reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

no wcale nie tak dużo moja mała, jak będzie wszystko okej to idzie do dzieci w lutym. JA będę miała parę godzin w pracy, i ona na parę godzin tygodniowo - góra dziesięć będzie w żłobku takim na godziny. więc trzeba się nad tym już zastanawiać:)

MamoTomeczka powodzenia:) mam wrażenie, że jak Wasze dzieci pójdą do szkoły to trochę odetchniecie mamusie dzieciaczków szkolnych:)

reklama
Hej!
Dzizies mam takie wariackie dni, ze masakra jakaś. Mąż kładzie tynk w holu od dołu po górę i normalnie mam wszędzie rozpierdaczone, zasyfione i tak nie wiem czy juz mam zacząć płakać czy w trakcie sprzątania. Dodam, że MOŻE skończy w piątek. Wiem, że to już ostatnia jakakolwiek brudna robota w domu no ale mimo wszystko.....aż dostaje gorączki na sam widok :baffled:
Jutro jedziemy do Wrocławia do doktora z synem. Więc dzień jeżdzący co mnie też nie cieszy bo takie podróże męczą mnie masakrycznie. Ech cholera, bym narzekała znowu :-p
Za oknem już czuć jesień, rano zimno, wieczorem zimno. No ale nie, żebym narzekała :-)

ewka ja też zaszczepię tą 3w1. Chociaż cholercia, nie wiem czy H nie szczepiłam tą 6w1 :confused: Musiałabym zajrzeć w kartę bo tak przyznam bez bicia, zajmuje się tym moja mamcia (pielęgniarka dodam) i to ona wie co i jak i kiedy w związku z tym ja nie mam pamięci do tego.

Phoebe, no to super, ze u Was wszystko dobrze :tak:Pępuszek szybko odpadł, ponoć to na szybkie ponowne zajście :-pMojemu H chyba z miesiąc odpadał i nie mógł odpaść. Czekam na zdjęcia :tak:

mamoTomeczka no baby niestety takie wredne są. Jak teraz mnie ktoś chce przepuścić w kolejce (zazwyczaj jakiś facet) to głośno mówie, ze dziękuję ale Paniom się chyba spieszy bardziej niż mi :-pZazwyczaj wtedy przepuszczają wszyscy ale powiem szczerze, ze wole nie raz się namęczyć jak nawkurzac głupim gadaniem. Ty bardziej, ze ja języka za zębami nie trzymam więc zawsze jakaś gadka sie uskutecznia.

Dobra będe uciekac, kończy mi sie bateria w lapku a kabel na górze i nie mam jak tam się wtarmosić. Myślę, ze jutro na spokojnie znów zaglądnę. Tfu, juz kłamię. Jutro Wrocek.
To narazicho :happy2:

Hej!
Zamiast dzisiaj pospać to mi się chłopaki pobudzili wczesnie :baffled: No więc bilans taki, ze siedzę i dopijam kawę. Na 8 jadę do Lidla bo dzisiaj pościel jest i chcę dla syna kupić do wyrka bo nie ma.

mamoTomAni śniło mi się, że zajechałam dzisiaj na kawę i wróciłam z bagażnikiem malin :-D No a na dodatek jeszcze motyw ze snu, zajeżdzamy do Was , wysiedliśmy z auta i się witamy, a mój M pyta "wy się znacie?", a my że nie ale właśnie się poznajemy :-D I gadaliśmy wszyscy jakbyśmy się znali sto lat, a i chłopaki się dobrze dogadywali :-)

Dziewczyny, jak tam nocki??

Hej:) Nasza nocka spokojnie:) ostatnio mała daje mamie nawet w nocy spać, nad ranem się za to uruchamia, ale to już jestem wyspana:) dziś nasz dzień zabaw przed aparatem:) trzeba wstać i jakoś się ogarnąć:)

Ten zabobon z pępkiem też mi jest obcy:) ale ja to średnio się na takich przesądach znam, chyba, że babcia mi je często powtarza - ale tego od niej nie słyszałam:):) dziewczyny, których maluchom odpadły szybko - uważajcie:)

Mychunia wszystkiego dobrego z okazji wczorajszej rocznicy, kolejnych pięknych lat razem:) - Komoda bardzo ładna, tylko czy Ci się w niej zmieszczą ubranka:) ja np. nie wiedziałam ile tych różnych rzeczy może mieć taki maluch:)

a oto nasz kącik Zosi; unnamed.jpg szafę zrobił mój mąż sam:):) jeszcze tylko muszę coś wymyślić aby nad łóżeczkiem było, bo ta ściana taka pusta:) - myślę o jakiś naklejkach lub obrazku:)

a ja wczoraj poprasowałam całkiem sporo rzeczy, ogarnęliśmy mieszkanie i nawet nie byłyśmy bardzo padnięte, ani brzuszek nie twardniał, więc mam nadzieję, że już powoli wracamy do normalności ( na ostatniej wizycie lekarz odstawił Luteinę i jest okej):) już bym chciała mieć donoszoną ciążę i zacząć znowu ćwiczyć:) Już niedługo:)

Torbę pomimo, że spakowałam w pn według listy to, coś wydaje mi się, że może się przydać i dopakowuję, więc do porodu będzie pełna. - mam tylko generalnie problem z pozycją "t-shirt" do porodu. Mój M nie ma takich dużych, ja nie mam więc nie wiem w czym będę rodzić:) nawet jakiś koszul nie za bardzo, więc coś trzeba wymyślić:) - nowej koszuli nie będę kupować, skoro ona pewnie do kosza będzie się nadawać.

miłego dnia, mam nadzieję, że dziś wyjdzie słońce i się przejdziemy na jakiś spacer z naszym fotografem:) - chociaż ten chłodek jest przyjemny:)

Załączniki

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 47
Moja poszła do żłobka w wieku 6 miesięcy szczepiłam ja na wszystko "państwowo", aktualnie ma 5lat i była chora poza katarami raz w życiu na zapalenie oskrzeli jak miała 8miesiecy, biegunki i inne dziady pomimo braku szczepienia ja ominęły.
Teraz też będę szczepić "państwowo" i tez mały pójdzie do żłobka najprawdopodobniej od 7 miesiąca życia (chyba ze tata zostanie ale to jeszcze nic pewnego).

Dodatkowe szczepienia lub łączone może bym rozważała gdybym miała wcześniak..., tak to po części uważam ze to biznes jak każdy inny

reklama
Do góry