od drugiego już od porodu.
O widzę, że masz ten sam problem z ubrankami:)nasza w większości też pływa. ja już w sb po porodzie byłam w komisie kupiłam 2 pajace a teraz ciocia M nam 3 jeszcze przyniosła i już jest git:)

Mychunia widzę śledzisz promocje. Zastanów się czy będziesz używać chusteczek. My przemywamy zaparzonym rumiankiem lub wodą i płatki kosmetyczne. ja tam wychodzę z założenia, że mniej chemii to lepiej, te maluchy mają taką delikatną skórę:)

u nas wczorajszy wieczór to masakra. Mała wisiała na piersi od 21 do 24 bez przerwy, wkurzał się, na zmianę z zasypianiem, i się poddałam, wypiła jeszcze 30ml mieszanki i dopiero zasnęła.

MamaTomiAni to kobieta duża była z Twojej Anulki. Moja to wiesz urodziła się 2900g i ponoć 53 cm, ale po 3 tygodniach jak ją mierzyli w przychodni dwukrotnie to miała 49 cm. Z resztą po urodzeniu ubranka na 50 były takie, że w nich tonęła. Co do telepania to nie aż tak mocno, żeby jej krzywdę zrobić, tylko wiesz chodziło o to, że takie zwykłe noszenie nic nie dawało. Dzisiaj już jest lepiej, w nocy i teraz gorączki brak, więc do lekarza idziemy w środę zgodnie z zaleceniem na kontrolę. U nas też był przespany dzień wczoraj, a dzisiaj piękne słonko za oknem :)

Cyntia, a no tak jak 50 cm ubranka to tak jak u nas było, bardzo długo na 1 pampersach. A po tych z Rossmanna dobrze z pupą wszystko?

Paulinka jejku to już 5 miesięcy minęło. Ale fajny chłopak z Marcelka :)

My dzisiaj znacznie lepiej, Maja nie gorączkowała w nocy i teraz od rana też jest okej. Leży sobie i marudza koło mamy. Nadia też już trochę lepiej, ja nadal jak gruźlik, a A poszedł do lekarza, bo już w pracy się nawet dziwili, że on był, bo ledwo żywy. Dawno tak nas nie rozłożyło wszystkich... Dobrze, że Maja się jakoś trzyma. Dziewczyny co do ubranek to mam kilka stronek gdzie często są przeceny duże, może się przyda Wam: Sklep dla dzieci, niemowląt i mam - tysiące artykułów - SMYK.com , T-shirty i topy z działu Dziewczynki w C&A on-line – Doskonała jakość w niskiej cenie! ja zamawiałam dla Nadii ubranka w wakacje i za 100 zł to ją obkupiłam tak, że ma zapewnione wszystko teraz. W C&A to już w ogóle fajne ceny są i dobre gatunkowo, bo ja Nadię od malucha tam obkupuję i jestem bardzo zadowolona. Przy większych zakupach ubrankowych też koleżanka mi poleciła Tesco, ale nie nasze polskie tylko, żeby przez neta zamówić. Też stronkę podaję: F&F - Shop Online for the Latest Fashions and Styles fajne ceny tylko z przesyłką trzeba się liczyć dlatego właśnie opłaca się przy większym zamówieniu. To tak w temacie tych wszystkich ubranek :)

Agamemnon - w maju były w Lidlu mniejsze. My kupiliśmy 50/56 i to jest na moje oko 62. Młody też pływa w tym rozmiarze.

Laski, zapiszcie sobie w zakładkach tę stronę:
PromoBaby.pl
Tu są zebrane promocje na różne artykuły dziecięce :)

Co do rozmiarów ubranek to naprawdę trzeba uważać. My mamy ubranka 56, które są naprawdę małe, a z drugiej strony mamy też takie, w których się Zośka topi, a niby na metce 56. Z Lidla mam 62 bodziaki i jak na nie patrzę to raczej takie 68, bo jak założę teraz Zosi 62 to po prostu są luźniejsze w kroku, a te wiszą na niej.

Kinia, ja też polecam ubranka z C&A. Cena jak najbardziej adekwatna do jakości.

A do moich teściów w końcu dotarła paczka do z USA z ubrankami dla Zośki, w tym tygodniu mają podjechać do Nas i nam przywieść. No zobaczymy jakie rozmiary:)

Agamemnon - no właśnie wróciłam bo 1,5h łażenia i musze zalec :zawstydzona/y: niestety na 2 tury musze sprawy podzielić. Młoda bogini :-Dja tak miałam z młoda mimo nacięcia.

Kinia - zdrówka dla Was wszystkich!!!! W C&A to często starszej coś upoluję a F&F to bardzo często kupuję jako że mam tu hipermarket i często duuuże przeceny są

Ludziku - to cię Zośka wyciumkała :eek: Chociaż pospać dała pózniej?

reklama
Iwo, dała pospać, do 5, apotem do 9 rano generalnie, już jej nie wybudzałam, bo biedna była mega zmęczona. No dokładnie, jak na moje wyjadła wszystko.

Do góry